Corina Chiriac are o expoziție spectaculoasă într-un muzeu din Capitală. În lunile februarie și martie, admiratorii artistei au ocazia să vadă lucrări, obiecte și piese inedite ale vedetei și ale familiei sale. Ele pot fi observate de vizitatori la Muzeul Național de Istorie a României. Evenimentul a fost posibil datorită donației făcute de solistă anul trecut, în luna septembrie, pentru muzeul din București. Iată ce surprize îi așteaptă pe oameni!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Corina Chiriac are o expoziție spectaculoasă într-un muzeu din Capitală. Aceasta a fost deschisă pe data de 2 februarie și își așteaptă vizitatorii inclusiv în luna martie. Oamenii o pot cunoaște mai bine pe solistă, odată cu venirea lor la Muzeul Național de Istorie a României, loc în care sunt prezentate mai multe lucruri de preț din viața ei.
Expoziția artistei, intitulată „Corina Chiriac, istoriile unei mari artiste', e deschisă de pe 2 februarie, în perioada februarie-martie 2022. Aceasta se află la Muzeul Național de Istorie a României și poate fi văzută de miercuri până duminică, în intervalul orar 9:00 – 17:00. În total, admiratorii au ocazia să vadă peste 300 de obiecte personale ale cântăreței. Pe acestea le-a donat chiar artista instituției, în septembrie anul trecut.
Citește și: Motivul pentru care Corina Chiriac nu a devenit mamă:„Am regretat că nu am avut copii'
Citește și: Cine este Natalia Duminică de la Survivor.Părinții au divorțat și nu mai vorbește cu tatăl ei
Citește și: Alexandra Stan și Alex Parker s-au despărțit:”Nu mai suntem împreună, dar…”
Corina Chiriac, expoziție spectaculoasă într-un muzeu din Capitală
Potrivit impact.ro, cei care vor merge la Muzeul Național de Istorie a României în acest interval pot vedea documente de familie, fotografii și diferite obiecte ale Corinei Chiriac. Unele dintre sunt păstrate din generație în generație și provin chiar de la bunicii solistei, Ioana şi Nichita Nestorescu.
Un celebru negustor din Buzău, ajuns ulterior în funcția de preşedinte al Corporaţiei Meseriaşilor – Comisiunea Arbitrilor din Buzău, în anul 1911, apoi ale fetei lor, Lucreţia Nestorescu, absolventă de pension, măritată cu Gheorghe Chiriac, caligraf, desenator, pictor şi tipograf, cu firmă la Bucureşti, părinţii lui Mircea Chiriac, tatăl Corinei Chiriac, potrivit MNIR.
La „Corina Chiriac, istoriile unei mari artiste', oamenii pot vedea și documente din partea bunicilor materni ai artstei. Vizitatorii pot admira paşaportul lui Hovelia Calaigian datat 1916, dar și diploma de liceu a soției lui, Paris, născută Madirghian. Pe lângă asta, sunt expuse tablouri de familie din oraşul natal Adabazar (azi, Adapazari, Turcia), dar și imagini de epocă ce o au ca protagonistă pe Hasmig Calaigian, mătușa Corinei Chiriac. Ruda artistei a fost măritată cu Mampre Biberian, în anul 1926.
Ce pot vedea vizitatorii
Și portretele de familie vor fi cu siguranță apreciate de public. Vizitorii expoziției Corinei Chiriac vor vedea imagini deosebite cu mama solistei, Arşaluiz-Eliza Calaigian, o faimoasă pianistă şi profesoară la Conservator. Ea a absolvit Academia Regală de Muzică din Bucureşti. De asemenea, pot fi văzute și portretele lui Mircea Chiriac, profesor şi compozitor.
Ba mai mult, în cadrul expoziției Corinei Chiriac pot fi văzut unele dintre premiile primite de Mircea Chiriac, alături de legitimaţii, carnete şi diplomele lui.
Iar asta nu e tot! Admiratorii Corinei Chiriac vor vedea la Muzeul Național de Istorie a României și o mulțime de portrete de atelier, afișe ale unor concerte naționale și internaționale din anii ‘70 și ‘80, dar și din anii 2000, mai scrie sursa menționată.
Corina Chiriac și-a expus chiar și spectaculoasele rochii purtate pe scenă între anii 1970-2019. Lângă ele sunt expuse unele dintre trofeele solistei, dipome, decorații, legitimații, bilete de avion, LP-uri și CD-uri, cărți publicate, afișe, programe de sală, etc.
Sursă foto: Facebook