"Copilul de suflet" al lui Ion Iliescu, adevărul despre starea de sănătate a fostului președinte, la 93 de ani: "Este într-o formă..."

 Dumba Gabriela
.

Deputatul Ionuț Vulpescu, considerat „copilul de suflet” al lui Ion Iliescu, a vorbit despre starea de sănătate a fostului președinte, care va împlini 93 de ani pe 3 martie. Ion Iliescu nu are copii, însă are o relație foarte apropiată cu Ionuț Vulpescu, iar acesta infirmă zvonurile potrivit cărora fostul președinte al României este grav bolnav.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

„Copilul de suflet” al lui Ion Iliescu spune adevărul despre starea de sănătate a fostului președinte, la 93 de ani. În spațiul public au apărut, în ultima perioadă, mai multe informații conform cărora Ion Iliescu s-ar confrunta cu probleme grave de sănătate. Speculațiile au pornit în cursul zilei de 20 februarie 2023, când fostul președinte al României ar fi trebuit să se prezinte la Parchetul General, pentru audierile din „Dosarul Revoluției'. Din motive încă neclare, Ion Iliescu nu a venit la întâlnirea cu procurorii.

nina si ion iliescunina si ion iliescu

„Copilul de suflet” al lui Ion Iliescu, adevărul despre starea de sănătate a fostului președinte, la 93 de ani

Ionuț Vulpescu a dezvăluit că Ion Iliescu este într-o stare bună și nu are nicio problemă de sănătate, așa cum au apărut informații în presă. Fostul președinte al României nu a mai ieșit în spațiul public din martie 2017, aspect nerelevant susține Ionuț Vulpescu, care a dezvăluit că Ion Iliescu se află în plină formă intelectuală și, chiar, fizică.

„Am citit ce s-a scris, dar să știți că Ion Iliescu nu are niciun fel de problemă de sănătate. Săptămâna viitoare va fi ziua lui (n.r. 3 martie), va împlini 93 de ani și este într-o formă de zile mari.

Citește, lucrează, scrie la volumul de memorii, chestiuni normale pentru vârsta asta și anormale pentru noi, care suntem mai tineri. E mai bine decât cei care sunt îngrijorați de starea lui de sănătate. Asta am constatat eu în timp, nu numai acum', a spus Ionuț Vulpescu pentru cancan.ro.

De ce nu au copii Ion Iliescu și soția sa

Căsătoriți din 1951, cei doi nu au avut, totuși, niciodată copii. În urmă cu mai mult timp, Ion Iliescu a povestit, într-una din rarele dezvăluiri de acest fel, de ce el și soția sa nu au urmași.

Chiar ne-am dorit, dar nu a fost să fie… Soţia mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea nu s-a mai putut‘, a povestit Ion Iliescu pentru VIP.

Citește și: „Toxicitatea poate veni din multe părți. Faptul că l-am cunoscut pe Radu doar a urgentat un pic lucrurile’. Oana Matache, primele declarații despre divorț, după ce și-a oficializat relația cu noul iubit

Citește și: Ce gest a emoționat-o pe Monica Tatoiu la înmormântarea mamei sale:„Ne-a spus că era mama lor

Citește și: Oreste și soția lui s-au înșelat reciproc, în cei 27 de ani de căsnicie: „Lili și-a găsit un amant, eu, o doamnă bine…'. Cum au trecut peste infidelitate

Ion Iliescu, trimis în judecată în Dosarul Revoluţiei din 1989

În august 2022, Ion Iliescu, fost preşedinte al României, a fost trimis în judecată în Dosarul Revoluţiei din 1989. Fostul președinte este acuzat că în perioada 22-30 decembrie 1989, în mod repetat a indus în eroare opinia publică prin apariţiile sale televizate şi emiterea de comunicate, cu consecința amplificării psihozei generalizate a terorismului.

Faptele lui au generat o stare de pericol iminent și grav pentru mare parte a populației civile, se arată în rechizitoriul procurorilor militari.

Astfel, prin rechizitoriul Secției parchetelor militare nr. 11/P/2014 din 29 iulie 2022, în dosarul Revoluției din 1989 au fost trimiși în judecată Ion Iliescu, fost președinte al României, Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru al Guvernului României și generalul (rtr.) Iosif Rus, fost șef al Aviației Militare. Cei trei sunt acuzați de infracțiuni contra umanității.

'Inculpatul Ion Iliescu, în calitate de şef de stat şi de guvern, preşedinte al CFSN şi al Consiliului Militar Superior, cu intenţie, urmărind obținerea legitimității populare, menținerea și consolidarea puterii politice deținute începând cu ziua de 22 decembrie 1989, orele 16.00, a indus în eroare opinia publică în mod constant, repetat, sistematic, prin apariţiile sale televizate şi emiterea de comunicate (mecanism de exercitare a puterii de stat) şi  şi-a asumat, în intervalul 22-30 decembrie 1989, operațiunea sistematică de inducere în eroare a opiniei publice exercitată de cadrele militare cu funcții de conducere ale MApN.

Aceste fapte au avut drept consecințe generarea și amplificarea psihozei generalizate a terorismului, psihoză cauzatoare de numeroase situaţii de foc fratricid generalizat și astfel, în intervalul 22-30 decembrie 1989 au survenit 857 decese, 2382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional şi 409 cazuri de suferinţe mari.

Aceleași fapte ale inculpatului Ion Iliescu au generat, pentru intervalul 22 decembrie, orele 16.00-30 decembrie 1989, o stare de pericol iminent și grav pentru existenţa unei părţi însemnate a populaţiei  civile, de pe întregul teritoriu al României', se arată în comunicatul procurorilor militari.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton