Cine este Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie. Actrița a divorțat acum 11 ani de artist, e mamă a doi copii și are origini afgane

 Dumba Gabriela
.

Cine este Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie. Nouria Nouri a rămas în memoria oamenilor drept „fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie”, deși au trecut 11 ani de la divorțul lor. Absolventă cu media 10 a Facultății de Teatru, actrița cu origini afgane, născută la Ploiești, a simțit amenințarea morții la vârsta de 5 ani, când tancurile rusești au intrat în Kabul și familia ei s-a destrămat. Iată câteva lucruri mai puțin știute despre Nouria Nouri!

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

Cine este Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie. Născută în Ploiești, pe 24 iunie 1975, Nouria Nouri a absolvit cursurile Liceului Pedagogic, iar în 1997 a intrat la Academia de Teatru și Film „I.L.Caragiale' din București, cu media 9,35 la secția actorie, clasa prof. Gelu Colceag. I-a plăcut dintotdeauna să lucreze cu copiii, iar în prezent predă cursuri de actorie pentru cei mici. Dincolo de zâmbetul său, Nouria Nouri ascunde o poveste grea de viață.

433927303_10233541907796055_4430915097603426693_n433927303_10233541907796055_4430915097603426693_n

Cine este Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie

Cine este Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie. Nouria Nouri are origini afgane, dar nu s-ar mai putea întoarce să trăiască în ţara care astăzi este teatru de operaţiuni militare pentru menţinerea păcii. Avea doar 5 ani atunci când a simțit amenințarea morții și familia ei s-a destrămat.

„Viaţa mea a fost bulversată, de când eram mică, de politică şi tocmai de aceea mă ţin cât pot de departe de această lume ingrată. M-a marcat momentul în care am simţit cum se zdruncină casa în care mă aflam şi n-am să uit niciodată, copil fiind, cum priveam pe geam tancurile care treceau pe strada mea. Nu ştiam exact ce se întâmplă, dar am simţit pericolul şi m-am temut pentru viaţa mea şi a familiei mele. Chiar dacă eram mică, ştiam că tancurile omoară.

Acela a fost momentul în care familia mea s-a destrămat. Tata ar fi trebuit să primească azil politic aici fiindcă el este afgan şi în ţara lui începuse războiul, dar cum actele întârziau să apară, a ales să plece în altă ţară. Eu am rămas cu mama în România. Au mai existat nişte încercări să ne reunim familia, dar eu nu mi-am dorit să părăsesc România, unde îmi era rostul, iar tata nu a mai vrut să stea aici fiindcă îşi făcuse un rost acolo unde plecase. Prin urmare, drumurile ni s-au despărţit şi am rămas cu această traumă de a creşte fără tată. Chiar dacă îl vizitez ori mă vizitează el, chiar dacă suntem în relaţii foarte bune, nu pot uita că mi-a lipsit figura paternă toată copilăria„, dezvăluia Nouria Nouri, în trecut, pentru Life.ro.

Citește și: Cum se simte ministrul Familiei, după ce s-a răsturnat cu mașina pe Valea Oltului. Mesajul Nataliei Intotero, după accident: „Prin mila și bunătatea lui Dumnezeu…' / A fost externată, după ce și-a făcut mai multe analize

Citește și: Alina Petre și Bogdan Vasiliu divorțează la un an de la nuntă! Acum câteva zile își făceau declarații siropoase: „Femeia perfectă a sufletului meu, la care am visat tot timpul…'

Ce trăsături a moștenit Nouria Nouri de la tatăl său afgan

Cine este Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie. Nouria Nouri nu a mai fost în Afganistan de când avea 5 ani, însă păstrează o legătură sufletească cu țara de origine a tatălui său.

„Am momente când realizez că am împrumutat foarte mult de la originile mele persane: sunt curajoasă, luptătoare, tenace, îmi apăr ca o leoaică drepturile şi ce-mi aparţine şi de multe ori simt nevoia să aflu despre ai mei, de acolo, cum au ştiut să supravieţuiască războiului neîntrerupt din ţara lor şi cum au putut să-şi ia viaţa de la capăt.

Nu pot să merg acolo să revăd oameni şi locuri, dar păstrez legătura cu cei care sunt în viaţă. De asemenea, citesc despre istoria Afganistanului, mă pasionează tot ce are legătură cu acea lume şi mă emoţionez când descopăr în mine lucruri care au legătură evidentă cu originea mea afgană„, a mai spus Nouria Nouri.

În legătură cu numele ei special, Nouria Nouri a explicat că i se potrivește perfect: „Numele meu nu este des întâlnit în această parte a lumii, fiind un nume persan. Nouria s-ar traduce prin „lumină' sau „locul de unde vine lumina'. Recunosc că sunt mândră de el şi cred că mă reprezintă. E muzical şi deosebit şi n-am de gând să mi-l schimb niciodată.

Cu ce se ocupă Nouria Nouri în prezent

Cine este Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie. Absolventă cu media 10 a Facultății de Teatru, Nouria Nouri colaborează cu numeroase teatre din țară și Capitală, prezintă și realizează emisiuni de televiziune și radio, este publicist comentator la diverse reviste, predă cursuri de actorie în cadrul unor grădinițe particulare și scrie texte pentru cântece de copii.

Eu la bază am meseria de educatoare, fiind absolventă de liceu pedagogic. Lucrul cu copiii nu a fost întâmplător. Am urmat un stagiu de pregătire cu echipa DisneyLive! Feld Entertainment din America, aceia care au adus spectacolul „Mickeys Magic Show' în România, pe care l-am şi prezentat. De aici n-a mai fost decât un pas să-mi doresc să fac şi eu aşa ceva, dar nu oricum, ci cu atenţie la cele mai mici detalii, începând cu partea artistică, educativă şi terminând cu partea tehnică.

Astfel, a apărut prima producţie Nouria Entertainment, intitulată „Vitrega şi Voiosul', care este un spectacol interactiv adresat copiilor cu vârste între 4 şi 10 ani. Cred că tocmai piedicile pe care le-am întâmpinat m-au ambiţionat să încep să lucrez pe cont propriu. Am lucrat pentru alţii, mi-am pus în slujba lor toată priceperea mea, profesionalismul, munca, ba chiar şi sufletul, iar ei au considerat că toate astea li se cuvin şi s-au purtat ca atare. Am fost tentată să spun că mi-am pierdut timpul, dar, de fapt, din toate întâmplările nefericite pe care le-am trăit, mi-am învăţat lecţia, şi în loc să renunţ, mi-am luat avânt şi putere„, explica Nouria Nouri într-un interviu mai vechi.

În prezent, Nouria Nouri deține Kids Art Theatre by Nouria Nouri și predă cursuri de actorie online/ live pentru copii (6-14 ani), dar organizează și spectacole și tabere de creație pentru copii.

Nouria Nouri și Daniel Iordăchioaie au divorțat în 2013, dar nu au rămas în relații bune

Cine este Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie. Daniel Iodăchioaie (55 de ani) și Nouria Nouri (48 de ani) au avut un mariaj de 14 ani, rodul iubirii lor fiind cei doi copii, Salma (14 ani) și Darius (23 de ani). În 2013, au decis să o ia pe drumuri separate, însă artistul a dezvăluit abia acum faptul că cei doi copii au rămas să locuiască împreună cu el, după divorț. 

„Cu ultima soție (n.r. Nouria Nouri) avem o relație civilizată, ne preocupă binele copiilor noștri, ambii copii îi am cu ea. A fost o conveniență, ambii copii au rămas la mine, iar eu m-am bucurat foarte tare de asta și ne ocupăm împreună, unii mai mult, alții mai puțin, în funcție de posibilitățile fiecăruia, de binele și de interesul lor', a dezvăluit Daniel Iordăchioaie, recent, în podcastul Cristinei Șișcanu

Solistul a mai mărturisit că i-a fost foarte greu să crească cei doi copii, în postura de părinte singur. „Cumva am fost părinte singur. La început, acum 10 ani, nu am fost chiar singur, am avut norocul ca mama mea să poată să vină să mă ajute cumva. Fetița nu avea decât 4 ani.

A fost foarte greu și nu numai pentru că erau fată și băiat. Diferențele dintre ei continuă, unul are acum 23 și celălalt, 14. Adică diferențele sunt multe. Foarte greu mi-a fost, îngrozitor, uluitor de greu, eu nu am știut că poate fi atât de greu. Prăpastiile au fost la fiecare pas, la fiecare talpă, dar am reușit și cu ajutorul puținilor oameni care au rămas cu mine după evenimentele din perioada aceea', a mai povestit Daniel Iordăchioaie. 

Nouria Nouri a ținut să-l contrazică pe artist, care s-a erijat în parinte singur, în toți acești ani.

„El a dorit să divorțăm, iar copiii am hotărât să rămână cu el, în casa în care au crescut. Am vrut să-l responsabilizez ca tată. Știm cu toții cât se implică majoritatea taților după un divorț. Am vrut să evit această situație, știind că de mine nu va trage nimeni să fiu prezentă în viața copiilor. Să rămână copiii la tată nu înseamnă că mama dispare. Ba, chiar e posibil să fie mai mult prezentă în viața copiilor decât tatăl „erou„', a declarat Nouria Nouri pentru click.ro.

În prezent, Nouria Nouri trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu logodnicul ei, Radu, care a cerut-o de soție în urmă cu câteva luni, într-un cadru super romantic, în Veneția.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton