Cu ce lipsuri s-a confruntat Cornel Palade în comunism: „Nu aveam ce mânca. Nu aveam cartelă de carne, de pâine, de ulei. Îmi aduc aminte, fata era mică, de abia o născuse și...”

 Tudorache Simona
.

Cornel Palade s-a luptat cu lipsurile financiare, dar a fost întotdeauna mândru de profesia pe care și-a ales-o. Actorul recunoaște că își privea legitimația de fiecare dată când îi era greu. Cornel Palade mărturisește că a dus-o greu și în timpul regimului comunist, când nu avea ce mânca, dar și când i-a venit pe lume fetița.

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

Cornel Palade urcă astăzi pe scenă alături de Romică Țociu. Cuplu lor umoristic durează de mai bine de 20 de ani și continuă să fie la fel de apreciat de public. Cei doi susțin astăzi spectacole la Teatrul Tănase, dar colindă și țara în lung și în lat cu momentele lor savuroase. Cornel Palade și Romică Țociu fac echipă, dar sunt și cei mai buni prieteni.

cornel palade 9cornel palade 9

Cornel Palade, despre lipsurile și greutățile cu care s-a luptat

Cornel Palade nu a avut o viață ușoară, dar nu a capitulat niciodată. A adus zâmbetul pe buzele oamenilor când nu avea ce mânca. Profesia pe care și-a ales-o i-a dat puterea de a continua.

„Aveam un lucru care mă încălzea în mod extraordinar. Enorm mă încălzea. Legitimația mea de serviciu, pe care scria „Cornel Palade – actor Teatrul Muzical'. Mă culcam pe pat, aveam noptiera, deschideam legitimația și mă uitam la ea până mă lua somnul.

Nu aveam ce mânca. Nu aveam cartelă de carne, de pâine, de ulei. Noroc că mă împrietenisem cu cineva de la alimentară, cu o fată. Nu aveam niciun fel de legătură emoțională cu ea, în afară că era mâna lui Dumnezeu și îmi mai scăpa câte o sticlă de ulei, că eram băiat simpatic și drăguț. De atunci am trăit numai din asta, cu lipsurile, cu greutățile. Îmi aduc aminte, fata era mică, de abia o născuse și am plecat la mare cu spectacol la Teatrul Muzical. Nu găseam lapte praf. Plângeam și căutam lapte praf. Când găseam lapte praf, plângeam de bucurie. I-am dat și ciorbă de fasole', a povestit Cornel Palade în podcastul lui Damian Drăghici.

Citește și: Deea Maxer, mesaj cu subînțeles, după ce s-a zvonit că ea și Robert Drilea s-au despărțit: 'La finalul zilei ești doar tu cu tine, gândurile tale și cu sufletul tău…' / Nu mai au poze împreună pe rețelele de socializare

Citește și: Cum și-a descoperit Felicia Filip pasiunea pentru muzică: „De aici a și venit apropierea și apoi consacrarea. La 7 ani studiam, deja, vioara, iar între timp mi s-a arătat posibilitatea de a…”. Ce spune soțul sopranei, Cristian Mihăilescu, despre dragostea lui pentru operă / EXCLUSIV

Citește și: Pentru ce îi este recunoscătoare Adriana Bahmuțeanu lui Silviu Prigoană, după un lung șir de scandaluri: „Dacă el nu ar fi fost așa cum este, eu nu ajungeam astăzi aici. Aș fi fost o pițipoancă, așa cum eram la tinerețe, leșinată după bunuri de lux”

Citește și: Cum a reacționat Dorian Popa când s-a întâlnit cu Marcel de la Insula Iubirii, pe stradă: „Mânca-l-ar tata! Măi, omule…'. Replica ispitei

Citește și: Cât de mult a ajutat-o Marian Râlea pe Dana Rogoz în perioada „Abracadabra”, în urmă cu 30 de ani: „E unul dintre acei oameni care mi-au influențat major drumul în viață. Ceea ce a făcut el pentru mine extrem de important…”. Ce sfat prețios i-a dat „Magicianul” / EXCLUSIV

Ce viciu a avut Cornel Palade

Cornel Palade a recunoscut că în trecut obișnuia să joace la păcănele, dar a reușit să depășească acest viciu. Actorul nu a acumulat, însă, datorii și nu a rămas restant la nimeni cu o sumă de bani. Cornel Palade mărturisește că la 50 de ani a reglat niște lucruri, iar acum, la 71 de ani, e împăcat cu tot ce trăiește.

Cornel Palade a avut momente când a jucat la păcănele, dar nu s-a lăsat niciodată dus de val, când începea să piardă se îndepărta.

„Eu am acum, de ce mă întrebi, am 71, am intrat în 72. La mine nu există niciun prag psihologic. La 50 a fost așa, am reglat niște lucuri și am mers mai departe. Da, am avut un viciu, păcănele. Mai dau câte o gheară din când în când, dar mă oftic când pierd și plec. Cum m-am apucat? Te duci, bei ceva și vrei și tu. Sau vrei să faci rost de bani și nu faci.

Mintea m-a oprit să nu mă duc la vale. Dar eu nu mi-am vândut familia, casa, să rămân dator. Restul viciilor le-am păstrat pe toate', mărturisea Cornel Palade, la PRO TV, în emisiunea lui Cătălin Măruță.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton