Cine este Eduard Dragu Sălăgean, finalist Românii au Talent 2023. A fost diagnosticat cu autism la 1 an

.

Cine este Eduard Dragu Sălăgean, finalistul de la Românii au Talent. Vineri, 12 mai, va avea loc marea finală a emisiunii de talente, de la Pro TV, iar Eduard Dragu Sălăgean se numără printre concurenți. Iată cine este și care este povestea lui de viață!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Cine este Eduard Dragu Sălăgean, finalistul de la Românii au Talent. Eduard Dragu Sălăgean a reușit să-i impresioneze pe cei patru jurați de la Românii au Talent, cu povestea sa de viață. Finalistul a fost diagnosticat cu autism infantil de la vârsta de 1 an și 9 luni.

Eduard Dragu SălăgeanEduard Dragu Sălăgean

Cine este Eduard Dragu Sălăgean, finalistul de la Românii au Talent. Eduard a cântat la pian fără partitură o melodie dificilă, iar juriul a fost surprins de talentul său, dar și de povestea lui de viață. Acum, tânărul se află printre finaliștii emisiunii Românii au Talent.

Citește și:Cum își caracterizează Andra colegii jurați, de la Românii au Talent, și ce se întâmplă în culise: „Despre Bobonete nu pot să spun decât că…' / EXCLUSIV

Citește și:Un concurent de 90 de ani vine la Românii au Talent, asta seară: „Pe scenă mă mișc ușor, acolo e viața mea'. Familia lui s-a împotrivit

Citește și:Carmen Harra, pagube uriașe după inundațiile din Florida: 'Mi-a distrus lucruri în casă. Mașinile erau acoperite de apă și…'

Citește și:David Popovici a donat medalia de aur de la Mondiale pentru copiii bolnavi de cancer: „Am ales să donez o medalie de suflet, pentru ca speranța să meargă mai departe”

Cine este Eduard Dragu Sălăgean, finalist la Românii au Talent

Cine este Eduard Dragu Sălăgean, finalist la Românii au Talent. Eduard Dragu Sălăgean, un tânăr de 18 ani se numără printre cei 11 finaliști ai emisiunii Românii au Talent. Concurentul a reușit să-i impresioneze pe jurații emisiunii cu talentul său, dar și cu povestea sa de viață.

Eduard Dragu Sălăgean a cântat la pian și fără partitură melodia „Un sospiro' de Franz Liszt, iar Andra, Dragoș Bucur, Mihai Bobonete și Andi Moisescu au fost surprinși de prestația lui. Eduard a început să cânte la pian la vârsta de 7 ani, iar la un an a fost diagnosticat cu autism infantil.

Tânărul finalist învață la Liceul de Muzică „Tudor Jarda' din Bistrița, secția pian, iar acest instrument a făcut parte din terapia lui de recuperare. Mama lui Eduard Dragu Sălăgean este psihoterapeut și scriitoare.

Eduard Dragu Sălăgean a fost diagnosticat cu autism infantil

Cine este Eduard Dragu Sălăgean, finalist la Românii au Talent. Eduard Dragu Sălăgean a avut nevoie de șase ani de terapie neîntreruptă pentru a putea merge la școală fără însoțitor. Tânărul nu vorbea și avea un comportament diferit, nu avea contact vizual cu cei din jurul lui și își ducea mâinile la urechi.

Mă numesc Dragu Sălăgean Eduard, vin din Bistrița, am 18 ani. Eu sunt un autist. Uneori îmi vine să fac gesturi pe stradă, de la autism. Mă opresc să respir adânc. Odată mă urcam pe balustradă, iar mama m-a găsit acolo și m-a luat. Ca să înțeleg ce se întâmplă dacă sar de acolo, mama a luat un ou și l-a aruncat să văd cum se sparge. (…)” , a spus Eduard Dragu Sălăgean în momentul când a intrat pe scenă.

Eduard Dragu Sălăgean: „Simt că m-am schimbat foarte mult”

Finalistul de la Românii au Talent a declarat că în timpul școlii s-a confruntat cu situații dramatice. Deși a avut de înfruntat momente dificile din cauza copiiilor care îl blamau, Eduard Dragu Sălăgean s-a schimbat foarte mult după ce a făcut terapie.

„Eu am făcut o școală normală și îmi era greu din cauza colegilor. Atunci am luat-o razna. Când am mers la baie… Un șmecheraș din clasa a 7-a, eu eram clasa I-a, mă încuia în baie și făcea precum o fantomă. Si eu credeam că era o fantomă adevărată. Și-a bătut joc de mine, pentru că mă vedea diferit, pentru că eram autist. Când mă uit la filmările cu mine de când eram mic, eu simt că m-am schimbat foarte mult și că am evoluat foarte mult. La Românii au talent trebuie să mă lupt cu curajul. Să îmi depășesc toate fricile. Nu e ușor să ai curaj când suferi de autism', a mai spus concurentul. Jurații au fost impresionati de prestatia tânărului și acesta a ajuns în semifinala Românii au talent.

Cine sunt finaliștii Românii au Talent 2023

Finaliștii Românii au Talent 2023 sunt 11 la număr și îi puteți vedea pe toți pe 12 mai, la PRO TV, în finală. Aceștia sunt: Albert Gugulan (pianist), Bianca Avram (dansatoare), trupa Monique Family (dansatori), Oleg Spînu (interpret folclor), Rareș Prisacariu (actor), Taheira Sașa, Olya și Valera (dansatori), Sandip Brahamin (dansator), Sara Piliego (dansatoare), Eduard Dragu Sălăgean (pianist) și Carina Veghiu (solistă).

De asemenea, pentru marea finală, jurații au propus patru concurenți pentru premiul de originalitate. Aceștia sunt: Sandip Brahamin, Denisia Sănduleac, Bianca Avram și Oleg Spînu.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton