Cu ce probleme de sănătate a rămas Ileana Badiu, la 8 ani după ce s-a îmbolnăvit de malarie: „Recunosc, am făcut o mare greșeală. A fost groaznic. Acum trebuie să...”

 Calin Maria Bianca
.

Cu ce probleme de sănătate a rămas Ileana Badiu, la 8 ani după ce s-a îmbolnăvit de malarie. În anul 2016, Ileana Badiu afla una dintre cele mai crunte vești, chiar la întoarcerea din vacanța din Kenia. Mai concret, vedeta de televiziune a fost diagnosticată cu malarie. A urmat o perioadă grea, petrecută în spital, însă nici acum, după numeroase tratamente, inclusiv clasicul tratament, cu chinină, un puternic hepatotoxic, nu este vindecată complet!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Ileana Badiu a traversat clipe de coșmar în anul 2016, când a fost diagnosticată cu Malarie. Dacă inițial credea că este vorba doar despre o răceală, se pare că nu a fost deloc așa, tocmai de aceea trage și un semnal de alarmă. A povestit pe larg totul, de la primele simptome, tratamentul pe care l-a avut, dar și cu ce probleme de sănătate a rămas pe urma acestei boli, care poate duce chiar la moarte.

badiu9badiu9

Citește și: Cu ce probleme se confruntă Ileana Badiu, la menopauză: „Oboseală, anxietate, dureri articulare. Am experimentat o menopauză timpurie. „

Citește și: Ileana Badiu a slăbit îngrijorător din cauza depresiei, la 26 de ani: „Am clacat. Nu mai mâncam'. A fost marcată de decesul tatălui și separarea de mama ei

Citește și: Cum a fost amenințată fiica Ronei Hartner de tatăl ei, Rocco Sedano: „Fetei i-a fost frică, I-a zis: dacă nu vii la mine, te duc…”

Citește și: Ce a declarat Vlad Pascu la Tribunal, după ce a accidentat mortal doi tineri: „Am reflectat asupra vieții mele! Vreau să mă schimb!” / Autorul tragediei de la 2 Mai cere o pedeapsă mai blândă

Cu ce probleme de sănătate a rămas Ileana Badiu la 8 după ce s-a îmbolnăvit de malarie

Ileana Badiu nu a stat pe gânduri, astfel că pentru a preveni și totodată pentru a ajuta persoanele diagnosticate cu malarie, a povestit din propria-i experiență, cât de mult a suferit și a tras, din cauza acestei boli. Mai mult, a explicat care au fost simptomele de debut, cum și-a dat seama că suferă, de fapt, de malarie, dar și că acum a rămas cu o serie de probleme de sănătate. Mai concret, are o sensibilitate hepatică pe urma tratamentului, astfel că trebuie să urmeze o dietă strictă privind alimentația.

'Boala a debutat cu simptome de răceală puternică, adică îți curge nasul, ai febră, frisoane, simptome care durează, rețineți, o singură zi, adică 24 de ore. Apoi, ești bine, trece, nu te gândești că ar fi ceva rău. Ulterior, după două luni, simptomele revin. M-am prezentat la spital, la Institutul de boli tropicale, am stat internată, făcusem o formă trunchiată de malarie.

A fost groaznic! Am făcut tratament cu chinină, așa cum se făcea împotriva acestei boli și acum peste o sută de ani. Însă chinina este un puternic hepatotoxic. Am rămas cu o sensibilitate hepatică, chinina atacă și deteriorează ficatul și funcția lui, trebuie să  urmez și acum o dietă!', a declarat Ileana Badiu, pentru Playtech Știri.

Ileana Badiu, după ce a refuzat să asculte sfatul medicilor: „Recunosc, am făcut o mare greșeală'

Ileana Badiu nu s-a oprit aici cu declarațiile, ci a explicat și faptul că a refuzat să asculte sfatul medicilor înainte de a pleca în Kenya. Mai concret, deși a făcut tratamentul prescris, nu a mai folosit și spray-ul puternic care să o ferească de înțepăturile de țânțari, astfel că s-a ales cu boala malarie.

'Înainte de a pleca în vacanță, am făcut tratament cu malarone, prin urmare am făcut o formă trunchiată de malarie. Înainte de a pleca în țări unde există boli tropicale, medicul îți dă să urmezi o anume schemă de medicamente, pentru prevenție.

În ciuda faptului că am luat malarone, sunt niște pastile, pe care le iei cu câteva zile înainte de a pleca în concediu, am refuzat să folosesc și spray-ul puternic de țânțari. Mirosea foarte puternic, nu-mi plăcea mirosul, prin urmare l-am evitat total. Recunosc, am făcut o mare greșeală. M-au pișcat țânțarii și astfel că m-am îmbolnăvit', a mai spus Ileana Badiu.

Ileana Badiu trage un semnal de alarmă

Acum, după cât de mult a suferit și cât a tras pe seama propriei greșeli, a tratamentului urmat și a tot ceea ce a însemnat, de fapt, această boală, Ileana Badiu trage un semnal de alarmă. Vedeta a explicat că înainte de a pleca în țări unde există boli tropicale trebuie să consultăm un medic și să urmăm o schemă de tratament. De asemenea, a precizat și că această boală, care poate fi fatală, are inițial simptomele unei răceli.

'Atenție, mare! Când reveniți din vacanțele în care există atenționare de boli tropicale, ar fi indicată o vizită la medic, pentru analize. Malaria se poate confunda foarte ușor cu această boală, care poate fi mortală, cu o răceală puternică', a concluzionat Ileana Badiu tot pentru sursa menționată mai sus.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton