Deși viața sportivă a înghețat complet în această perioadă, zâmbetul cald al Corinei Caragea ne încălzește sufletele de câte ori o vedem la pupitrul Știrilor sportive de la PRO TV și ne dă speranță că totul va fi bine. Simpatica știristă ne-a povestit cum i s-a schimbat viața în ultimele luni, dar și ce planuri are imediat ce vom depăși pandemia de coronavirus.
Corina, în alte circumstanțe te-aș fi întrebat care mai e viața ta, dar acum o să te întreb cum s-a schimbat viața ta în ultimele două luni…
Este mai liniștită și statică, având în vedere că pasiunea mea pentru călătorii a fost puternic afectată, nu? Turismul este paralizat acum, iar eu abia aștept ziua în care să îmi fac, din nou, bagajul pentru un city break.
Privesc cu optimism, atât cât se poate, această pauză forțată și încerc să profit de timpul primit, brusc, cadou să fac toate acele lucruri pentru care nu aveam până acum răgaz, să stau mai mult de vorbă cu apropiații, cum până acum nu reușeam mereu, fiind pe fugă și multe alte lucruri pe care le descoperi numai petrecând timpul acasă atât de mult.
Am citit cărți noi, am văzut filme pe care le tot amânam, am vorbit mult mai des cu familia mea, mi-am făcut cont de Tik Tok și m-am distrat altfel decât o făceam înainte ieșind pe afară.
„Viața nu a luat o pauză, ci doar arată puțin altfel”
Deși cei mai mulți dintre noi ne-am autoizolat, tu mergi în continuare la job, chiar dacă obiectul muncii tale a luat pauză pe termen nedefinit. Cum e acum să prezinți știri din sport… fără sport?
Sper să se dea drumul cât mai curând la sport, căci cu toții suntem nerăbdători, nu numai să facem sport, dar să ne și bucurăm de evenimente sportive. Sportul aduce oamenii împreună și tocmai asta îl pune mai în spate la rând în această relaxare a restricțiilor.
Știrile din sport sunt, în continuare, pe poziții și importante pentru că publicul vrea să știe ce fac sportivii, idolii lor, cei pe care îi urmăreau până acum pe stadione, pentru care călătoreau până pe alt continent să le vadă meciurile pe viu, pentru care plăteau bilete sau abonamente tv. Cu toții suntem pe picior de egalitate în fața virusului, care nu ține cont de locație sau condiție socială.
Așadar, și sportivii s-au adaptat în izolare, unii își continuă antrenamentele în sufragerie sau pe balcon, alții, ca și fanii lor, își umplu timpul cum pot sau își descoperă noi talente – în bucătărie, pe social media sau în grădină, alții își folosesc celebritatea și influența pentru a mobiliza oamenii să doneze sau să ajute în orice fel în lupta cu virusul. Cred că toate aceste lucruri merită arătate. Viața nu a luat o pauză, nici cea a sportivilor, nici a noastră, ci doar arată puțin altfel. Depinde doar de noi cum ne-o facem.
„Mi-aș dori să învățăm o lecție din ceea ce ni s-a întâmplat”
Cum percepi noua realitate, crezi că regulile de distanțare socială ne vor face să ne îndepărtăm și mai mult unii de alții, iar videocall-urile pe WhatsApp vor lua locul serilor între prieteni?
Mi-aș dori să învățăm o lecție din ceea ce ni s-a întâmplat. Pandemia a scos la iveală și părți mai bune, și părți mai rele din oameni. Unii s-au mobilizat să ajute, și-au descoperit noi talente și s-au reinventat, au conștientizat cât de important este simțul civic și au fost forțați să nu fie egoiști, căci nimeni nu poate lupta singur, degeaba o face unul dacă nu o facem toți și nu ne ajutăm între noi.
Alții s-au lăsat manipulați de știri false, s-au panicat și i-au panicat și pe cei din jur, au dat năvală în magazine, uitând să se gândească și la ceilalți, au ignorat regulile impuse de autorități sau au văzut perioada aceasta ca pe un blestem și s-au refugiat în gânduri negative. După pandemie, cred că oamenii vor încerca să își reia activitățile de unde le lăsaseră.
Oamenii pot uita repede. Sper, însă, să rețină unele aspecte și să utilizeze în noua viață ceea ce au fost forțați să învețe acum. De exemplu, trecerea asta la online, menită să ne ușureze viața în ceea ce privește fiscalitatea, școala în anumite privințe, depunerea actelor, să scăpăm de dosarul cu șină și alte elemente ce pot fi modernizate.
În altă ordine de idei, natura a primit un refresh incredibil cât noi nu am fost acolo să o deranjăm așa cum făceam. Curând ne vom urca iar în mașinile noastre, vom arunca pe jos gunoiul sau în râuri…
Și apropo de distanțare socială, cum te protejezi în perioada asta și care este lucrul cel mai important pe care ar trebui să-l facem toți?
Port mască, păstrez distanța, evit locurile aglomerate, nu mă plimb prin oraș fără treabă, dezinfectez cât pot de mult suprafețele, dar cea mai importanta regulă este igiena – spălatul des pe mâini.
De cine și de ce ți-e cel mai dor în această perioadă? Ce-ți lipsește cel mai mult?
De o călătorie. Chiar dacă doar să ma urc la volan și să plec prin țară sau să îmi iau un bilet de avion. Libertatea de mișcare. Altfel, persoanele dragi îmi sunt aproape acum parcă mai mult ca înainte.
„Am reușit să gătesc ceva și să supraviețuiesc”
Spune-ne ce faci în timpul liber, când ești obligată să stai în casă. Cum alungi plictiseala? Ți-ai descoperit vreo pasiune nouă? Te-ai apucat de gătit, de pictat?
Suprinzător, am reușit să gătesc ceva și să supraviețuiesc cu bine. (zâmbește) Eu eram tare distanțată de bucătărie înainte. Din păcate, distanța către frigider nu am păstrat-o și voi avea de recuperat la sala de sport această „prietenie'.
Nu am făcut o pasiune din gătit, dar a fost o surpriză să aflu că mă descurc. Rămân la pasiunea pentru călătorii, pe care nu vreau să o abandonez așa ușor și sunt cu ochii pe site-urile de profil, să aflu noutăți privind relaxarea restricțiilor.
„Ronțăi mai des, fiind acasă așa mult”
Sunt curioasă cum faci să îți menții silueta mai ales acum, când mersul la sală a devenit deja o amintire. Nu e un secret pentru nimeni că, în perioadele de stres, toți ne împrietenim cu frigiderul…
Așa este, ronțăi mai des, fiind acasă așa mult. Pe de altă parte, m-am adaptat în ceea ce privește sportul și fac mișcare acasă, folosindu-mă de ceea ce am – un bidon de apă, o saltea, o bandă elastică, un scaun, o coardă, alerg în jurul blocului. Totuși, aștept cu nerăbdare să ajung la sala de sport, căci un instructor este benefic în cazul meu, să fie acolo să mă ghideze.
De când cu noile restricții, pentru noi, toate, ritualurile de frumusețe au devenit o problemă… Cum te descurci în privința asta? Îți aranjezi părul, îți faci manichiura, te fardezi singură înainte de a intra în direct?
Eu făceam asta și înainte, din când în când. Nu îmi place să depind de nimeni și mă pricep la toate acestea – strictul necesar, căci nu alocam foarte mult timp în saloanele de cosmetică. Desigur că profesioniștii îmi lipsesc, dar nu este o problemă, cu adevărat, în această perioadă.
„Plănuiesc să călătoresc cât mai repede”
Știu că ești pasionată de călătorii și că ți-ai anulat patru vacanțe în ultima vreme… S-a schimbat ceva în planurile tale? Mă gândesc că, în viitorul apropiat, mulți dintre noi vom fi reticenți în a mai călători.
Plănuiesc să călătoresc cât mai repede, imediat ce vom avea voie și va fi sigur pentru sănătatea noastră. Modul în care o vom face se va schimba cu siguranță – mai atenți la igienă, cu scaune libere în avion între noi, cu măști, mai disciplinați și mai atenți la noi și la cei din jur, iar asta nu este o treabă rea până la urmă.
Îmi amintesc când îi vedeam pe japonezi în metrou cu masca, mă miram, credeam că se feresc de noi, turiștii veniți să le tulbure ordinea perfectă și curățenia impecabilă. De fapt, ne protejau pe noi.
„Duc dorul unei plimbări desculță prin iarbă”
Care este primul și primul lucru pe care îl vei face când se va termina pandemia de coronavirus?
Mă voi urca în mașină și voi pleca spre munte. Să ascult muzică bună, să conduc și să văd alte locuri în afara pereților de acasă. (zâmbește) Locuiesc într-un apartament și duc dorul unei pajiști, unei plimbări desculță prin iarbă, unui picnic.
Și pe final, ca să schimbăm puțin registrul, hai să facem un exercițiu de imaginație! Cu ce personalitate din domeniul tău de activitate ți-ar fi plăcut să stai în izolare pe timpul pandemiei dacă s-ar fi putut?
Cu Zlatan Ibrahimovic. Cu siguranță râdeam cu lacrimi și, în plus, virusul s-ar fi temut de noi, nu invers. (zâmbește)
Foto: PR, Instagram