Bolnav de Parkinson, Cornel Constantiniu nu a mai ieșit de doi ani din casă, de teama COVID-19: "L-am izolat în camera lui"

 Oana Pantazi
.

Diagnosticat cu Parkinson în urmă cu ani buni, acum Cornel Constantiniu nu se luptă doar cu teribila boală, ci și cu pandemia de coronavirus, teama de COVID-19 fiind imensă. Din cauza comorbidităților, artistul este izolat în casă de aproape doi ani, singura care-i este alături fiind soția sa.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Deși a făcut toate cele trei doze de vaccin, Cornel Constantiniu trăiește permanent cu teama de COVID-19, în condițiile în care artistul, în vârstă de 76 de ani, suferă și de Parkinson. Din această cauză, atât el, cât și soția sa, Domniţa Constantiniu, cea care-i poartă de grijă cu mult devotament, s-au autoizolat și încearcă să se ferească pe cât posibil de coronavirus.

1781195_211069032432425_1289326146_o-669×1024-11781195_211069032432425_1289326146_o-669×1024-1

Cornel Constantiniu nu a mai ieșit de aproape doi ani din casă de teama COVID-19

Cornel Constantiniu a împlinit 76 de ani pe 6 aprilie. Artistul se luptă din greu, de nu mai puțin de 28 de ani, cu boala de care suferă și în urma căreia a rămas cu nenumărate sechele. Acesta nu se mai poate deplasa și vorbește cu dificultate. Artistul este îngrijit de soția lui, Domnița Constantiniu, care i-a fost alături necondiționat. Soția acestuia a mărturisit că, din ianuarie 2020, artistul nu a mai ieșit din casă decât pentru a-și face vaccinul, dar și atunci cei doi și-au luat precauții maxime.

„Pe Cornel l-am izolat în casă, în camera lui. Fără vizite. Chiar şi pentru apropiaţi. În ianuarie, se fac doi ani de când suntem în această situaţie. Nu am ce face şi nu pot să risc la situaţia lui, cu problemele de sănătate. Îl ţin izolat de când a început în lume nebunia asta sinistră! Înainte, mai ieşea la curte la Petrică Geambaşu, sau pe stradă la aer, cu căruciorul. Acum nu se mai poate, iar eu nu vreau să-l expun. Ies din casă cu precauţie, fac aprovizionarea, plătesc facturi, fac cumpărăturile… Pe Cornel l-am scos până acum din casă doar de trei ori, strict pentru vaccin. În rest, nu a ieşit nicăieri. Am fost amândoi cu taxiul şi am avut mare grijă. Am făcut amândoi toate cele trei doze. În rest, am evitat să îl expun', a mărturisit Domniţa Constantiniu pentru Click.

Citește și: Cornel Constantiniu a împlinit 76 de ani. Cum se simte artistul bolnav de Parkinson: „E una dintre marile sale dureri'

Citește și: Constantin Enceanu e un patron strict, deși pandemia i-a afectat afacerea: „Dacă n-ai vaccinul făcut, nu mănânci ciorbiță în localul meu'

Citește și: Alec Baldwin a dat primele declarații, după ce a omorât-o accidental pe colega lui:„Era prietena mea’

Citește și: Răzvan Simion și Daliana Răducan au fost acasă la fosta soție a prezentatorului TV.De ce s-au întâlnit

S-a operat pe creier în Africa de Sud

În urmă cu 28 de ani, Cornel Constantiniu a fost diagnosticat cu Parkinson, boală degenerativă ce survine în urma distrugerii lente și progresive a neuronilor. Artistul a fost operat pentru prima oară în Africa de Sud, însă de atunci a trecut prin mai multe intervenții și a dus o luptă acerbă cu teribila boală.

„Medicii i-au implantat în piept un neurostimulator, încă se află internat în spital. Este a treia operaţie efectuată de medicii de la Spitalul Universitar, în decurs de mai mulţi ani. Prima a fost în 2013, a doua în 2016 şi a treia acum. Însă problemele lui Cornel au început în 1993, când a fost diagnosticat cu această maladie. Pe creier s-a operat prima dată în Africa de Sud, la Cape Town, în 1999, apoi la Viena, în urmă cu 15 ani, când a suferit două intervenţii chirurgicale într-o săptămână. Atunci a fost operat de marele profesor Francois Alesch, fiind o intervenţie complexă pe creier, care a durat 11 ore, apoi implantarea acestui neurostimulator’, povestea soția acestuia în urmă cu un an, potrivit click.ro.

Din nefericire însă, afecțiunea gravă cu care se confruntă artistul i-a dat mari bătăi de cap. Acum, Cornel Constaniniu nu mai poate scrie și nici nu mai are putere în mâini. Cu toate acestea, se pare că a început să vorbească mai bine și pronunță mult mai bine cuvintele.

‘Mergem înainte, amândoi, cu problemele și cu grijile noastre. Cornel este bine, staționar, cu boala asta grea, Parkinson. Nu mai scrie, nu prea mai are putere în mâini, dar ascultă muzică toată ziua. În plus, spre marea mea bucurie, vorbește mai bine, pronunță mai corect cuvintele, înainte nu prea se înțelegea ce spune, boala îi afectase grav vorbirea. Acum stă toată ziua la telefon!’, a mai spus ea pentru sursa citată.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton