Cum a aflat Manuela Hărăbor că fiul ei suferă de autism: "A început o regresie. Medicii nu-i găseau diagnostic"

 Radulescu Ruxandra
.

Cum a aflat Manuela Hărăbor că fiul ei suferă de autism. Manuela Hărăbor este mama unui copil cu autism și a vorbit, recent, despre obstacolele pe care le-a întâmpinat, în sistemul medical din România, unde nu se cunoșteau foarte multe despre această afecțiune în țara noastră, în anii ’90. Manuela Hărăbor a spus cum a descoperit că fiul ei suferă de autism. Acrița a menționat că a văzut diferențele de comportament după primul an de viață.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Cum a aflat Manuela Hărăbor că fiul ei suferă de autism. Manuela Hărăbor mămica unui copil care a fost diagnosticat cu autism, însă, după cum a povestit și actrița, sistemul medical din România nu era pregătit în anii ’90 pentru tratarea unei astfel de afecțiuni. Manuela Hărăbor a spus că fiul ei a fost diagnosticat la trei ani și jumătate și apoi a beneficiat de tratament în SUA. Actrița a vorbit despre primele care i-au dat de gândit că fiul ei ar putea avea nevoie de ajutor. Manuela Hărăbor nu a ezitat să menționeze nici indiferența din partea autorităților din țara noastră, față de copii cu autism.

manuela-harabor-andreimanuela-harabor-andrei

Cum a aflat Manuela Hărăbor că fiul ei suferă de autism

Manuela Hărăbor este foarte mândră de fiul ei, Andrei, care a venit pe lume în 1990. Băiatul avea să fie diagnosticat cu autism la vârsta de trei ani și jumătate. Primele sesiuni de terapie cu Andrei au avut loc când acesta avea 5 ani, iar în câteva săptămâni a început să vorbească complet. În doi ani a reușit să acumuleze și mai multe informații. În tot acest timp, Manuela i-a avut alături pe părinții ei dar și pe tatăl lui Andrei.

„În primul an de viață a avut o evoluție absolut normală. S-a întâmplat ceva în luna a 10-a. Se pare că a fost totuși o stare febrilă care a cauzat starea lui de sănătate și undeva pe la 11 luni a început o regresie. De unde gângurea foarte des, avea un comportament absolut normal, încet, încet s-au diminuat toate lucrurile astea. Toate acestea se petreceau în 1990 când nu se știa mare lucru despre autism. Nici medicii la rândul lor nu îi găseau un diagnostic. El a fost diagnosticat la 3 ani și jumătate. A mers la un an și o lună, dar avea stereotipii.'a povestit Manuela Hărăbor pentru Ego.ro.

Citește și: Denis Roabeș va deveni tată prima oară. Soția artistului este însărcinată

Citește și: Connect-R a publicat o fotografie cu Misha și i-a dedicat un mesaj, de Ziua Femeii: „Noi, bărbații, trăim într-o iluzie’

Experiența Manuelei Hărăbor în România, în ceea ce privește tratamentul autismului

Manuela Hărăbor a plecat cu fiul ei în SUA la tratament și când a revenit în țară, în 2001 a dorit să implementeze anumite lucruri în beneficiul altor părinți și în România, însă s-a lovit de indiferența și prejudecățile sistemului din România.

„Am găsit atâta indiferență și atâta delăsare, încât la un moment dat m-am lăsat păgubașă.', a mai menționat aceasta pentru aceeași publicație.

Manuela Hărăbor, despre fiul ei, la împlinirea a 32 de ani

Andrei a împlinit anul trecut 32 de ani, iar mama lui a postat niște fotografii de la aniversarea sărbătorită alături de familie și prietenele apropiate, unde tânărul este în centrul atenției.

„32 de ani în care Andrei ne-a învățat să fim mai buni, mai înțelegători, să avem mai multă răbdare, să iubim cu adevărat! Suntem împreună în formulă completă! Cezarina a fost fotograful, ca de obicei, iar Cristina, dragă noastră prietenă, a fost din nou alături de noi’, a scris Manuela Hărăbor în social media.

FOTO: Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton