Cine este Isabela Neamțu, "vocea de la metrou". Actrița nu a fost remunerată pentru înregistrări și s-a judecat 8 ani cu Metrorex. Ce sumă i-a acordat instanța

 Oana Pantazi
.

Cine este Isabela Neamțu, „vocea de la metrou”. Sute de mii de călători aud în fiecare zi, la metrou, vocea ei, care anunță „Atenție, se închid ușile, urmează stația…”, fără să știe că în spatele acestor înregistrări se află Isabela Neamțu. Aproape un deceniu s-a luptat actrița Teatrului Nottara cu Metrorex pentru a-și câștiga drepturile ce i se cuveneau pentru aceste înregistrări.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Cine este Isabela Neamțu, „vocea de la metrou”. Actrița Teatrului Nottara, în vârstă de 46 de ani, are o carieră prodigioasă atât în teatru, cât și în film, talentul ei fiind apreciat nu doar de spectatori, ci și de juriile de specialitate. Din păcate, actrița a avut parte și de momente neplăcute – unul dintre ele fiind procesul de durată în care s-a luptat cu Metrorex pentru a-și câștiga drepturile ce i se cuveneau.

49106311_10216233596245653_8025743616368443392_n49106311_10216233596245653_8025743616368443392_n

Isabela Neamțu s-a luptat aproape un deceniu cu Metrorex

Cu siguranță, Isabela Neamțu este cea mai cunoscută voce din Capitală, dat fiind că sute de mii de bucureșteni o aud în fiecare zi anunțând stațiile la metrou. Din păcate, actrița a dus o luptă îndelungată cu compania Metrorex, care nu i-a plătit înregistrările. Timp de 8 ani, Isabel Neamțu și-a cerut drepturile în instanță și, în cele din urmă, a reușit o victorie importantă în fața companiei care îi folosește vocea, notează Romaniatv.net.

Citește și: Soția lui Christian Sabbagh, replică tăioasă pentru Anca Țurcașiu, după ce artista a refuzat să facă o poză cu fiica ei: „Fetița mea este mult prea talentată să îi crească numele de mult uitat. Nimic nu justifică…’

Citește și: Sora cea mică a Lidiei Buble, Lorena, s-a căsătorit! Ce sfat i-a dat artista: „E din propria experiență, foarte important! În viață, tu și bărbatul tău…’ / Primele imagini de la cununia civilă

Cu mai bine de un deceniu în urmă, Isabela Neamțu a înregistrat vocea pentru anunțurile de la stațiile de metrou, dar nu a fost niciodată notificată oficial că îi este folosită vocea și nici remunerată pentru acest serviciu. Actrița a aflat cu totul întâmplător, după ce un coleg de breală i-a recunoscut vocea la metrou, și atunci a dat Metrorex în judecată.

Victoria în instanță a venit abia după 8 ani de procese. Actrița, care ceruse inițial 170.000 de dolari pentru înregistrările făcute, a primit în sfârșit o decizie favorabilă din partea instanței. Nu a primit suma cerută, ci doar 4.300 de dolari, mai notează sursa citată, dar cel puțin munca i-a fost recunoscută.

Cine este Isabela Neamțu, „vocea de la metrou”

Născută pe 9 martie 1978, la Piatra Neamț, Isabela Neamțu este absolventă a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, București, Secția: Actorie, la clasa profesor Florin Zamfirescu. În momentul de față, este actriță a Teatrului Nottara din București, dar a fost actriță și la TEatrul Tineretului din Piatra Neamț, la Teatrul Odeon, la Teatrul Mic și la Teatrul Bulandra, activând mulți ani și în proiecte independente. Printre spectacolele în care a jucat recent se numără Operațiunea Petarda, Agnes, aleasa lui Dumnezeu și Fetele Pelican.

A avut însă apariții notabile și în filme, cum ar fi Nunți, botezuri, înmormântări, Clouds of Cernobyl șiDog Poop Girl, debutând cu Clockmaker, în 1998. De-a lungul carierei a fost recompensată și cu premii importante, printre care Premiul Juriului, pentru LSD Theatre Show – Gala Star, 2015, Premiul pentru cel mai bun spectacol, pentru The Sunshine Play de Peca Ștefan, regia: Ana Mărgineanu – London Fringe Awards, 2005, Premiul pentru cel mai bun spectacol, pentru 89.89… Fierbinte după 89, regia: Ana Mărgineanu – Festivalul de Dramaturgie Românească Contemporană, Timișoara, 2004, Premiul special al Juriului, pentru 89.89… Fierbinte după 89, regia: Ana Mărgineanu – Festivalul de Dramaturgie Contemporană, Brașov, Marele premiu, secțiunea grup, pentru Deșeuri, regia: Ana Mărgineanu – Gala Tânărului Actor, Mangalia, 2001 și Premiul pentru cel mai bun spectacol, pentru Trilogie belgrădeană, regia Theodor-Cristian Popescu – Festivalul Humorror, București, 2000.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton