Cine este gimnasta Adar Friedmann, cu origini românești, care a luat medalia de argint la Jocurile Olimpice pentru Israel: "Cel mai frumos lucru care ni s-a întâmplat în această viață!"

 Dumba Gabriela
.

Adar Friedmann, gimnastă cu părinți din Timișoara și Baia Mare, dar care acum reprezintă Israelul, a câștigat medalia de argint în proba de ansamblu la gimnastică ritmică la JO 2024. Adar are 18 ani, iar părinții ei, ambii români, au emigrat în Isarel în 2001. Adar Friedmann concluzionează că medalia de la Jocurile Olimpice 2024 este cel mai frumos lucru care i s-a întâmplat în viață.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Echipa Israelului a câștigat medalia de argint în proba de ansamblu la gimnastică ritmică de la Olimpiada organizată în capitala Franței. Din echipa Israelului a făcut parte și Adar Friedmann, sportivă ai cărei părinți sunt români.

114312941_103806721434522_671442112802202173_n114312941_103806721434522_671442112802202173_n

Cine este gimnasta Adar Friedmann, cu origini românești, care a luat medalia de argint la Jocurile Olimpice pentru Israel

Gimnastele din Israel s-au clasat pe a doua treaptă a podiumului în finala pe echipe de la gimnastică ritmică, în cea mai prolifică ediție din istoria participărilor Israelului la Jocurile Olimpice: șapte medalii, dintre care una de aur, cinci de argint și un bronz.

„Cel mai frumos lucru care ni s-a întâmplat în această viață!' – așa a descris adolescenta Adar Friedmann performanța reușită ieri în Arena Porte de La Chapelle, într-un intrerviu acordat postului Sport 5.

Friedmann, care le-a avut alături în finală pe Shani Bakanov, Romi Paritzki, Ofir Shaham și Diana Svertsov, toate cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, e deja un nume consacrat în sportul său, tânăra fiind multiplă campioană europeană și mondială la întrecerile din anii anteriori.

Părinții fetei sunt originari din Timișoara, respectiv Baia Mare, însă s-au mutat în Israel cu 5 ani înainte ca ea să apară pe lume. „Părinții au fost foarte emoționați ieri, fiind felicitați de președintele țării, de prim-ministrul Netanyahu și de ministrul sportului din Israel', a transmis corespondentul GSP.ro din Israel.

Adar s-a născut la Petach Tikva, dar legăturile cu România sunt strânse. „Echipa de gimnastică ritmică a Israelului, din care face parte și nepoata mea, este vicecampioană olimpică! Felicitări, Adar', a transmis Aurel Azoiței, unul dintre unchii lui Adar, potrivit gsp.ro.

Citește și: David Popovici și-a cumpărat un telefon Nokia de 100 de lei, ca să stea departe de social media: „Mă joc Snake în metrou, în rest merge doar sunat

Citește și: Iulia Albu și Mikaela, fiica ei, apariție de senzație la Festivalul SummerWell. Fanii au fost impresionați: „Ce frumoasă este, seamănă cu mami’

Citește și: Livia Eftimie rupe tăcerea la un an de la divorțul de Cătălin Bordea. Care au fost problemele din căsnicia lor și cum a început relația cu Spike: „Atacuri de panică, depresie constantă, credeam că o să mă dezintegrez de atâta plâns. El era cu altcineva, iar pozele cu mine și Paul…

Adar Friedmann are o colecție impresionantă de medalii

Adar Friedmann, care a terminat liceul vara aceasta, e descrisă drept „o fată extrem de rușinoasă de felul ei', însă foarte apreciată de colegele de echipă pentru seriozitatea afișată la antrenamente.

„Dintotdeauna am iubit gimnastica. Nu toată lumea poate atinge un nivel ridicat, e ceva foarte special', declara anul trecut Adar Friedmann, care are în vitrina cu trofee mai multe medalii obținute la Campionatele Europene și Mondial.

Conduita ireproșabilă i-a adus rezultate încă de la o vârstă fragedă, ea cucerind două medalii de aur la Mondialele de la Valencia din 2022 și alte două distincții la fel de strălucitoare și la Europenele de la Tel Aviv (2022), respectiv Baku (2023). Vitrina ei e completată cu alte medalii de argint și bronz cucerite la competițiile internaționale.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton