Cu ce probleme se confruntă Ileana Badiu, la menopauză: "Oboseală, anxietate, dureri articulare. Am experimentat o menopauză timpurie. "

 Radulescu Ruxandra
.

Cu ce probleme se confruntă Ileana Badiu, la menopauză. Ileana Badi, una dintre cele mai de succes femei de afaceri din România, a ales să vorbească deschis despre un subiect foarte delicat, și anume, menopauza. Frumoasa vedeta a împărtășit transformările prin care trece în această perioadă a vieții n scopul de a elimina stigmatul asociat acestei perioade din viața unei femei și de a ajuta și alte persoane. Iată cum reușește Ileana Badiu să facă față provocărilor din perioada menopauzei!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Cu ce probleme se confruntă Ileana Badiu, la menopauză. Ileana Badiu, 48 de ani, este cunoscută ca o femeie de afaceri de succes, fiind în același timp mamă și soție. Vedeta a decis să vorbească deschis despre perioada menopauzei, abordând problemele pe care le-a întâmpinat până la acest moment. Ileana Badiu e de părere că această perioadă din viața unei femei este supusă prejudecăților, de aceea vedeta a dorit să-și spună propria opinie pe marginea acestui subiect.

cat-de-mult-a-afectat-o-menopauza-pe-ileana-badiu-aveam-43-de-ani-si-mai-degraba-ma-vedeam-cu-alzheimer_1_size2cat-de-mult-a-afectat-o-menopauza-pe-ileana-badiu-aveam-43-de-ani-si-mai-degraba-ma-vedeam-cu-alzheimer_1_size2

Cu ce probleme se confruntă Ileana Badiu, la menopauză

Ilena Badiu a recunoscut, în cadrul unei postări pe blogul personal, că a trecut printr-o menopauză timpurie, de aceea a vrut să-și împărtășească experiența, în speranța că va ajuta și alte femei aflate în situația ei.

De câțiva ani, de când eu însămi am experimentat o menopauză timpurie, am hotărât să vorbesc public despre acest subiect, în ciuda faptului că subiectul menopauzei este considerat a fi încă tabu. Vorbind public, asumându-mi discursul despre acest subiect, am ridicat nivelul de conștientizare și am primit zeci de mesaje de-a lungul timpului de la femeile pe care le-am ajutat, fie să meargă la doctor, ca să afle în ce stadiu hormonal se află, fie să treacă mai ușor prin perioada de perimonopauză, apelând la terapii și suplimente potrivite, fie să se împace mai ușor cu ideea menopauzei în viața lor.

Citește și: „Îmi plesneau venele pe cap, efectiv stăteau să se spargă’. De ce a fost Delia la un pas de leșin la Untold. Artista a îngenuncheat în culise

Citește și: CRBL, la spital după ce a provocat un accident rutier în Hunedoara. Artistul a intrat într-o depășire periculoasă, pe motocicletă: „Încă sunt sub supraveghere medicală'

Am vorbit mult și asumat despre acest subiect și voi continua să o fac, pentru că am convingerea că menopauza are nevoie de rebranding în așa fel încât percepția, atât a celor din jur, cât și a femeilor în sine, să se schimb, deoarece menopauza nu presupune decât pauza menstruației lunare (ceea ce poate reprezenta un mare avantaj) nicidecum pauză de la feminitate, sexualitate, energie, bucurie!', spune Ileana Badiu pe blogul ei.

Cum a făcut față Ileana Badiu simptomelor menopauzei

Ileana Badiu este foarte activă pe blogul personal, unde în urmă cu ceva vreme, a expus cele mai frecvente simptome ale menopauzei și a spus cum a reușit să le facă față.

1. Brain fogginess.

Nu numai că am experimentat din plin acest simptom dar cumva așa am ajuns să aflu că… am intrat la menopauză. Practic, am avut aproape brain freeze nu fogginess, simptom apărut brusc aproape de la o zi la alta, motiv pentru care m-am dus să fac un CT cerebral să văd ce aș putea să am… aveam 43 de ani și mărturisesc sincer că mai degrabă mă vedeam cu Alzheimer decât cu menopauza timpurie, așa că mi s-a părut mai firesc să mă duc să fac CT decât să mă duc la endocrinolog. Menstruație aveam, memorie însă deloc.

Pe scurt, am constatat că n-am nici o tumoră cerebrală așa că mergând mai departe pe firul logic mi-am făcut niște dozaje hormonale și am constatat că nu mai am estrogen. Acesta este motivul pentru care tot ecosistemul hormonal se duce dracu! Există remedii! Iar corpul încet, încet se readapteaza la lipsuri și se reorienteaza în noile circumstanțe. Am învățat să îmi notez organizat fiecare lucru pe care îl aveam de făcut, am luat suplimente potrivite pentru menținerea și îmbunătățirea funcțiilor cerebrale și înțelegând ce se întâmplă cu corpul meu nu m-am panicat că voi rămâne de acum înainte în ceață totală până la sfârșitul vieții

2. Oboseală.

Da, ok, nu știu dacă de la menopauză, de la vârstă sau de la viața mea agitată în general, dar obosită sunt. Am soluții și pentru asta, mă culc mai devreme, dorm mai mult , iau pumni de suplimente care conțin coenzima Q10, Cafea verde, Garcinia, Ginseng sau Rhodiola și când vreau să petrec iau niște B-uri și lucrez la mind set-ul meu zilnic încât să îmi dau un boost de energie mereu.

3. Anxietate.

Doamne ajută n-am avut în relație cu menopauza dar poate și pentru că mi-am consumat episoadele anxioase pe zeci de alte subiecte când eram mai tânăra, încât acum la maturitate am alte priorități. În caz că experimentați acest simptom ajută mersul la psiholog, 5 HTP-ul și orice terapie în care credeți cu sufletul deschis.

4. Dureri articulare.

Ferească Dumnezeu cât de nasoale pot fi! Ideea e că eu am ajuns și la reumatolog crezând că mă pregtatesc tot prematur de ceva artroză. Tot estrogenul este de vină. Nu el, cât mai ales lipsa lui. Durerea articulară este un simptom frecvent întâlnit în timpul menopauzei, care este cauzat de modificări hormonale. În timpul și după menopauză, nivelurile de estrogen și progesteron tind să fluctueze dramatic. Acest lucru poate duce la scăderea producției de colagen, ducând la slăbirea mușchilor din jurul articulațiilor și la creșterea inflamației articulațiilor. Soluția mea, suplimente desigur, turmeric, colagen cu polonicul și mult, foarte mult sport!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton