Club 55 – Raiul celebrităţilor

 Florentina Liutic
.

Saint Tropez, micul oraş pescăresc făcut cele­bru de Brigitte Bardot în anii ‘60, este azi cea mai glam destinaţie de vacanţă a celebrităţilor din lumea întreagă. Eşti paparazzo sau vânător de autografe? Club 55, de pe plaja Pampelonne, este locul unde trebuie să mergi!

 

Cea mai populară zonă de pe Coasta de Azur, unde s-au fil­mat „Şi Dumnezeu a creat fe­meia, „Colivia cu nebune, „Piscina, „Dom Hemingway, dar şi „Jandarmul din Saint Tropez, adună an de an milioane de turişti, ora­şul fiind una dintre cele mai apreciate destinaţii de vacanţă. Politicieni, actori, modele, dar şi personalităţi cu sânge al­bastru au făcut din acest loc cartierul lor general de vară, plajele din Saint Tropez devenind un adevărat aspirator de vede­te, iar locul care a văzut poate cele mai multe celebrităţi din istorie e Club 55.

 

VIAŢA BATE FILMUL

Casele boeme şi străzile înguste şi pline de flori din Saint Tropez nu dau nicio clipă de bănuit că acest loc, seara, se schimbă radical, iar luxul şi opulenţa ies la iveală ca prin farmec. În cluburile ex­clusiviste, cum ar fi Les Caves du Roy sau Vip Room, nu ai loc să arunci un ac, iar asta în condiţiile în care, acolo, consu­maţia costă între 3.000 şi 8.000 de euro! Ziua, oraşul se „cuminţeşte din nou, iar bogătaşii lumii se mută pe plajă. La doar 15 minute de mers cu maşina de oraş, este plaja Pampelonne, una dintre cele mai fotografiate din lume, un rai pentru celebrităţi, locul unde te duci să vezi şi să fii văzut. Totul e să ajungi acolo îndea­juns de devreme pentru a prinde un loc bun şi, evident, să ai portofelul la tine, deoarece, în pofida aparentei simplităţi, preţurile sunt uneori de infarct. După ce te-ai instalat, pregăteşte-te de vizionare, pentru că vei avea ce admira! Ai dat 50de euro pentru două şezlonguri? Meri-tă, mai ales dacă la doi metri de tine s-au aşezat Paris Hilton şi gaşca ei de prietene sau surorile Kardashian, iar prin faţa ochilor tăi defilează Bono, Uma Thurman, Nicole Richie, Woody Allen, Toby Maguire, Elton John, Ashton Kut­cher, David şi Victoria Beckham sau Beyoncé.

 

BEACH OSCAR AFTERPARTY

Pe plaja din Pampelonne se află şi cel mai legendar club din lume, făcut fai­mos, în anii 50, de Brigitte Bardot, care a filmat acolo scene din celebrul film „Şi Dumnezeu a creat femeia. Cine şi-ar fi imaginat atunci că fotografia cu Brigitte la plajă topless, cu un bikini roz minuscul şi cu ţigara în mâna dreaptă, avea să schimbe soarta micului orăşel de pes­cari? Văzut de afară, Club 55 pare un loc oarecare, numele de pe frontispiciu, scris pe un panou rudimentar năpădit de vegetaţie, îţi aminteşte brusc de Stuf, din Vama Veche, dar boemul local ascunde multe surprize… Numărul de Bugatti, Ferrari şi Bentley din parcare te face brusc să te gândeşti că persoanele care intră acolo, chiar dacă sunt în şlapi şi cos­tume de baie, au în cont sume cu 6 zero­uri. Regula localului e însă aceeaşi pen­tru toţi, fie că te numeşti Giorgio Armani, Sylvester Stalonne, Leonardo DiCaprio sau Albert de Monaco – trebuie să faci rezervare cu trei, patru zile în avans, dacă vrei un loc mai bun. Magnaţi ruşi, fotomodele, starlete tunate, cântăreţi, actori de A-list sau oameni de rând sunt trataţi la fel. Dacă intri acolo, trăieşti cu impresia că te afli la Oscar afterparty – vedete, relaxare şi bună dispoziţie. Evi­dent, notele de plată diferă, pentru că turiştii de rând nu-şi permit să dea 50 de euro pe o porţie de Dorada Royale, dar 14 euro pe o prăjitură cu ciocolată şi 4,5 euro pe o cafea parcă merită dacă lângă tine Cris Rock şi Kate Hudson stau la o şuetă. Locurile de pe plajă ale clubului sunt şi mai vânate, fiindcă de acolo poţi admira regalul ambarcaţiunilor de croa­zieră pe care celebrităţile se bronzează în larg, nu de puţine ori topless. Dacă nu ai avut prevederea să-ţi iei un prosop de plajă, e mai bine să stai în picioare – unul cumpărat de la boutique-ul clubului cos­tă 150 de euro! Şi cum nici de acolo nu lipsesc micii „întreprinzători, îţi vei pu­tea astâmpăra foamea cu o mână de ci­reşe sau cu o gogoaşă. Diferenţa e că, oricât ar costa, cel puţin nu eşti la Ma­maia mâncând gogoşi pe plajă cu ochii la îmbogăţiţii zilei, ci la Saint Tropez, mâncând beignet şi admirând lumea bună a Hollywood-ului.

 

OANA ENACHE Foto HEPTA, NORTHFOTO

 

Elton John, David Furnish și copiii lor părăsind Le Club 55Elton John, David Furnish și copiii lor părăsind Le Club 55

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton