Ce a spus Corina Chiriac, la Festivalul Mamaia 2024, despre regretata Ioana Radu: ”Vai, ce frumos cânta...”. Cui i-a mai adus artista un omagiu

 Solomon Tatiana
.

Corina Chiriac a făcut senzație la Festivalul Mamaia de anul acesta. Pe cine a omagiat artista, cui a dedicat celebra piesă 'Strada Speranței' lansată în anul 1983, și ce a spus despre regretata Ioana Radu. Doamna muzicii românești l-a omagiat pe compozitorul Vasile Veselovschi, cel care i-a scris șlagărul lansat la Mamaia și pe textierul acesteia, Mihai Maximilian, dar și pe Eugen Rotaru, care a scris textul melodiei 'Mama, doar mama'.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Corina Chiriac a făcut senzație la Festivalul Mamaia de anul acesta. Doamna muzicii românești are o energie debordantă, iar publicul o adoră, după cum s-a văzut și anul acesta, la celebrul eveniment de la malul mării. Îndrăgita solistă nu a încântat audiența doar cu piesele ei, ci și cu glumele spumoase.

corina-chiriac-10corina-chiriac-10

Citește și: 'Mama nu poate fi uitată. Mi-a ținut rochiile, mi-a ținut ziarele, jucăriile, tot ce adunasem până când am revenit în țară… ' Ce a dezvăluit Corina Chiriac despre femeia care i-a dat viață / EXCLUSIV

Citește și: Mesajul ascuns din celebra piesă 'Rața', interpretată de Corina Chiriac și lansată în perioada comunistă: 'Eram sătui, vara la mare nu era bere, nu era nimic. Cine a trăit vremurile acelea…' Ce a mai povestit artista / EXCLUSIV

Citește și: Andreea Ibacka susține că celebritatea nu a schimbat-o absolut deloc: „Momentele mele de divă țin câteva minute. La bază, tot Cenușăreasa…”. Când a debutat în telenovele lucra la bancă și nu cunoștea pe nimeni în televiziune / EXCLUSIV

Citește și: Marina Almășan susține că despărțirea de Victor Socaciu a apropiat-o foarte mult de fiul lor: „Deși a avut o adolescență marcată de plecarea părintelui său, Victor a reușit să țină cârma drept, s-a pregătit…”. Cu ce se ocupă el în Dubai și ce relație are prezentatoarea cu fiica ei, Marinuș / EXCLUSIV

Cui i-a dedicat Corina Chiriac celebra piesă 'Strada Speranței', lansată în anul 1983 și ce a spus despre regretata Ioana Radu

Corina Chiriac a susținut un recital pe scena Festivalului Mamaia de anul acesta, unde s-a numărat și printre membrii juriului. Vedeta a rememorat anul în care a lansat la festival celebra melodie 'Strada Speranței'. Doamna muzicii a făcut senzație cu șlagărele de o viață și a cântat cu spectatorii, care s-au ridicat, la final, în picioare. Vedeta și-a încheiat recitalul cu piesa 'Valurile Dunării', pe care o cânta pe vremuri Ioana Radu și pe care Corina a interpretat-o la debut, la concursul 'Steaua fără nume' din 1970.

'Bună seara. Într-adevăr se vede foarte frumos de aici. Festivalul de anul acesta mie mi-a dat o problemă. S-a ajuns la niște performanțe atât de extraordinare că mă întreb ce caut eu aici, singură, pe scenă? Dar am o idee care ne va salva. Există cineva care încă nu a cântat în acest festival, pe lângă mulți colegi de-ai mei: dvs! Așa încât, vă propun, în această seară, pentru că am ales piese pe care cred că le știe toată lumea, sau cel puțin sper, cum ar fi: 'Opriți timpul, Ce mică-i vacanța mare, Mama, doar mama… Mi-ar face mare plăcere să cântăm împreună. Să ridicăm așa, o voce comună în cinstea tuturor celor care de-a lungul a 60 de ani au ținut acest festival, începând cu maestrul Sile Dinicu și isprăvind cu cine vreți dvs.', a declarat Corina Chiriac.

Corina Chiriac: 'Vreau în această seară să-i aduc un omagiu lui Eugen Rotaru'

'Mulțumesc Orchestrei Simfonice București, pentru participare. Și sunt deosebit de bucuroasă că am ocazia să fiu alături de doi maeștrii adevărați: Ionel și Andrei Tudor. Ia să vedem dacă sunteți de acord cu mine să cântăm împreună, da?', a mai spus celebra artistă.

Artista a cântat celebra melodie 'Opriți timpul' și a continuat cu 'Îți mulțumesc', 'Vacanța mare' și 'Mama doar mama'.

'Sunt cântece vesele, nemuritoare. Vreau în această seară să îi aduc un omagiu unui vechi colaborator, și anume Eugen Rotaru. Jack îi spuneam noi. Cel care a scris un text absolut superb la o capodoperă a lui Marius Țeicu, pe care vă rog frumos să o cântăm împreună, să o dedicăm tuturor domnișoarelor, bunicilor… E vorba de 'Mama, doar mama'', a spus doamna muzicii românești. Ea a dedicat această piesă textierei Andreea Andrei, soția lui Ionel Tudor: 'că de-o viață ne scrie texte frumoase'.

Corina Chiriac: 'Mai am un cântecel pentru voi…'

Corina Chiriac a cântat, împreună cu spectatorii, cunoscutele sale piese. 'Să știți că împreună am cântat foarte bine. Cred că la anul facem un cor și concurăm.', a mai spus aceasta.

'Mulți dintre voi sunteți tineri și luna august a anului 1983 nu vă spune nimic. Mie îmi spune, pentru că în august 1983, eram un pic mai tânără, cu vreo doi-trei ani mai tânără. Să știți că oriunde s-ar ține acest festival, la Cluj, Timișoara sau Iași, el tot va fi de la Mamaia. Andrei, câți ani aveai tu în 1983? Erai născut?', a spus marea interpretă, îndreptându-se spre Andrei Tudor.

'Zero', i-a răspuns Andrei Tudor, cel care a acompaniat-o pe doamna muzicii ușoare alături de Orchestra Simfonică București. Andrei Tudor s-a născut în decembrie 1983, iar piesa la care avea să facă referire Corina a fost lansată în luna august a aceluiași an. Celebra interpretă a dedicat următoarea melodie, 'Strada speranței', memoriei compozitorului Vasile Veselovschi și a textierului Mihai Maximilian.

'Mai am un cântecel pentru voi și o să îl cântăm împreună. Pentru că este una dintre cele mai vechi melodii românești și mai cunoscute pe tot globul. E vorba de 'Valurile Dunării' de Iosif Ivanovici. A fost prima piesă pe care am cântat-o acum 100 de ani, când am debutat la 'Steaua fără nume'. Înaintea mea o auzisem pe doamna romanței românești, Ioana Radu, cântând-o la radio. Și eu când am debutat am zis: 'Vai ce frumos cântă! Dacă aș cânta și eu ca ea! Nu am reușit, dar în această seară o să o cântăm împreună, vă rog frumos. Vreau să se audă în patru zări!', a spus doamna muzicii românești, Corina Chiriac, în mare formă.

Corina Chiriac: 'Mulțumesc. E un spectacol sublim!'

Vedeta s-a emoționat când a văzut de pe scenă spectacolul creat de cei din sală, care au aprins luminițele de la telefoane. 'Mulțumesc. E un spectacol absolut sublim!', a mai spus Corina, emoționată de aplauze și de primirea călduroasă. 'Ionel, vino, te rog, lângă mine, pentru că această splendidă orchestrație îi aparține lui Ionel Tudor.', a precizat Corina Chiriac, care a ridicat spectatorii în picioare.

'Corina, în stânga ta ai un buchet de talent, iar în dreapta ta un buchet din partea organizatorilor, de la public toate aplauzele din lume', a spus Aurelian Temișan, care și-a făcut apariția pe scenă. 'E o mare onoare să fiu alături de voi, și de dvs, și de Orchestra Simfonică București și de Band-ul Andrei Tudor. Vă mulțumim mult de tot. Sunteți minunați', a spus și Ionel Tudor. 'Mulțumim, sănătate, să ne revedem sănătoși… V-am pupat', a încheiat solista. 'Unica, inegalabila, Corina Chiriac!', au spus prezentatorii Aurelian Temișan și Anca Țurcașiu.

Foto: arhiva personală, Mamaia 2024.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton