"Vreau să fiu vie. Am dureri foarte mari de oase și…". Cu ce sechele a rămas Adda în urma bolii Lyme. Artista mai are trei luni de tratament dur

 Oana Pantazi
.

De mai bine de un an, Adda urmează un tratament pentru boala Lyme. După ce a descoperit de ce afecțiune suferă, lucru care s-a întâmplat extrem de târziu, artista a documentat tot drumul ei spre vindecare, unul deloc ușor. Cu toate că a rămas cu sechele deranjante în urma bolii, Adda este optimistă că tratamentul pe care l-a suportat cu stoicism atâta vreme își va arăta beneficiile în cele din urmă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Acum mai bine de doi ani, Adda a aflat că suferă de boala Lyme, însă până la primirea diagnosticului artista a fost consultată de foarte mulți medici, timp în care starea ei de sănătate se agrava și nimeni nu știa să-i spuă de ce suferă. A făcut zeci de analize și a urmat tratamente greșite până când s-a aflat ce boală are, de fapt. Deși se simte mai bine decât în urmă cu trei ani, Adda este conștientă că boala nu va dispărea complet și va rămâne cu sechele. În momentul de față, artista mai are de făcut tratament injectabil timp de 3 luni și speră să se vindece de această afecțiune teribilă. Iată cum se simte acum!

Cu ce sechele a rămas Adda în urma bolii Lyme

În pofida faptului că boala a secătuit-o de energie, Adda nu se lasă doborâtă și își continuă activitățile zilnice ca orice om normal. Artistă, soție și mamă dedicată, Adda nu lasă să se întrevadă calvarul prin care a trecut și care încă nu s-a încheiat. Artista speră ca, la anul, să afle în sfârșit că este vindecată de borelioză.

Citește și: Cum s-au cunoscut Adda și Cătălin Rizea și în ce mod inedit a fost artista cerută în căsătorie: „Doar noi puteam să ne logodim pe marginea șanțului…' / EXCLUSIV

Citește și: Ce dietă ține Adda, de când a aflat că suferă de boala Lyme. La ce alimente a renunțat: „Regim antiinflamator țin. Fără zahăr, fără…’ / EXCLUSIV

Citește și: Cum se simte Adda, la 1 an de când a fost diagnosticată cu boala Lyme: „Fiecare zi din viața unui bolnav de borelioză e o luptă. Nu există zi fără cel puțin un simptom’ / EXCLUSIV

„Nu mi-am revenit complet, dar vreau să fiu vie. Nu am de ales. Dar sunt bine. Sunt foarte multe de făcut și vreau să le facem pe toate.

Mai am de făcut tratament. Încă trei luni de injecții cu moldamin, din totalul de 18 luni. În primăvară mă testez, să văd dacă ies negativă. Oricum am rămas cu ceva sechele. Mai am dureri foarte mari de oase, uneori. Și obosesc destul de repede. Dar cu astea poți să trăiești. Îți mai dai cu cremă, mai faci masaj„, a dezvăluit artista pentru Cancan.

Adda a cheltuit 15.000 de euro pe analize, până a aflat că are Lyme

Au trecut aproape trei ani de când Adda a început să aibă simptome ciudate și să consulte diverși medici pentru a afla de ce anume suferă. Au urmat tratamente greșite, agravarea bolii, foarte mulți bani cheltuiți în zadar. În cele din urmă, cântăreața a aflat că suferă de Borelioza și Bartonella – transmise de căpușe și țânțari, ploșnițe. Cântăreața a dezvăluit că a cheltuit până acum 15.000 de euro pe analize medicale, pentru că este foarte greu de diagnosticat un bolnav de Lyme.

„Fac postarea asta că să va arăt ce înseamnă Lyme în România. Sau Borrelioza. Cumva diferite dar extrem de asemănătoare. Borrelia and co. Că ea nu vine singură. Vine cu Anaplasma, Bartonella, Babesia, Epstein Barr etc. Am primit poză asta de la o sora de suferință. La mine toate analizele în valoare de 15.000 de euro stau într-o cutie. Nu le-am întins niciodată să văd câte sunt. E un teanc gros. Prin asta trece un bolnav de Borrelia până să primească diagnosticul. Problema e că pierde timp prețios.

Timp în care spirochetele se înmulțesc și migrează peste tot, afectând tot corpul. De asta se adaugă mereu câte un simptom. Așa că dragi infecționisti, reumatologi, cardiologi, neurologi, oftalmologi, alergologi și dermatologi – TESTAȚI PACIENȚII. Dar cu testele alea BUNE. NU ELISA, ELFA și mama lu Ștefan cel Mare. Lyme ul nu e doar de la căpușă.

Nu fac Lyme doar cei cu eritem. Eritemul apare la mușcătura, doar în două cazuri. Dacă căpușă colcăia de borrelii sau dacă pacientul avea deja anticorpi. De asta apare la 30% din oameni. Căpușă nu trebuie să fie cât un câine că să fie periculoasă. Majoritatea sunt mici ca o aluniță. Nu toate se înfig. Mare grijă, cei care le scoateți. Nu le mai rupeți. Poate achiziționați în spitale croșete sau măcar pensete. Nu mai băgați acul în picioarele copiilor mușcăți ca să scoateți căpușă.

Că aia dacă se rupe, își revarsă tot sucul gastric în victima. Iar dacă salivă ei era light, cu siguranță faceți rahatu praf după ce da tot afară. Antibioticul se da imediat după mușcătura nu după ce apare eritemul, asta dacă apare. Testele se fac la 3 sapt de la ultima doză de antibiotic sau 3 săptămâni de la mușcătura, dacă nu s-a luat antibiotic.

Testați co-infecțiile. TBE VIRUS, Anaplasma, babesia, rickettsia, francisella, toxocara, toxoplasmă, bartonella, epstein barr, ureaplasma, mycoplasma, virusurile herpetice. Pentru fiecare există protocol SEPARAT!
Faceți diferența dintre anticorpii specifici mușcăturii și cei de transmitere congenitală. O să aveți mari surprize. Sunt multe de spus…. Multe. Mă rog la Dumnezeu să se schimbe ceva!, a transmis Adda pe Instagram.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton