Cine este Sorana Cîrstea. Ce meserie are, de fapt, iubita lui Ion Ion Țiriac: "Mă antrenam într-o sală de liceu, pe parchet, după ce se terminau orele"

.

Cine este Sorana Cîrstea. Sorana Cîrstea este una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din România și din lume. Sorana Cîrstea are 12 victorii în 19 meciuri, în acest sezon și nu se oprește aici. Jucătoarea născută în Târgoviște a început tenisul la o vârstă fragedă, la îndemnul părinților, însă nu a uitat niciodată de școală. Iată ce meserie are, de fapt, Sorana Cîrstea, iubita lui Ion Ion Țiriac!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Cine este Sorana Cîrstea. Sorana Cîrstea, una dintre cele mai titrate jucătoare de tenis, a avut un parcurs fabulos în carieră, datorat nu doar ambiției personale, ci și părinților ei, care au susținut-o din plin și i-au ghidat pașii. Primul contact pe care Sorana Cîrstea l-a avut cu tenisul a fost la vârsta de patru ani, când părinții au dus-o pentru prima oară la antrenamente. Iubita lui Ion Ion Țiriac s-a îndrăgostit imediat de sportul alb și astăzi este una dintre cele mai apreciate jucătoare de tenis din lume.

195067785_327621605389827_1220377771085966347_n195067785_327621605389827_1220377771085966347_n

Cine este Sorana Cîrstea și de la ce vârstă joacă tenis

Cine este Sorana Cîrstea. Născută în 1990 la București, dar crescută la Târgoviște, Sorana Cîrstea, la fel ca mulți alți sportivi români, nu a avut parte de cele mai optime condiții pentru performanță, dar, cu toate astea, nu s-a lăsat învinsă de lipsa infrastructurii. Pentru că mama ei o adora pe Steffi Graff, și-a îndreptat fiica spre sportul alb.

„Aveam 4 ani când m-au dus prima dată la tenis. Din primul moment s-a văzut că am talent şi că sunt făcută, ca să zic aşa, pentru acest sport. Iar uşor-uşor lucrurile au devenit din ce în ce mai serioase. În afară de şcoală şi tenis nu-mi mai aduc aminte mare lucru…

Ţin minte totuşi cum eram câteodată pe balcon şi mă uitam cu jind la copiii care se jucau în faţa blocului, în timp ce eu trebuia să dorm sau mă pregăteam să merg la antrenament. Dar să ştiţi că în general nu mi-a părut rău de sacrificiile pe care a trebuit să le fac, nu consider că nu am avut copilărie, cum se spune… Am avut doar un alt fel de copilărie şi cred că, de fapt, aşa a fost mai bine pentru mine.

La mine s-a pus problema performanţei încă de când eram foarte mică. La 5 ani aveam deja antrenor personal, făceam individualizare. Ai mei m-au dus la tenis ca să-mi consum energia, dar au descoperit că-mi place şi că am şi talent. Aşa s-au adunat toate. Iar eu am fost conştiincioasă de la bun început. Ştiam că trebuie să mă duc la antrenamente, aveam programul foarte bine organizat', declara Sorana Cîrstea, potrivit cancan.ro.

La vârsta de cinci ani, Sorana Cîrstea deja începuse pregătirile pentru a face performanță în acest domeniu.

„Când eram copil, nu era Wimbledon-ul la televizor. Am venit aici la juniori, dar nu atunci mi-am dat seama de importanța istorică a Wimbledon-ului în sine, ci atunci când am evoluat, prima dată, la senioare. Aveam 18 ani, cred, atunci a fost când am început să înțeleg tradiția, odată ce mă maturizam. Simți altfel suprafața de iarbă. Începe să îți placă din ce în ce mai mult. Apreciezi unele lucruri pe care înainte te deranjau. Este cel mai frumos eveniment sportiv din lume!„, spunea Sorana Cîrstea pentru ProSport, acum ceva timp.

Citește și: Ion Ion Țiriac s-a logodit cu jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, la mai puțin de un an de divorțul de Ileana Lazariuc?Detaliul care i-a dat de gol

Citeste si: Cum a început Sorana Cîrstea să joace tenis și cine i-a influențat cariera: „Ai mei trăgeau niște linii și jucam pe parchet”

Citește și: Țiriac Jr. a confirmat relația cu Sorana Cârstea: „Tu ești puternică, iar noi…'

Cum se antrena Sorana Cîrstea în copilărie, pe… parchet

Cine este Sorana Cîrstea. Sorana Cîrstea a crescut la Târgoviște, unde părinții ei aveau o fabrică de înghețată, dar dedicarea și pasiunea față de sportul alb au făcut-o să depășească lipsa infrastructurii și condițiile dificile de care s-a lovit într-un oraș de provincie.

Sorana Cîrstea a făcut performanță antrenându-se pe parchet, într-o sală de liceu.

„Sunt foarte recunoscătoare antrenorilor: când eram mică, din cauză că nu avem infrastructură, iernile, tot timpul, mă antrenam într-o sală de liceu, pe parchet, după ce terminau liceenii orele. Veneam la orele 8 seara și stăteam până la 12 noaptea și jucam pe parchet.

Veneau ai mei, măsurau terenul, trăgeau niște linii pe parchet, care este o suprafață extrem de rapidă pentru tenis. Eu, practic, 4-5 luni din an, din noiembrie până la început de aprilie, jucam pe parchet.

Așa mi-am creat un joc ofensiv. Mi-aduc aminte că era linia de fund și, în spate la un metru jumate, era peretele sălii. Eram obligată să stau pe linia de fund. Cred că m-a ajutat enorm asta: m-a ajutat să stau pe linie, să iau mingea repede, să joc agresiv, să am mâna rapidă, să am coordonare iute.

Din ceva mai puțin bun, neavând condiții necesare de antrenament, a ieșit ceva foarte bun, cred eu. D-asta sunt puțin atipică. Chit că am crescut pe zgură, am un joc agresiv care se potrivește pe suprafețele rapide. Mulțumesc acelui parchet!’, a mai spus Sorana Cîrstea pentru sursa citată.

Ce meserie are, de fapt, Sorana Cîrstea, iubita lui Ion Ion Țiriac

Cine este Sorana Cîrstea. Sorana Cîrstea nu a uitat nici de școală, fiind o elevă eminentă, deși a petrecut mult timp în sala de antrenamente. Sportiva a făcut școala generală la Târgoviște, la fel și liceul. La Bacalaureat a obținut nota 9,80, iar mai apoi, când a fost pregătită, s-a îndreptat și către facultate.

Sorana Cîrstea s-a înscris și a urmat Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport.

Tenismena a absolvit și aici cursurile cu brio, iar acest fapt îi dă posibilitatea, în cazul în care își dorește, să urmeze și o carieră didactică. După ce își încheie activitatea pe terenul de tenis, Sorana Cîrstea ar putea să devină profesor de sport.

„Din primul moment mi-a plăcut extraordinar de mult şcoala, iar familia mea mi-a spus că aşa cum vreau performanţă, şi la şcoală trebuie să iau note de 10. Mie chiar mi-a plăcut şcoala, iar în familia mea educaţia este foarte importantă. Chiar dacă făceam sport de performanţă şi alţii ar fi zis las-o, că e obosită! A avut antrenament! Sau, a venit de la turneu! Ai mei au spus că trebuie să fac eforturi, să fiu bună la amândouă şi atunci m-am obişnuit cu mentalitatea asta de mică.

Aşa că nici nu mi s-a părut ceva deosebit să încerc să fiu foarte bună şi la şcoală, şi la tenis. Nici nu concepeam să mă duc la şcoală fără să-mi învăţ lecţia, mai ales dacă ştiam că am un test sau urmează să fiu ascultată. Mi-am format de mică o disciplină care îmi foloseşte şi azi şi, în general, cred că îmi va folosi foarte mult în viaţă', declară Sorana Cîrstea.

Sorana Cîrstea are un palmares impresionant

Cine este Sorana Cîrstea. La 19 ani, Sorana Cîrstea ajungea până în sferturi la ediția din 2009 de la Roland Garros. De-a lungul carierei a câștigat 459 de meciuri și a pierdut 345, un procentaj de 57%. A obținut 16 victorii în fața jucătoarelor clasate de-a lungul timpului în TOP 10.

Are cinci titluri în carieră în proba de dublu, unde ajungea, în 2009, până pe locul 35 în lume. S-a impus de 9 ori în turneele ITF, ultima oară la Dubai, în 2020. A cedat alte șapte finale. Sportiva, care a colaborat cu antrenori importanți WTA, printre care Darren Cahill sau Carl Maes, fostul antrenor al lui Kim Clijsters, a trecut pragul de 6 milioane de dolari câștigați din tenis.

De altfel, este și ultima jucătoare română care a reușit să o învingă pe Simona Halep, în 2010. Atunci, în turneul de la Cincinnati, Sorana Cîrstea s-a impus clar, cu 6-2, 6-4.

Sorana Cîrstea, a doua româncă din istorie cu o performanță magnifică, după Simona Halep

Cine este Sorana Cîrstea. La începutul lunii martie, Sorana Cîrstea era în pragul ieșirii din Top 100 mondial, căzută pe 97 WTA în clasamentul live, înaintea întrecerilor de la Indian Wells și Miami.

A fost consecința firească a startului ratat de sezon, cu 4 victorii și 6 înfrângeri. Ce a urmat însă, în cele două întreceri care compun „Sunshine Double, e fără precedent pentru „Sori.

În decurs de 18 zile, între 9 – 27 martie, ea a ajuns să înregistreze opt victorii în nouă meciuri! Iar asta în două competiții WTA 1.000. În circuitul feminin, aceste întreceri sunt cele mai importante, după cele patru Grand Slam-uri și după Turneul Campioanelor de final de an.

Sorana Cîrstea, ajunsă în premieră la un meci cu Sabalenka, își poate continua ascensiunea în ierarhia WTA. Acum e pe 51 în ierarhia live, cu 1.043 de puncte. Dacă va avansa, în semifinalele de la Miami, va acumula 1.218 puncte și va atinge locul 41 WTA. În cazul câștigării trofeului, Cîrstea va ocupa locul 20 mondial, începând de luni. Ar fi cea mai bună clasare din cariera ei de până acum. În plus, ar trece peste Halep (26 WTA), ceea ce nu s-a mai întâmplat din august 2013. Atunci, „Sori a fost pe 21, iar „Simo pe 23, scrie Adevarul.ro.

Cum a început povestea de dragoste dintre Sorana Cîrstea și Ion Ion Țiriac

Cine este Sorana Cîrstea. Sorana Cîrstea este susținută în totalitate de Ion Ion Țiriac, iubitul său. Cei doi trăiesc o frumoasă poveste de dragoste de aproape trei ani. S-au cunoscut „în cartier”, având în vedere că sportiva locuiește într-un complex de lux care îi aparține lui Țiriac senior și unde Ion Ion s-a mutat și el, după divorțul de Ileana Lazariuc.

După turneul de la Indian Wells din această lună, Ion Ion Țiriac a scris un mesaj special la o poză a Soranei de pe Instagram.

Doamnelor și domnilor, vă rugăm să vă puneți centurile de siguranță, avionul tocmai a început să decoleze' , a fost mesajul transmis de fiul lui Țiriac.

Înaintea lui Țiriac junior, Sorana Cîrstea a fost iubita unui tenismen din Columbia, Santiago Giraldo. Cei doi au fost împreună trei ani, între 2014-2017.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton