Cum a ajuns Cristian Șofron să joace în "Toate pânzele sus!", serialul care l-a făcut celebru: "S-au dat probe cu foarte mulţi tineri, iar ultimii am rămas eu şi cu Horaţiu Mălăele"

 Oana Pantazi
.

Cum a ajuns Cristian Șofron să joace în „Toate pânzele sus!”. Pe 9 mai, actorul a împlinit 66 de ani, dintre care nu mai puțin de 53 de carieră, pentru că a debutat pe marele ecran la numai 13 ani. Celebru a devenit însă după ce a primit rolul din „Toate pânzele sus!”, serial devenit iconic și care a încântat generații întregi începând din anul 1977, când a apărut primul episod.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Cristian Șofron a debutat la o vârstă foarte fragedă, la numai 13 ani, în anul 1971, în filmul „Atunci i-am condamnat pe toți la moarte, în regia lui Sergiu Nicolaescu, după ecranizarea nuvelei „Întoarcerea lui Ipu, de Titus Popovici. Faima a venit însă puțin mai târziu, când a primit și rolul care s-a lipit de numele lui precum marca de scrisoare – cel al marinarului Mihu din filmul serial „Toate pânzele sus!'.

5655656556

Cum a ajuns Cristian Șofron să joace în „Toate pânzele sus!”

„Toate pânzele sus!', o miniserie cu 12 episoade, ce a debutat pe 13 martie 1977, s-a bucurat de un succes incredibil. Actorul Cristian Șofron a devenit faimos după ce l-a interpretat pe mezinul echipajului, Mihu. El era musul de pe goeleta Speranța din serialul „Toate pânzele sus!', producție regizată de regretatul Mircea Mureșan (1928-2020).

Citește și: A murit „Haralamb’ din „Toate pânzele sus’! Actorul George Paul Avram avea 80 de ani

Citește și: Doliu în lumea filmului românesc. A murit Mircea Mureșan, regizorul serialului „Toate pânzele sus!'

Citește și: Nuți, bona copiilor Anamariei Prodan, s-a căsătorit, dar locuiește tot în casa impresarei: „Pun ocazional la Loto, că vreau să devin milionăreasă’

Actorul a debutat la o vârstă foarte fragedă, la numai 13 ani, în anul 1971 în filmul „Atunci i-am condamnat pe toți la moarte, în regia lui Sergiu Nicolaescu, după ecranizarea nuvelei „Întoarcerea lui Ipu, de Titus Popovici, dar cel mai cunoscut rol al lui Cristian Șofron rămâne cel al marinarului Mihu din filmul serial „Toate pânzele sus!'. Actorul a rememorat, recent, momentul în care a primit rolul.

„S-au dat probe cu foarte mulţi tineri, iar ultimii am rămas eu şi cu Horaţiu Mălăele. El era deja actor, eu eram un licean, dar s-a întâmplat să iau eu rolul. Peste mulţi ani, când ne-am întâlnit la Nottara, mi-a zis: «Măi, nea Cristi, nici nu ştii cât am suferit eu din cauza matale…». Bine, dar de ce, l-am întrebat. «Mai ţii minte când am dat noi probe?». Da, sigur că ţin minte, zic. «Şi ai luat mata! Eu eram la început de drum în meserie şi mă gândeam că dacă aşa încep eu, că vine un copil şi-mi ia rolurile, ce-o să fac cu viaţa mea…» Ne amintim mereu cu plăcere de povestea asta. Revenind la film, e minunat că acest serial, după atâţia ani, are în continuare un efect pozitiv asupra publicului, a povestit Cristian Șofron pentru Adevărul.

Actorul de 66 de ani e strigat și azi „Mihu” pe stradă

Cu toate că are o filmografie impresionantă, Cristian Șofron este asociat și acum, 50 de ani mai târziu, tot cu personajul care l-a făcut celebru la finele anilor 1970. Actorul mărturisește că, acum, nu e deranjat de faptul că este strigat Mihu pe stradă, până la urmă este un compliment să vezi că un personaj jucat de tine a rămas în memoria colectivă după generații.

„Au fost și vremuri în care m-aș fi supărat pentru asta. Dar nu mă mai deranjează asta. Sunt chiar mândru că sunt strigat așa și asta din câteva motive. În primul rând, fiindcă mă întâlnesc încă des cu asemenea momente, să fiu strigat Mihu. Apoi, fiindcă printre cei care mă abordează în acest mod sunt și destui tineri.

Ori, consider că un film care a fost realizat într-o perioadă cu totul diferită de cea de azi, în care tehnologia e la putere, care încă inspiră, arată că a avut și are influență asupra celor din jur. Probabil cel mai difuzat serial de televiziune din România a transmis destule lucruri, inclusiv generațiilor mai tinere. Iar asta nu poate decât să te bucure!”, a declarat Cristian Șofron pentru impact.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton