Cine este femeia căreia Mircea Badea îi datorează toată cariera: "M-a trimis mama la ea, pe sistem de nepotism. Eu am crezut că mă duc să fiu bodyguard la Radio Total!" / Nu e vorba despre Teo Trandafir

 Dumba Gabriela
.

Mircea Badea a rememorat momentul în care a întâlnit-o pe Jeana Gheorghiu, în 1992, femeia căreia îi datorează cariera sa în radio și televiziune. Realizatorul emisiunii În gura presei era anul I la Facultatea de Matematică. Nu avea nicio legătură cu jurnalismul și nici perspective foarte optimiste, iar mama lui s-a plâns unei prietene de situația în care se află fiul ei. Era vorba despre Jeana Gheorghiu, care i-a schimbat lui Mircea Badea întreaga viață.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE GRATIS, AICI!

Mircea Badea a povestit cum a reușit să intre în presă, deși nu avea nicio legătură cu acest domeniu și cum a cunoscut-o pe Jeana Gheorghiu, femeia care l-a făcut celebru.

media-141882317065456400media-141882317065456400

Cine este femeia căreia Mircea Badea îi datorează toată cariera

Pentru a face un ban în plus, când era student în anul întâi la Matematică, Mircea Badea s-a angajat paznic la o casă de schimb valutar. Această alegere nu a făcut-o însă foarte fericită pe mama lui. 

Invitat în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, jurnalistul a povestit cum a reușit să intre în presă. 

„S-a plâns unei prietene, din tinerețe, din facultate, Jeana Gheorghiu. O întreba Jeana Gheorghiu, care era o doamnă absolut extraordinară, fabuloasă, irepetabilă, inimitabilă și de o inteligență complexantă. Și a întrebat-o pe mama: „Ce mai face fii-tu? Fac un radio acum. Trimite-l să vedem dacă e bun de ceva”. Și m-a trimis mama, pe sistem de nepotism. Eu am crezut că mă duc să fiu bodyguard la Radio Total, am zis că e foarte bine. Eu m-am dus: „Gata, unde stau?!”. Și m-a trimis pe teren să fac reportaje”, și-a amintit Mircea Badea.

„Și le-am transmis de la o alba-neagra. La fiecare gură de metrou era cu alba neagra. Și am făcut o relatare la telefonul public, cu fise”, a povestit Mircea Badea. Cu toate acestea, a fost un reportaj de succes, care l-a făcut unul dintre reporterii speciali de la Radio Total.

„Acolo, director era și Cornel Nistorescu, cu care nu pot să spun că am avut multe interacțiuni, că era ditamai directorul și eu eram nimeni pe planetă. N-am avut multe interacțiuni și alea pe care le-am avut n-au fost foarte reușite, s-au soldat chiar cu concedierea mea ulterioară. Deși acum am văzut că a scris Cornel Nistorescu un articol în care a zis că nu m-a dat afară și eu tot povestesc. Poate că are dreptate și nu mai țin minte. Îi sunt recunoscător Jeanei Gheorghiu, care din păcate nu mai este printre noi”, și-a mai amintit Mircea Badea, care după 30 de ani e convins că toată cariera lui i se datorează prietenei mamei sale.

Citește și: Alex Dobrescu recunoaște că a fost strict din interes și cu prima soție, dar și cu Cristina Cioran: „Prima mi-a adus pachete la pușcărie, că de asta am fost cu ea. A doua am fost cu ea pentru că o perioadă nu am avut unde să stau. Nu ne-am iubit niciodată'

Citește și: Motivul real al divorțului dintre CRBL și Elena Viscu. Artistul a spus de ce au ajuns la despărțire, după 16 ani de căsnicie: „Poate de acasă nu pare așa. Noi…’

Ce salariu avea Mircea Badea la începutul carierei lui în televiziune

Teo Trandafir și Mircea Badea au prezentat împreună emisiunea „Bună dimineața, România!' (1994-1997), de la Tele7 ABC, iar între 1998 și 2000, cei doi au continuat să îi încânte pe români la matinalul Antenei 1. S-au bucurat de un succes fenomenal împreună și au și în prezent fani care îi roagă să formeze, din nou, un cuplu pe micile ecrane.

Foștii colegi de platou, deveniți și buni prieteni, Mircea Badea și Teo Trandafir au dezvăluit ce salarii aveau la debutul lor în televiziune. Potrivit lui Teo Trandafir, ei primeau 100 de dolari pe lună. Tocmai din acest motiv, mai în glumă, mai în serios, au recunoscut că au existat momente în care făceau foamea.

„Noi luam pe atunci 100 de dolari pe lună. Oamenii spun: „Păi, da, dar pe atunci, vezi Doamne, erau bani'. Nu erau bani, erau tot 100 de dolari pe o lună. Tu îmi aduceai să mănânc, pentru că eu nu aveam bani de mâncare, sendvișuri cu piure’, a spus Teo Trandafir în podcastul său.

„Țin minte că mâncam senvișuri cu cartofi. Pâine pe care erau cartofi fierți. Asta țin minte!', a completat-o Mircea Badea.

Teo Trandafir și Mircea Badea și-au amintit că erau dați afară foarte des, pe vremuri, când munceau cu Radu Coșarcă și au dat mai multe detalii despre o astfel de situație. „La un moment dat, ne-a chemat stăpânirea și ne-a zis: râdeți ca proștii! Să veniți cu demisiile semnate!', și-a amintit Teo. „Cât am râs când ne-au dat afară! Ne dădeau afară foarte des, ce-i drept!', a completat Mircea Badea.

„Ne dădeau afară din serviciu… Muream de foame…', a continuat Teo. „Oricum muream de foame, doar că nu ne-am mai fi trezit la 5. Muream odihniți!', a mai spus și Mircea, în hohote de râs.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton