Cornel Constantiniu, legătură și dincolo de moarte cu fratele său geamăn, decedat acum 12 ani: "Fiecare dintre ei știa tot ce pățește celălalt"

 Oana Pantazi
.

Puțini știu că artistul Cornel Constantiniu, care se luptă cu o boală teribilă, Parkinson, a avut un frate geamăn și că între ei a existat o legătură incredibilă, care nu s-a pierdut nici după moartea acestuia. Soția artistului a povestit ce relație a existat între cei doi frați, gemeni identici.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cornel Constantiniu a trecut recent prin a opta operație, după ce, în 1993 a fost diagnosticat cu Parkinson, iar cu această ocazie, soția lui, care i-a fost alături o viață, a vorbit, printre altele, și despre relația care exista între artist și Mircea, cel care i-a fost frate geamăn. Relație care nu s-a stins nici măcar după ce acesta a trecut în neființă.

Ce-se-intampla-cu-artistul-Cornel-Constantiniu-dupa-a-opta-operatie.-Sotia-acestuia-in-lacrimi-E-sufletul-meu-6-703×1024-1Ce-se-intampla-cu-artistul-Cornel-Constantiniu-dupa-a-opta-operatie.-Sotia-acestuia-in-lacrimi-E-sufletul-meu-6-703×1024-1

Cornel Constantiniu a avut un frate geamăn identic

Într-un interviu emoționant pentru Click.ro, Domnica Constantiniu, soția artistului a povestit despre operația recentă pe care a suferit-o soțul ei, dar și despre relația specială pe care artistul a avut-o cu fratele său geamăn, care, din păcate, s-a stins de cancer în anul 2009. Soția artistului a mărturisit că și acum, după operația de schimbare a neurostimulatorului care îl ajută pe Cornel Constantiniu să vorbească și să se miște, acesta a vorbit numai despre fratele său geamăn.

'Cornel e bolnav de Parkinson de 28 de ani. Cu atâtea operații… Noroc că are inima bună. Boala aceasta distruge celulele în creier, de aceea nu mai poate vorbi clar, dar încă supraviețuiește. Geamănul, Mircea, a murit de 12 ani. Între ei a fost și este o legătură specială. Și acum, după operație, Cornel, timp de două-trei zile, vorbea numai de Mircea. Este o legătură unică între gemeni. Când a murit Mircea, Cornel a spus: «a plecat jumătate din mine». Fiecare dintre ei știa tot ce pățește celălalt, deși trăiau la distanță de continente. Cum îți explici că ei, trăind separat, pe alte continente, cu vieți diferite, purtau același număr la pantofi și la haine? Lui Cornel i se potriveau perfect hainele lui Mircea! La pantaloni erau perfecți! Nici măcar un cm diferit. Iar Mircea ducea o viață sănătoasă, mânca salate, făcea sport, iar Cornel era static, nu se dădea jos din mașină decât din concert în concert. Mircea își făcea periodic analize serioase, iar în anul în care a murit l-au găsit în metasfaze', a spus soția lui Cornel Constantiniu pentru sursa citată.

Citește și: Ce se întâmplă cu artistul Cornel Constantiniu după a opta operație: „Am fire în creier şi un aparat la piept”

Citește și: Bolnav de Parkinson, Cornel Constantiniu nu a mai ieșit de doi ani din casă, de teama COVID-19: „L-am izolat în camera lui”

Citește și: Cum arată fiica Ioanei Ginghină la 14 ani. Ruxandra s-a transformat într-o adevărată domnișoară

Citește și: Relația neștiută dintre Nuțu Cămătaru și Florin Salam:„Mi s-a făcut milă! Aruncau spoitorii cu chifle în el!’

Citește și: Kate Middleton a purtat o ținută de o mie de lire sterline, în vizită la un liceu britanic:„S-a implicat foarte mult’

„Mircea a preluat suferința lui Cornel, văzându-l așa bolnav”

Soța artistului a mărturisit și că acesta a simțit că urma să își piardă fratele, legătura dintre ei fiind una greu de explicat. De altfel, a mărturisit aceasta, un reputat neurochirurg a susținut că fratele geamăn a preluat suferința soțului ei, în momentul în care l-a văzut atât de bolnav, stingându-se din viață în doar 4 luni…

'Cu o lună de zile înainte să moară Mircea, Cornel a fost în Africa de Sud să își ia rămas-bun de la Mircea. Ei obișnuiau să își petreacă împreună ziua de naștere, pe 6 aprilie. Ultima dată s-a întâmplat în aprilie 2009, în mai, Mircea s-a dus… Mircea era grav bolnav, săbit, avea un guler la gât, dar demn. I-a plătit drumul lui Cornel până acolo. Dacă vezi filmarea, plângi, Cornel numai că nu i-a spus, «vin și eu cu tine»… Ce am văzut la ei nu am văzut la nimeni. Și amândoi cu un simț artistic foarte bine dezvoltat. Când aveau 5 ani, soacră-mea a fost cu ei la Parhon pentru mai multe examinări, iar medicul i-a apus la final, amândoi vor face artă. Ei doi făceau numai nebunii. Mircea a făcut arte plastice, iar Cornel s-a dedicat muzicii și actoriei. Și profesorul Alesch (n.r. Prof. Dr. François Alesch, reputat neurochirurg), care l-a cunoscut pe Mircea în anul 2004, când l-a operat pe Cornel, a vrut să le facă niște investigații la amândoi. Celebrul profesor nu își putea explica genetic de ce unul dintre ei era așa de bolnav, iar celălalt, nu. Cu natura nu te pui…. Dar uite că în timp, Mircea s-a stins brusc, în numai 4 luni după ce a fost diagnosticat de cancer. Alesch crede că Mircea a preluat suferința lui Cornel, văzându-l așa bolnav', a mai spus soția artistului pentru Click.ro. 

Artistul a simțit când fratele său a fost ars la crematoriu!

Literatura de specialitate este plină de cazuri de gemeni identici între care există o legătură inexplicabilă, chiar și de la mii de kilometri distanță. Iar povestea celor doi frați Constantiniu confirmă din plin acest lucru. Deși fratele său se afla în Africa de Sud, artistul a simțit când Mircea Constantiniu a fost ars la crematoriu, după cum a mărturisit soția artistului.

'Cornel a știut când a fost ars Mircea, deși nici soției nu i s-a spus. A avut o durere insurportabilă la burtă, brusc, și nu mâncase înainte nimic. Spunea că îi arde burta! Cum se explică? A fost între ei o legătură cum nu ai văzut pe lume! Iar eu am văzut aceste lucruri între ei de-a lungul timpului. Cât va trăi Cornel, ei vor fi legați la infinit… Am rămas trăsnită! Cornel urla de durere, să cadă jos, nu alta, durere ce l-a ținut cam până într-o oră și apoi, la fel de brusc, l-a lăsat. În memoria lui, Cornel a scris cartea 'Zăpezile copilăriei', bătând la mașina de scris cu un singur deget, așa cum a putut. Nu pot vorbi de el, căci îi dau lacrimile. Cenușa lui Mircea a stat în casă câteva luni, apoi a decis să o îngroape la Ghencea Militar lângă părinți, deși eu am crezut că vrea să o ducă la Bellu, unde este îngropat fratele lor, Nini', a mai spus Domnița Constantiniu pentru sursa citată.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton