Cine este Pescobar și cum a făcut avere. Povestea neștiută din spatele afacerii sale: "Am câștigat mulți bani la o vârstă fragedă"

 Calin Maria Bianca
.

Cine este Pescobar și cum a făcut avere. Povestea neștiută din spatele afacerii sale. Vestea că Taverna Racilor din Herăstrău a fost închisă pentru un an de ANPC după ce s-au găsit mai multe nereguli în restaurant a șocat pe toată lumea. Era unul dintre cele mai iubite și apreciate locuri când venea vorba despre iubitorii de fructe de mare. Totuși, cine este Pescobar, de fapt, și cum a ajuns să deschidă această afacere de mare succes! Tot ceea ce nu știai despre patronul Taverna Racilor!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Cine este Pescobar? Aceasta este întrebarea pe care au mulți pe buze, încă de când s-a aflat că se activitatea de la Taverna Racilor din Herăstrău este suspendată vreme de un an, după ce Protecția Consumatorului a găsit nereguli grave. Ei bine, pe numele său real Paul Nicolau, în vârstă de 37 de ani, Pescobar a deschis o afacere într-un mod cu adevărat neașteptat.

pescobar6pescobar6

Citește și: A fost închis Taverna Racilor – Herăstrău, restaurantul lui Pescobar! Ce nereguli grave a găsit Protecția Consumatorului

Citește și: Cine este Larisa de la Casa Iubirii. Are 21 de ani și este cea mai bună prietenă a Kingăi, concurentă în primul sezon

Citește și: 'Eu beau o sticlă de șampanie la prânz. Beau de îl bag sub masă pe Băsescu, dar…'. Monica Tatoiu, despre tabieturile neașteptate pe care le are la 67 de ani

Citește și: „Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând”. De ce nu a putut Ioana Tufaru să-și înscrie copilul la școală

Cine este Pescobar și cum a făcut avere

Cine este Pescobar? A venit momentul să afli tot despre patronul de la Taverna Racilor. La vârsta de 20 de ani, Pescobar s-a angajat ca agent de vânzări, job care-i aducea bani buni. După cum a dezvăluit chiar el, coordona circa 150 de persoane. La un moment dat însă, a rămas fără loc de muncă, moment în care  a căutat pe Internet idei de afaceri, dar găsea doar rezultate în domeniul agricol. A dat, în final, peste o poză cu raci și și-a amintit că tatăl său i-a adus, în copilărie, un rac atunci când a mers la pescuit. De aici, din spusele lui, a ajuns să pună bazele unei afaceri care i-a adus câștiguri extrem de mari într-un timp foarte scurt, astfel că la cei 37 de ani ai săi, încasează sume uriașe de ordinul milioanelor de euro.

„Între 19 și 20 de ani, după ce am terminat, să zicem, facultatea, m-am angajat la RDS ca agent de vânzări. Atunci mi se spunea Paulică Mondialu deoarece a fost situația oportună de a câștiga foarte mulți bani, la o vârstă fragedă, din supervizarea a grupe de vânzări servicii telecomunicații pentru marii operatori din Telecom. Coordonam, la un moment dat, și 150 de oameni.

S-a terminat perioada asta în care tot ce am câștigat… extrem de mult și viață exuberantă în cluburi și… Am rămas practic fără nimic și a trebuit să fac ceva cu viața mea. Mă aflam la 25 de ani, după o perioadă de glorie, a fost extaz și după agonie. Mă aflam în momentul agoniei care m-a făcut și m-a montat în a face ceva. Și am scris pe Google „idei de afaceri'. Nu prea mă regăseam eu în rezultatele căutării deoarece erau rezultate de ordin agricol. În viața mea nu pusesem mâna pe o lopată, să fac ceva de genul.

Am dat înainte, am scrollat și am ajuns la raci. Era un CD care te învăța să faci o fermă de raci. Dar doar cuvântul „rac' m-a făcut să-mi amintesc că tatăl meu mi-a adus, de la pescuit, un rac viu acasă. Cred că aveam 5-6-7 ani. Și pe racul ăla l-am ținut într-un bol, două zile, viu în casă. A fost primul meu animal de casă. Am citit și nu prea aveam ce să citesc și să caut pe unde sunt racii, așa că am scris în engleză și s-a înroșit ecranul. Evenimente cu raci fierți, raci împachetați… o industrie din toate punctele de vedere. Mi-am zis în momentul ăla că dacă alții pot, de ce să nu fur și să implementez în România?!', a povestit Pescobar în urmă cu mai mult timp pentru CANCAN.

Pescobar a recunoscut că a mințit în afacerea sa

Ei bine, Pescobar a dezvăluit cum i-a venit această idee de afacere, însă până a pus bazele ei, a trebuie să vadă dacă o să meargă sau o să dea imediat faliment. Prin urmare, nu s-a sfiit și a recunoscut că la început a trebuit să mintă, iar mai apoi a făcut totul cu bani împrumutați, mai concret cu 8000 de lei din spusele sale.

Am mințit la început, minciuna asta se numește prospectarea mea. Am rugat o prietenă să sune la toate restaurantele din București să spună că are raci de vânzare. Eu neavând raci de vânzare, dar doar să văd dacă preiau comenzi, să văd dacă merită să mă duc în direcția asta. Nu mă costa nimic să-i mint puțin la telefon. Eu tot primeam comenzi de la fiecare, dar eu raci nu aveam. Am prospectat piața, voiau, acum trebuia să fac rost și de raci. Toate chestiile astea pe care le povestesc s-au întâmplat cu bani împrumutați. 8000 de lei de la un tip care mi-a fost mie agent.', a mai spus Pescobar pentru sursa menționată mai sus.

A început să vândă raci fierți pe pârtia din Poiana Brașov

Ei bine, a vândut raci în Piața Obor din București, mai apoin la numeroase restaurante, însă nu s-a sfiit și a început să vândă raci fierți chiar pe pârtia din Poiana Brașov. De aici, afacerea a explodat și a devenit milionar în euro. A deschis Taverna Racilor, iar acum este un cunoscut om de afaceri din România. Nu doar pentru mâncarea de la Taverna Racilor a devenit cunoscut, ci și pentru activitatea de pe TikTok, unde și-a promovat încă de la început, mai ales datorită caracatiței din restaurant, pe care mulți români au venit să o încerce. 

Cum și-a ales porecla de 'Pescobar'

Pescobar nu este o poreclă aleasă la întâmplare de către patronul Taverna Racilor, ci una la care s-a gândit destul de mult. Mai concret, a decis să combine numele celebrului columbian cu pasiunea antreprenorului pentru pește și fructe de mare, astfel că de la ideea numelui și până la momentul în care Paul a devenit Pescobar a mai fost un singur pas.

„Mi-a venit chestia asta.Voiam să fac un restaurant, aveam eu un spațiu și mi-a venit așa pesco de la pește și bar. Le-am unit și mă cheamă Pescobar. Am lăsat-o așa și se potrivește și cu stilul meu, pescobar al peștilor, că mai fac eu gesturi, creveți la 29 de lei. Și cum era partea „frumoasă' a domnului Escobar că era mână largă către comunități, așa vreau să cred și eu pe alocuri.Fac chestii', i-a dezvăluit Pescobar lui Adiță.

Taverna Racilor închisă de ANPC pentru 12 luni

Pescobar se bucură de un succes uluitor cu Taverna Racilor, însă nu și în această perioadă, fiindcă recent, ANPC a luat decizia de a-i suspenda activitatea vreme de 12 luni, după ce au fost găsite mai multe nereguli grave. Mai concret, inspectorii ANPC au venit de 6 ori la Taverna Racilor pe parcursul verii și de fiecare dată aceștia au dat amenzi și au confiscat alimente stricate sau ținute în condiții nefavorabile.

Pe 15 septembrie însă, la ultimul control, ANPC a decis să închidă temporar restaurantul după abateri repetate. Conform comunicatului ANPC s-au găsit prezența insectelor vii în unitate, folosirea de materii prime și semipreparate fără etichete de identificare, condiții improprii spațiului de lucru, lipsa informării privind ingredientele conținute de preparate, dar și lipsa autorizației de la Primăriei și alimente expirate. 

Ce măsuri s-au luat: 

  • amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei
  • oprirea definitivă de la comercializare a 560 kg produse alimentare neconforme, în valoare de circa 16.500 lei
  • oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor
  •  propunerea de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate.

Sursă foto: Facebook / Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton