Cori Grămescu desființează dieta Rina: "Nu există ceva mai rău pentru corpul unei femei"

.

Cori Grămescu atrage atenția asupra riscurilor pe care le pot aduce dietele disociate, în special dieta Rina. Dieta Rina este regim alimentar disociat care presupune consumul în mod diferit a grupelor de alimente precum carne, legume, lactate și cereale, fără să fie amestecate.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!


Dieta Rina, la care face referire Cori Grămescu, este o dietă care repetă un regim de 4 zile, ziua 29 este ziua dedicată detoxifierii și ai voie să bei doar apă sau ceai, iar după această zi, se reia ciclul de câte 4 zile. Cori Grămescu susține că dieta Rina este „cea mai nesănătoasă dietă pe care o poți ține'.

Ce spune Cori Grămescu despre dieta Rina


Cori Grămescu nu este adepta dietelor disociate și spune că fac foarte mult rău sănătății.

„Sunt groaznice (n.r. dietele disociate), alea sunt ceva foarte rău. Dieta Rina este cea mai nesănătoasă dietă pe care o poți ține. Nu există ceva mai rău de atât pentru corpul unei femei. Dintre toate dietele  acestea de tip disociat, dieta Rina este cea mai populară dietă din România, pentru că e gratis.

În principiu, toată lumea o ține că nu trebuie să facă sport. Ăsta este motivul pentru care nu vor să facă sport și se minunează că ajung la menopauză cu 20-30kg în plus, cu analizele de sânge în toate direcțiile ș.a.m.d„, a explicat Cori Grămescu, în emisiunea Pastila de Frumusețe, de la Spectacola și DC News.

Cori Grămescu, sfaturi pentru o slăbire sănătoasă, cu rezultate pe termen lung

Cori Grămescu a oferit câteva sfaturi celor care vor să piardă kilograme în mod sănătos.

Revenim la sănătatea digestivă. În primul rând, sunt câteva componente pentru sănătatea digestivă. 


1. Să avem mâncarea preponderent din surse neprocesate, mâncare integrală, mâncare minim procesată, că acum n-o să facem teoria chibritului. Dacă mănâncă iaurt ambalat, ăla a fost procesat că a trecut. Deci nu intrăm într-o zonă de absolutism alimentar. Dar între a alege un parizer și a alege o bucată de carne, alegem carnea. Între a alege  chifteluțe de legume congelate prăjite în ulei, alegem și noi legumele la cuptor, ghiveci de legume ș.a.m.d. 

Deci primul și cel mai important  este ca 80-90% din mesele noastre să fie din ingrediente neprocesate. 
2. Apoi, doi la mână, pentru sănătate digestivă, este extrem de important să avem un aport corect de fibre din surse diverse. Și aici intervine nebunia. 


Citește și: Viviana Sposub și George Burcea au fost jefuiți în vacanța din Costa Rica: „Ne-a furat telefoanele și nu numai…

Citește și: Laurențiu Reghecampf și-a sters tatuajul cu numele Anamariei Prodan. Cu ce a înlocuit desenul de pe mână

Citește și: Ce a găsit Mihai Bobonete în telefonul lui Theo Rose. Adelina Pestrițu, implicată direct:Vrei să faci o crimă?

Pentru că pentru a asigura tot acel substrat pentru bacteriile sănătoase din intestinul nostru, pare-se că avem nevoie de 20 până la 50 de sortimente diferite de legume și fructe într-o perioadă de timp, da, hai să zicem, nu 1 săptămână, dar în 2-3 săptămâni, cam atâtea sortimente de legume și fructe trebuie să mâncăm, condimente, plante aromatice, toate celelalte. Deci asta ne asigură că bacteriile din intestinul nostru au cu ce să se hrănească și proliferează acelea care sunt sănătoase pentru noi.


3. Apoi, avem nevoie de proteine, pentru că proteinele asigură un ritm de golire optimă al tractului digestiv din momentul în care noi mâncăm până în momentul în care ieșim la toaletă. Avem nevoie de un anumit interval de timp pentru ca toți nutrienții să se poată absorbi pe fiecare segment al tractului nostru digestiv. Dacă nu mâncăm proteine se golește prea repede tractul digestiv. Pierdem absorbție. 

Ca să înțelegi cât de importante sunt proteinele în sănătatea noastră digestivă: Noi avem receptor pentru proteină de la nivelul primului sfincter de intrare în stomac până la nivelul ieșirii din intestinul subțire.


Deci corpul nostru își dozează ritmul de de evacuare al tractului digestiv în funcție de aportul de fibră și proteine. Astea două elemente asigură, dacă vrei, combustibilul -motorul pentru sănătate digestivă. 

4. Apoi, modul în care ne controlăm stresul. Și când zic la modul în care ne controlăm stresul, nu mă refer la bălăriile astea de pe Instagram în care trebuie să te detașez de tot, trebuie să te muți, dacă se poate, în codru ș.a.m.d. Să fim serioși, nu avem cum să facem asta, dar există anumite practici corporale care ajută corpul să iasă din reflexul de „Flight or fight’. Fiecare ce mecanism are. Nu este ceva nestudiat științific’, a mai spus Cori Grămescu.


Ce se mănâncă în dieta Rina, despre care Cori Grămescu spune că nu este sănătoasă

Meniul dietei va fi diferit în fiecare zi, însă micul dejun este același mereu. Dieta trebuie urmată 90 de zile, însă pentru echilibrarea metabolismului aceasta poate fi respectată încă 90 de zile după încheiere.


Dieta de slăbit se compune pe un număr de 4 zile astfel:

  • Ziua 1 – ziua proteinelor;
  • Ziua 2 – ziua legumelor;
  • Ziua 3 – ziua carbohidraților;
  • Ziua 4 – ziua vitaminelor.

Proteine

  • Carne de porc, pește, pui, vită, brânză, lapte, ouă, etc.

Legume

  • Făină de grâu integral, făină albă, făină de porumb, făină de hrișcă, fidea, cuscus, lasagna, spaghete, etc.
  • Carbohidrați
  • Linte, năut, cartofi, fasole uscată, soia, orez, fulgi de soia, etc.
  • Vitamine
  • Fructe și legume.