Cine este Iuliana Tudor. Dramele care i-au marcat viața prezentatoarei de la TVR

 Dumba Gabriela
.

Pe Iuliana Tudor, toată lumea o asociază cu TVR pentru că a debutat acum 25 de ani la postul public de televiziune și cu muzica populară, având în vedere că a prezentat cele mai de succes producții TV destinate folclorului. Între timp, Iuliana Tudor și-a deschis și o școală de folclor, a lansat o carte autobiografică și este implicată nu doar în spectacole de muzică populară, din toată țara, ci și în acțiuni umanitare. Cine este, așadar, Iuliana Tudor și care sunt dramele care i-au marcat viața, dincolo de ecranul televizorului.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST, GRATIS, AICI

Cu toate că nu era printre opțiunile sale de carieră, Iuliana Tudor împlinește 25 de ani de televiziune și dacă alte vedete TV au schimbat mai multe posturi până au găsit ceea ce li se potrivește, ea a știut din start ceea ce vrea și a primit. În afară de Andreea Esca, vedeta Pro TV, Iuliana Tudor este, probabil, singura prezentatoare de televiziune asociată unui singur post TV.

5172551725

Cine este Iuliana Tudor și cum a debutat la TVR, acum 25 de ani

Povestea ei a început pe 16 iunie 1977, iar de atunci Iuliana Tudor a strâns amintiri pentru o viaţă, pilde care, în timp, au construit un om frumos, o personalitate fascinantă.

De la debutul din 1999, realizările Iulianei Tudor au depăşit graniţele ţării, notorietatea proiectelor pe care le-a coordonat recomandând-o pentru superproducţii: Teledonurile TVR, Festivalurile Cerbul de Aur, Mamaia – Folclor, Maria Tănase, precum şi Gala TVR 50, România din suflete, Premiile TVR Internaţional şi Gala Crucea Roşie fiind doar câteva dintre proiectele care au avut-o în prim-plan.

Premiile venite din partea presei pentru Festivalurile de Folclor Mamaia şi Cerbul de Aur au fost completate de premiul Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune pentru producţia de divertisment O dată-n viaţă. Distincţiile au continuat, culminând, în 1999, cu titlul de „Femeia anului în Televiziune”. Cu toate acestea, numele Iulianei Tudor s-a confundat multă vreme cu mega-producţia O dată-n viaţă.

Televiziunea nu era deloc în opțiunile mele de carieră. Așa a fost să fie. Începutul a fost stângaci, dar am învățat rapid de toate și după 10 ani pot spune că eram capabilă să fac o emisiune. Acum, după doi ani, unii își spun realizatori… Memorabile sunt toate clipele în care am trăit bucurie, extaz… împlinire adevărată pentru un program bine făcut. Publicul ne-a urmat și pentru că a simțit bucuria cu care facem totul. Prima emisie nu se uită! Apoi, Cerbul de aur, 6 ediții. Festivalurile mari din toată țara. Programele speciale de Paști și Crăciun, Revelioane etc.

Anca Fusariu m-a descoperit, Elise Stan a devenit mentorul meu. La TVR am putut menține componenta culturală și am putut construi de la zero generații întregi de artiști, ceea ce la un post comercial nu este neapărat o opțiune. În plus, și echipa mea este un argument important care m-a ținut aici. Ce va urma după 25 de ani nu știu. Rămâne să vedem„, declara Iuliana Tudor într-un interviu acordat VIVA!

În zilele noastre se construiește tot mai puțin. Ori, eu am învățat de la părinții mei ca, prin tot ceea ce aleg să fac, ca meserie, să aduc plusvaloare comunității. Iubesc oamenii care construiesc, care lasă urme puternice în Bine! Când arzi pentru ceea ce construiești, când pui tot ce ești în construcția aceea, uiți de tine… și, da, se întâmplă să clachezi. Însă, e doar încă o lecție de învățat. Și mergi mai departe, corectând ce ai greșit și găsind echilibrul„, a continuat Iuliana Tudor.

Citește și: Cum își educă Iuliana Tudor fiul adolescent: „Nu a avut telefon până la 12 ani și m-am certat cu toată familia, inclusiv cu soțul meu' 

Citește și: Cum a început relația dintre Iuliana Tudor și soțul ei, Răzvan, în urmă cu aproape 30 de ani: „Asta mi-a dat confortul de a fi eu însămi și cu asta cred că am pus bazele relației noastre'. Care a fost cel mai important „examen' din viața de cuplu/ EXCLUSIV

Iuliana Tudor: „Cine sunt?! Cea din ochii părinţilor mei, cea din ochii bunicii…”

„Cine sunt?! Cea din ochii părinţilor mei, cea din ochii bunicii, cea din ochii bărbatului care mă iubeşte, cea din ochii oamenilor care mă privesc şi ascultă, cea din ochii prietenilor, cea din ochii copilului meu şi, dincolo de lume, cea din ochii mei, pe care am grijă s-o pot privi zilnic în ochi fără remuşcări.

Când Televiziunea m-a găsit şi m-a furat de pe peronul unei gări am trăit cel mai frumos vis. Aşteptam să mă trezesc, dar povestea continuă melodic, infinit, ca la Wagner. Şi nu m-am mai trezit de atunci! Câte aveau să mai vină! Fabulos! Televiziunea mă răscoleşte şi nu mă lasă să dorm noaptea, îmi cere mereu mai mult şi mai bun, mă obligă la reinventări permanente, îmi cere puţină nebunie, îi place să ne-nţelegem din priviri şi câte altele”, mărturiseşte Iuliana Tudor.

Dramele care i-au marcat viața Iulianei Tudor

Iuliana Tudor nu a trecut prin momente ușoare de-a lungul timpului, dar nu s-a lăsat niciodată doborâtă și și-a găsit liniștea cu ajutorul bisericii. Anul trecut, vedeta și-a pierdut și mama, care era de mai mulți ani paralizată și se lupta cu suferința.

În 2004, Iuliana Tudor a trecut printr-un moment foarte greu. „Pentru că m-a lovit fix în zona vitală. Când ești lovit în zona vitală și lupți pentru viața ta, dacă vrei să o faci, dacă ai puterea să o faci sau să o mai faci, se schimbă niște lucruri acolo. Și dacă e și un pic de educație în spate, atunci cauți niște răspunsuri.

Pui niște întrebări către tine. În jur, dacă ai norocul unor sfătuitori înțelepți, Biserica, iară, este un reper important atunci când ești prăbușit, din punctul meu de vedere. Pe mine m-a ajutat foarte mult. Și din 2004, da, cred că am reconstruit un alt om. Pentru că până atunci era o zonă extrem de superficială a traiului meu zilnic. Și cred că am ajuns să înțeleg că doar în echilibru ești cu adevărat fericit. Măsură în toate.

Trebuie să știi să pui frâne. E simplu. Nu te mai avânți cu aceiași viteză, cu aceeași patimă. Și un pic mai cu privire în jur. Dar cu privire însemnând cu totul. Din punctul meu de vedere, doar cu cutie de viteze pentru că știi, la automată nu prea simți. Lași pe altul să decidă. Lași motorul să decidă. Mie îmi place cutia de viteză manuală pentru că pe fiecare treaptă alegi.

Cât? La 2? La 3? Mă întorc la 2. Și e un control mai riguros. Se face pas cu pas. Nu se face peste noapte. O reconstrucție de sine înseamnă timp. Înseamnă răbdare. Înseamnă tăcere. Multă. Multă. Ascultare. Și când spun ascultare, însemnând să asculți de niște oameni care trăiesc mai înțelept decât tine. Și să iei de la ei ce trebuie’, povestea Iuliana Tudor, la podcastul Avangarda, moderat de Ionuț Vulpescu.

Iuliana Tudor are un mariaj solid, de aproape 30 de ani

Cine este Iuliana Tudor? Pe plan personal, Iuliana Tudor este căsătorită de 28 de ani și are doar cuvinte de laudă despre Răzvan, jumătatea ei.

Răzvan are un aer sobru și foarte echilibrat. Asta mi-a dat confortul de a fi eu însămi și cu asta cred că am pus bazele relației noastre. Eram liberi să ne spunem și să facem cum simțim. Este important pentru un drum lung. Cel mai frumos moment a fost venirea pe lume a lui Tudor. L-am așteptat și l-am dorit multă vreme. A fost o împlinire de nepus în cuvinte. Am avut și momente dificile, dar niciodată din cauza profesiei. Aici ne-am respectat teritoriile unul altuia și am stabilit câteva reguli încă de la început. Am păstrat asta și astăzi„, spunea Iuliana Tudor pentru VIVA!

Soțul Iulianei Tudor, Răzvan, este om de afaceri, fiind proprietarul unei companii specializate în consultanță pentru afaceri și management. În paralel, Răzvan este și manager general al unei firma care se ocupă cu realizarea de fațade ventilate pentru clădiri.

Iuliana Tudor și Răzvan s-au cunoscut într-un loc neobișnuit, mai exact la biserică, la slujba de Înviere din orașul ei natal, Băicoi. Cei doi nu știau că erau vecini, iar Răzvan a decis să facă primul pas și să o întrebe cât este ceasul, moment în care a început totul. Ne-am cunoscut în biserica, la slujba de Înviere, acasă, în Băicoi. Eram vecini, dar nu ne știam. Atunci ne-am întâlnit și m-a întrebat, banal, cât e ceasul. Așa s-a legat totul. Numai că, după o săptămână, i-am spus că ne despărțim. Mi-era cumva teama. Este o diferență de 8 ani între noi. Mi se părea mult… mi se părea că are intenții mult prea serioase pentru cine eram eu atunci„, povestea Iuliana Tudor.

Cel mai frumos moment din viața Iulianei Tudor a fost cel în care l-a adus pe lume pe fiul ei, Tudor, în anul 2010. Aceasta a născut șa vârsta de 33 de ani și recunoaște că și-a dorit foarte mult să devină mamă, iar acum are o relație excepțională cu fiul ei.

„Cel mai frumos moment a fost venirea pe lume a lui Tudor. L-am așteptat și l-am dorit multă vreme. A fost o împlinire de nepus în cuvinte.', a mărturisit Iuliana Tudor.

Anul trecut, Iuliana Tudor și-a deschis școală de muzică populară

În toamna anului trecut, Iuliana Tudor a devenit antrenorul celor care visează la o carieră de succes în folclor. Vedeta TVR 1 a demarat un proiect curajos și se transformă în profesor pentru cei care își doresc să performeze în acest domeniu al muzicii populare.

„Am constatat în ultimii 20 de ani o nevoie acută de îndrumare, în legătură cu tot ceea ce presupune construcția unei cariere în domeniul interpretării folclorului muzical din România. De-a lungul anilor, am primit nenumărate întrebări, atât de la tinerii artiști, cât și de la cei consacrați, legate de conținutul muzical artistic, de conduita scenică, de comunicare și marketing, în general, chestiuni care țin de dezvoltarea unei cariere în lumea folclorului.

Am decis să mă implic. Cred că experiența acumulată în cei 25 de ani de televiziune, timp în care am construit generații întregi de artiști interpreți, reprezintă atuul meu principal pentru desfășurarea unei activități didactice', a declarat vedeta TVR.

Totodată, Iuliana Tudor este Ambasador al Societăţii de Cruce Roşie din România, din anul 2012 şi voluntar al organizaţiei de peste 15 ani.

Tot în 2023, Iuliana Tudor și-a lansat cartea autobiografică, care e intitulată „Fericirea nu costă nimic'.„Cartea se numește «Fericirea nu costă nimic» și asta pentru că fiecare etapă din viața mea a însemnat acest gând că pentru a fi fericit, nu ai nevoie practic decât de oameni, de sănătate, de cei din jur, de familia ta și toate astea cred că țin de grija fiecăruia, de igiena vieților noastre.

Și dacă prin această carte voi atinge un suflet, două, trei, câte vor fi ele, înseamnă că am atins scopul ei. (…) Nu fac această carte pentru mine, ci o fac pentru oamenii care se află poate într-o cumpănă, într-un moment greu al vieții lor și poate că nu au un ghidaj, nu au îndrumare, pentru părinții care poate nu au soluții pentru copiii lor, pentru cei care pornesc pe un drum și nu știu sigur dacă asta este vocația lor', a declarat Iuliana Tudor.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton