CTP, după ce David Popovici a cucerit aurul la Jocurile Olimpice de la Paris: „Printre epitete și comparații strălucitoare nu-și găsește locul o calitate a lui David care-l face unic. ”Animalul” sportiv...”

.

David Popovici a cucerit lumea, după Aurul Olimpic de la Paris și ține primele pagini ale ziarelor. Toată lumea îl laudă, apreciază, respectă și vorbește frumos despre el, Internetul fiind plin cu astfel de postări. Nici vedetele nu au putut trece peste această performanță și mulți au scris despre el, inclusiv marea gimnastă Nadia Comăneci, dar și cunoscutul Cristian Tudor Popescu, care a impresionat cu declarațiile sale!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

La fel ca mulți alții, Cristian Tudor Popescu a dezvăluit că apreciază la David Popovici, înotătorul-fenomen al României, ambiția, determinarea, perseverența și educația de care a dat dovadă până acum, fiind mândru de reușitele lui, însă asta nu este tot. Fără a ezita, a spus clar că pe lângă talentul sportiv, calitățile sale intelectuale sunt deosebite, astfel că a vorbit pe larg despre acest subiect.

OTOPENI – NATATIE – JUNIORI – DAVID POPOVICIOTOPENI – NATATIE – JUNIORI – DAVID POPOVICI

Citește și: David Popovici a dezvăluit că iubita lui, Taisia, l-a ajutat să-și aleagă simbolul care să-l reprezinte în carieră: „M-am gândit mult: să fiu un rechin, un vultur? M-am gândit la ceva alfa, dar prietena mea mi-a zis că arăt ca o…'

Citește și: Povestea fotografiei în care un tânăr plânge în brațele lui David Popovici, după Aurul Olimpic. Ce i-a spus Dragoș Ghile după victorie: „Te iubesc, mă!'

Citește și: Cine este și cu ce se ocupă mama lui David Popovici. A urmat cursuri de ofițer de control doping

Citește și: Cine este tatăl lui David Popovici și cu ce se ocupă. E expert în marketing

CTP reacționează după ce David Popovici a cucerit aurul la Jocurile Olimpice de la Paris

David Popovici a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, unde a câștigat proba de 200 metri liber, astfel victoria lui este un moment de mândrie națională și reprezintă un simbol al potențialului generației tinere. Totuși, pe lângă aceste lucruri despre care toată lumea vorbește, Cristian Tudor Popescu a analizat totul mult mai profund și a spus clar că David Popovici mai are o calitate ce îl face unic printre ceilalți sportivi, și anume mintea.

Praștia lui David

Avalanșă de elogii, de la politicieni, sportivi și simpli cetățeni, pentru David Popovici. Foarte bine. Observ însă că printre epitete și comparații strălucitoare nu-și găsește locul o calitate a lui David care, pentru mine, îl face unic.

Mintea. David Popovici este, la 19 ani, cel mai inteligent, cultivat și bine educat între marii sportivi români ai tuturor timpurilor – mulți dintre ei sărăcuți la aceste capitole. Vorbește limba română și engleza impecabil, tot ce spune are logică, idee, fluență, consistență, concizie. Posedă, la vârsta lui fragedă, un echilibru interior uluitor, pe care a știut să-l exprime perfect scriind pe net, după medalia de aur, expresia latină, consacrată de Nietzsche, Amor Fati în sensul: iubește-ți înfrângerea și suferința, așa cum îți iubești victoria și bucuria, căci ele sunt ale tale și necesare vieții omenești.„, a scris Cristian Tudor Popescu pe pagina lui de Facebook.

CTP: 'Rarisim se întâmplă ca un geniu sportiv să își dezvolte și o minte minunată'

Cristian Tudor Popescu nu a ezitat când a venit vorba despre David Popoviciu și pe lângă numeroasele postări din mediul online, el i-a adus unul dintre cele mai înălțătoare elogii pe care le-a făcut vreodată la adresa vreunui sportiv român.

Rarisim se întâmplă ca un geniu sportiv să își dezvolte și o minte minunată. Rațiunea și cultura sunt etichetate, printr-o lege nescrisă, drept piedici pentru „animalul' sportiv capabil de înalte performanțe. Va veni, oare, ziua când vor fi considerate o praștie pentru a propulsa însușirile fizice ale campionului?', a continuat el.

David Popovici, discurs memorabil cu medalia de aur la gât

Nu mai este un secret pentru nimeni acum faptul că David Popovici este primul campion olimpic din istoria înotului masculin românesc. A scris istorie la Jocurile Olimpice de la Paris, în urmă cu câteva zile, unde a câștigat proba de 200 metri liber, iar imediat după, tânărul de 19 ani a declarat, cu emoție și modestie, că și-a împlinit un vis, dar și că acesta este doar începutul.

„E un vis împlinit. Mă bucur foarte tare. Sper să nu încep să plâng. Mă bucur că acum cinci minute am scris istorie şi dacă eu am putut, un băiat obişnuit, doar cu dorinţă arzătoare şi puternică, atunci oricine poate.

Mă bucur pentru că am luptat până la ultimul metru. Treaba încă nu s-a încheiat. Este o realizare imensă. În primul rând pentru mine, mă bucur că țara m-a urmărit, că sunt atât de mulți români împreună. Mă bucur pentru că am asistat împreună la acest succes’, a declarat campionul, după victoria de luni seară, pentru TVR 1.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton