Corina Chiriac îi face parastas tatălui ei, compozitor de muzică simfonică: ”Era un bărbat frumos, miștocar, curta doamnele... ceea ce se numește un gagiu elegant...” / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Corina Chiriac îi face sâmbătă parastas tatălui său. Vedeta a povestit despre compozitorul Mircea Chiriac la ziua lui Jolt Kerestely, care a împlinit 95 de ani. Mircea Chiriac a fost compozitor de muzică simfonică.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE GRATIS, AICI!

Corina Chiriac îi face sâmbătă parastas tatălui ei, născut pe data de 19 mai. Tatăl vedetei, Mircea Chiriac, a fost un apreciat muzician și compozitor de muzică simfonică. Celebra interpretă a povestit mai multe amintiri cu el.

7-229×300-17-229×300-1

Citește și: Marina Voica a primit de la Corina Chiriac o icoană făcătoare de minuni. „Spun ce-mi doresc și mi se împlinește. Corina e foarte credincioasă”

Citește și: „Făceam sandvișuri cu pastă de pește frecat cu unt și maximum parizer cu unt și pâine. Problema primordială a generației noastre era…”. Cum și-a petrecut Corina Chiriac anii studenției

Citește și: Cum a aflat soțul Vlăduței Lupău că va fi tată a doua oară și cum i-au explicat fiului lor, Iair: „A fost specială reacția lui, pentru că e extrem de mic. Câtorva persoane din familie el le-a dat vestea”. Cum l-au pregătit pentru venirea mezinului/ EXCLUSIV

Citește și: Ce relație are Cătălin Botezatu în prezent cu tatăl lui: „Între noi doi parcă a fost o concurență în ultimii ani. Niciodată nu a înțeles că…'/ Nu și-au vorbit o perioadă lungă de timp

Corina Chiriac îi face parastas tatălui pe 19 mai. Mircea Chiriac a fost compozitor de muzică clasică

Corina Chiriac îi face sâmbătă parastas tatălui. La evenimentul de la Palatul Cercului Militar, artista a rememorat amintiri cu tatăl ei. Tatăl vedetei a fost muzician, ca Jolt Kerestely, care a fost serbat la 90 de ani, de o pleiadă de artiști de la noi.

'Aici e ditamai ședința, da? Bună seara, doamnelor și domnilor. Eu m-am gândit să vă spun cu totul altceva. Am stat și m-am gândit… așa de frumos au vorbit toți. Nu o să mă ridic la nivelul acesta. O să vă spun altceva, care are legătură cu Joly. Mai bine vă spun direct. Mă leagă și faptul că e tată. Și tata era născut sâmbătă. Sâmbătă îi fac parastas. Ar fi împlinit 100 și ceva de ani. Era născut pe 19 mai 1919. Dumnezeu să îl ierte! Dar nu asta am vrut să spun.', a povestit Corina Chiriac.

'La un moment dat, înainte de 90, cu mult înainte, am prins și eu o excursie cu trenul cu salamul de Sibiu, cu cafea, cu fierbător, cum se făcea pe atunci. Și părinții mei s-au dus la Budapesta, Viena, până la Paris și s-au întors prin Italia… o adevărată excursie de trei săptămâni. Era prin anii 1970. Se întorc ei acasă, iar eu primul lucru: 'Ce mi-ați adus?' Și îl văd pe tata, el fiind un compozitor de muzică simfonică…

Multă lume l-a cunoscut. Era un bărbat frumos, miștocar, curta doamnele… ceea ce se numește un gagiu elegant. Și totdeauna era jovial, plin de glume, ca Horia. Tot timpul era plin de glume, dar de data asta… Mă gândeam că e obosit. 'Tăticule, ce e cu tine?' Ne așezăm noi la masa de prânz…', și-a continuat povestirea, Corina Chiriac.

Corina Chiriac: 'Știam și eu ce înseamnă să scrii, că la dictare muzicală…'

Corina Chiriac a povestit cum tatăl ei mirat, a văzut manuscrisele lui Mozart la Szalzburg și nu aveau nicio ștersătură pe ele, ca și când au fost scrise sub o dictare, fără greșeli.

'El, când era serios, ferească Dumnezeu. Avea și două sprâncene stufoase și se uită urât la mine. 'Măi tăticule…'-așa îmi spunea când era bine dispus. A fost la Szalzburg. 'Am fost să văd partitura nu știu cărei lucrări în manuscris. Nu aveau nicio ștersătură. Ziceai că le-au scris sub dictare'. Mi s-a părut extraordinar. Știam și eu ce înseamnă să scrii, că la dictare muzicală eram destul de modestă, mai scăpam câte o optime. 'Nu știu câte pagini erau..', zicea tata. Mama îi ștergea lui tata din partitură cu lama când greșea.', a povestit Corina Chiriac.

'Poate nu e nevoie să fii artist, ca să simți inspirația lui Dumnezeu, care coboară ca o coloană din aceasta, într-o zi, peste tine'

Corina Chiriac a declarat că nu este nevoie să fii artist să simți inspirația lui Dumnezeu. Celebra interpretă a ținut să sublinieze că Jolt Kerestely este printre cei la care a curs muzică, ca o coloană.

'Ce am vrut să spun? Suntem aici o serie de artiști care am trăit lângă Zoly o viață întreagă. Și, poate nu e nevoie să fii artist, ca să simți inspirația lui Dumnezeu, care coboară ca o coloană din aceasta într-o zi, peste tine. Sunt convinsă că fiecare dintre cei care au creat aici, ceva știu despre ce vorbesc. Și este emoționant. Sunt convinsă că Jolt Kerestely face parte dintre cei la care a curs muzică, așa ca o coloană și… te felicit pentru tot ce ai făcut. Îți mulțumesc pentru toate imprimările la care m-ai invitat și pentru cântecele pe care mi le-ai scris. Să nu vă supărați, eu nu vă cânt… Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru noi', a mai spus Corina Chiriac.

Foto: arhiva personală, Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton