Ce sacrificii au făcut părinții lui Cristian Faur pentru cariera compozitorului: ”Ne-am băgat în datorii să îți cumpărăm pian și tu...” Artistul a câștigat marele trofeu al Festivalului Mamaia 2024 / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Cristian Faur a câștigat Festivalul Mamaia 2024, la secțiunea creație. Ce declarații a făcut compozitorul piesei 'Let me try', care a obținut locul 3, cu Luminița Anghel și Sistem, în 2005, la Eurovision. Artistul a recunoscut că a fost împins de mama sa, de la spate, să participe la Mamaia și că așteaptă acest premiu din anul 1992, când s-a înscris prima dată la festival.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Cristian Faur a câștigat Festivalul Mamaia 2024, la secțiunea creație. Ce declarații a făcut compozitorul piesei 'Let me try', care a obținut locul 3, la Eurovision, cu Luminița Anghel și Sistem, în 2005. Protagonistul nostru a spus, vizibil emoționat, că părinții lui au făcut mari sacrificii pentru el.

20240825_21204020240825_212040

Citește și: Scandal la Eurovision! Cezar Ouatu și compozitorul Mihai Alexandru s-au certat cu Cristian Faur: „M-au desființat'

Citește și: Vineri începe Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, ediția 61 

Citește și: Cum se înțelege Antonia cu fostul soț, Vincenzo Castellano, în privința fiicei lor, Maya: „A fost o situație delicată, am suferit mult din cauza distanței, dar nu m-a oprit să fiu aproape de ea” / EXCLUSIV

Citește și: Eva Kiss povestește că nu i-a fost ușor din momentul în care a devenit mamă prima oară la 18 ani: „Sigur că ar fi putut fi mult mai bine, sigur că poate aș fi putut face altfel lucrurile, dar…”. Ce spune despre momentele dificile din copilărie, după moartea tatălui / EXCLUSIV

Ce declarații emoționante a făcut Cristian Faur

Cristian Faur a câștigat ediția 2024 a Festivalului Mamaia, la secțiunea creație, cu piesa 'O mie de dorințe', interpretată de tenorul brazilian Sandro Machado. Premiul i-a fost înmânat de către președintele juriului, Horia Moculescu.

'Mă aștept din 1992 să câștig trofeul la Mamaia, dar în seara aceasta mi s-a îndeplinit visul. Am câștigat mulți ani locul 1 la Festivalul Mamaia și locul 3. În 1992, am trăit prima mare emoție la Mamaia. Aveam 21 de ani și mi-am luat inima în dinți și am participat la creație și la interpretare. Și, după ce am aflat că am intrat și la creație și la interpretare, am intrat în panică. Nu știam ce să fac. Mama venise la mine, că mama era șefa, ea mă împingea de la spate.', a declarat Cristian Faur, pentru viva.ro.

Cristian Faur: 'Noi ne-am băgat în datorii…'

El a amintit și ce sacrificii au făcut pentru el părinții lui, care au împrumutat bani să-i cumpere un pian. Mama l-a îndemnat mereu să facă ceva cu talentul lui muzical.

'Mi-a spus: 'Auzi, noi ne-am băgat în datorii să îți cumpărăm pian și tu ne cânți toată ziua în casă… Cântă-le oamenilor. Și așa mi-am luat inima în dinți. Deci, am luat premiul 3 la ambele secțiuni. Eurovisioane, premii tot au fost, dar acesta e un premiu foarte important pentru mine, având în vedere că vine 50% din partea juriului de specialitate.

Feedback-ul pe care l-am avut împreună cu Sando nu l-am mai avut de la 'Let me try'. Pentru că toți mi-au spus: 'Wow, ce piesă!' ', a declarat Cristian Faur, câștigătorul trofeului Mamaia 2024.

Cristian Faur și tenorul Sandro Machado, la prima colaborare

'E prima noastră colaborare. El a semnat cu Universal Studio. l-am descoperit pentru că a venit la mine la studio, să-mi arate niște compoziții de-ale lui și le-am ascultat. El este tenor de meserie. Adică este licențiat și masterand în arta cântecului în Germania și l-am mirosit că este un liric. După ce am scris piesa, m-am gândit să îl chem să îmi cânte piesa la Mamaia.', a mai declarat Cristian Faur, pentru viva.ro

'M-am simțit pe scenă foarte special, aș putea spune. Este un festival important și sunt onorat că am putut veni să cânt piesa lui Cristi, care este un mare compozitor. Piesa este atât de frumoasă și perfectă pentru vocea mea!', a declarat și Sandro Machado, pentru viva.ro.

Cristian Faur a scris piesa Let me try

20 de concurenți s-au luptat pentru Trofeul Mamaia

Pentru Marele Trofeu s-au luptat 10 artiști la Secțiunea de Interpretare și 10 compozitori la Secțiunea de Creație, jurizați de: Horia Moculescu, președintele juriului, Corina Chiriac, Liana Stanciu Georgescu, Laura Parfinov, Marian Cioaca, Ionel Tudor și Marius Țeicu.

Am crezut cu toată ființa mea că el poate renaște și, în 2023, învingându-se toate piedicile, toate barierele, toată lipsa de susținere, la Mamaia s-au sărbătorit cei 60 de ani pe care îi împlinise. Ar trebui să spun din nou acum : 'La mulți ani, Mamaia (61)!' ', a transmis Horia Moculescu. Trofeul i-a fost înmânat lui Cristian Faur chiar de către președintele juriului.

Foto: VIVA, Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton