Cine este Marius Manole, actorul din serialul Groapa, de la PRO TV. De ce a înapoiat medalia de onoare, primită de la Klaus Iohannis

 Radulescu Ruxandra
.

Cine este Marius Manole, actorul din serialul Groapa, de la PRO TV. Marius Manole este, fără doar și poate, unul dintre cei mai talentați actori, de pe scena teatrului românesc. Nominalizat de mai multe ori la premiul UNITER, actorul Marius Manole emană un magnetism aparte, care fascinează publicul, din sala de teatru. Recent, el a acceptat provocarea de a juca în serialul de televiziune Groapa, de pe PRO TV. Iată mai multe detalii despre biografia lui Marius Manole, vârstă, studii, carieră.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Cine este Marius Manole, actorul din serialul Groapa, de la PRO TV. Marius Manole, 44 de ani, este un artist deosebit de talentat, care s-a făcut remarcat încă de debut. Acesta a absolvit cursurile Universității de Arte „George Enescu', din Iași, la secția Actorie. Această perioadă a fost urmată de studiile la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale', din București, la Secția de Coregrafie. După reprezentații de excepție pe scenele teatrelor din țară și nominalizări la UNITER, Marius Manole a acceptat să joace și în serialul de televiziune Groapa, de pe PRO TV.

863887-mariusmanole863887-mariusmanole

Cine este Marius Manole, actorul din serialul Groapa, de la PRO TV

Marius Manole și-a descris înclinația către teatru și actorie, ca pe un element care l-a însoțit încă din copilărie, așa că a știut dintotdeauna că viața sa va fi închinată scenei.

Citește și: Ce relație are Nicu Mihoc, actorul din serialul Groapa, cu cei 4 copii ai săi și cu ce se ocupă aceștia: „Mi-aș fi dorit mai mulți, sincer'

Citește și: Teona Stavarachi, detalii despre scenele de dragoste cu Daniel Nuță din serialul Groapa, de la Pro TV: „Eu nu am mai făcut asta înainte și…”

Făceam ce voiam, ne bucuram, fugeam de la școală pentru cursurile de actorie, iar eu am perceput de pe atunci teatrul ca pe o mare libertate. Am dat la Teatru pentru că trebuia să fiu actor. Altceva nu știam.

Asta trebuia să fiu, asta trebuia să fac. Nu i-aș zice nici menire, nici chemare, am simțit pur și simplu că este un loc în care eu pot să mă refugiez, să mă ascund foarte bine. E un spațiu în care încă din clasa a două mi-am dat seama că pot să exist, să respir, să trăiesc liber, să iubesc ', a povestit acesta la Denise Rifai.

Marius Manole a refuzat să joace în filme: „Nu sunt bun”

Marius Manole este unul dintre cei mai apreciați actori de teatru, de la noi din țară, iar din 2002, acesta este angajat al Teatrului Național București. Deși a jucat în nenumărate spectacole și a participat și la diverse emisiuni, Manole consideră că nu ar da același randament, la nivel actoricesc, dacă ar juca într-un film.

„Pentru că nu sunt bun. Şi asta e o realitate, nu e un alint. Nu sunt foarte bun. Am dat castinguri, au fost regizori care şi-au dorit foarte mult să lucreze cu mine.

Paul Negoescu e unul dintre ei, face acum un film şi a vrut să îmi dea un rol. Dar mi-a zis: «Marius, n-am încredere să lucrez cu tine la un film de lungmetraj. Nu pot. Îmi cer scuze».

I-am zis să nu-şi ceară scuze, că nici eu n-am încredere în mine ', a menționat Marius Manole.

De ce a înapoiat Marius Manole medalia primită de la Klaus Iohannis

Marius Manole a fost, de asemenea, decorat de președintele Klaus Iohannis la 5 mai 2016, cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria D – „Arta spectacolului”, pentru „implicarea deosebită în promovarea teatrului și cinematografiei românești atât în țară, cât și în străinătate”.

Cinci ani mai târziu, în noiembrie 2021, în urma crizei politice din România, Marius Manole a înapoiat decorația reproșând președintelui Iohannis că „a girat guvernul PSD-PNL

Marius Manole: „Nu aș putea trăi fără haosul din București”

La 8 mai 2017, Marius Manole și dansatoarea profesionistă Olesea Nespeac-Micula au câștigat marele premiu la emisiunea Uite cine dansează!. Premiul, în valoare de 100 000 €, a fost direcționat spre fundația Hope and Homes for Children. În prezent, Marius Manole, continuă să traiască în București, fiind fascinat de haosul metropolei.

„ Nu aș putea trăi fără haosul din București. Categoric nu. Când am ajuns în București nu înțelegeam viața asta, veneam de la Brăila, unde am fost actor și plângeam aproape în fiecare seară, mi se părea ceva îngrozitor, nu înțelegeam cum trăiesc oamenii de aici, nu înțelegeam absolut nimic, dar acum dacă mă smulgi de aici și mă duci acasă…
Sunt convins că dacă rămâneam la Iași mă plictiseam foarte repede. Am nevoie de acțiune, am nevoie să existe adrenalina aia și să fie provocările mari. În general mă plictisesc mult în viață.

Dacă mă duc la Iași, nu pot. Dacă aș fi rămas acolo poate deveneam alcoolic sau altceva. S-ar fi întâmplat ceva foarte rău. Mulțumesc lui Dumnezeu că am plecat. Fiecare om are linia lui și cred că linia mea asta era, să plec de acolo ', a declarat Marius Manoleîn emisiunea” 40 de întrebări cu Denise Rifai”.

În anul 2006, Marius Manole a fost nominalizat la Premiile UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal (Șarikov, Tipograf Tipografovici – Inimă de câine după Mihail Bulgakov, regia Yuriy Kordonskiy), alături de Victor Rebengiuc și Marius Stănescu. De asemenea, în 2003 a fost nominalizat, tot în cadrul UNITER, pentru debut, cu rolul Paulie în specatcolul Drept ca o linie, de Luís Alfaro, în regia lui Radu Apostol.

FOTO: facebook Yt

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton