David Popovici este campion olimpic la înot. Ce sfat prețios i-a dat mama lui la începutul carierei: „Nu există râs, nu există lacrimi, nu există zâmbet de la o ureche la alta. Este fericirea care vine din împlinire. Aceasta este definiția fericirii pentru mine” / Interviu din El Pais

.

Cum a ajuns David Popovici campion mondial și acum campion olimpic și ce sfat prețios i-a dat mama lui la începutul carierei. David Popovici nu mai are nevoie de vreo descriere, după ce a uimit lumea sportului cu numeroasele recorduri înregistrate de-a lungul timpului, acum fiind campion olimpic. Are doar 19 ani, însă se bucură de un mare succes, astfel a dezvăluit cum a început totul pentru el, dar și cum a ajuns aici!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

David Popovici este campion mondial și dublu campion european la înot, însă performanța lui în acest domeniu nu se oprește aici. Acum câteva ore, David Popovici a devenit campion olimpic. Evoluează constant și se pregătește în fiecare zi pentru a deveni cel mai bun din lume, având o ambiție de fier și multă determinare. Mulți s-au întrebat cum este posibil ca la doar 19 ani să se bucure de un astfel de succes, așa că a povestit pe larg detalii din viața lui, într-un interviu.

a-doua-curs-perfect-pentru-david-popovici-la-jocurile-olimpice-urmeaz-b-t-lia-pentru-aura-doua-curs-perfect-pentru-david-popovici-la-jocurile-olimpice-urmeaz-b-t-lia-pentru-aur

Citește și: Cum s-au cunoscut David Popovici și Nadia Comăneci: „Acum am realizat cine era în imagine…”. Fotografia neștiută cu cei doi, de când înotătorul avea 10 ani

Citește și: David Popovici, campion naţional, după ce a câștigat medalia de aur la 100 de metri liber: „Nu mă gândesc la medalii, ne pregătim pentru…”

Citește și: Silviu Prigoană, după ce George Restivan a susținut că a intervenit în relația lui cu Adriana Bahmuțeanu: „Mi-aș fi dorit să-și găsească liniștea, să se căsătorească, să aibă familia ei, poate așa ar fi renunțat la atâtea șicane. Mie nu-mi pasă de iubiții ei”

Citește și: Jador și Oana Ciocan au încercat să facă un copil împreună, în cele 8 luni de relație: 'Ea se uita în calendar și eu spuneam care e data când trebuie să facem. Dacă o iubeam…'. Ce a spus artistul despre despărțirea lor

Cum a ajuns David Popovici campion mondial și acum campion olimpic la înot

La vârsta de 16 ani, înotătorul David Popovici a uimit un mapamond întreg cu performanțele sale, devenind ulterior cel mai tânăr campion mondial la proba de 200 m liber masculin. Se bucură de un succes colosal, însă în liniște, fără a da prea multe detalii din viața sa. Totuși, pentru că mulți sunt cei care vor să-i știe povestea, într-un interviu, a povestit cum se antrenează, ce face diferit față de alți înotători, dar și cum a ajuns la performanță.

„Poate că pentru mine este mai ușor în comparație cu alți înotători, dar pentru mine fiecare sesiune de antrenament este la același nivel de efort. Durerea nu se schimbă niciodată. Doar dacă înveți din acea durere poți trece pragul în timpul competiției. 

Cred că în capul meu există un fel de scală de măsurare a durerii. De multe ori, în timpul antrenamentelor sunt mai obosit decât în timpul curselor. Dacă cunoști personal această durere, eviți să fii surprins și paralizat atunci când, în mijlocul competiției, simți că încep să-ți ardă mâinile și că ți se desprind picioarele de glezne.

Înalta performanță, într-adevăr, este destul de plictisitoare. Nouăzeci și nouă la sută din timp te antrenezi. Concurezi de trei sau patru ori pe an, așa că îți petreci cea mai mare parte a timpului uitându-te la o linie neagră de pe fundul unei piscine și respirând din când în când.

Trebuie să gestionezi această plictiseală. Dacă ai un «de ce», poți suporta aproape orice «cum», ceea ce mulți oameni numesc sacrificii. Eu le numesc alegeri. Eu aleg să nu-mi petrec timpul petrecând sau dormind nouă sau zece ore. Opt ore mi se pare prea mult. Da, mă consider diferit', a declarat David Popovici pentru spaniolii de la El Pais.

Ce sfat prețios i-a oferit mama lui la începutul carierei

Are un stil de viață diferit și deși are doar 19 ani, distracția lui nu se raportează la petreceri, cluburi sau nopți nedormite. Totodată, nici nu doarme prea mult, opt ore fiind suficiente pentru el. Este un tânăr diferit, care a reușit să atingă succesul de la o vârstă fragedă, iar cu toate acestea mama lui a avut grijă să-l îndrume, dar și să-i ofere stauri de viață care i-au fost de mare ajutor.

„Nu vreau să fiu ipocrit. Sincer, înțeleg că oamenii nu-și pot imagina să facă aceleași lucruri pe care le fac eu. Dar toată lumea are un rol. Acesta este al meu.

Întotdeauna am vrut să ies în evidență. Mama mea m-a avertizat asupra pericolului de a fi ca toți ceilalți, asupra consecințelor de a face parte dintr-un grup prea mare. Asta s-a transpus în stilul meu.

Antrenorul meu și-a dat seama imediat că nu făceam totul corect din punct de vedere convențional mai ales pentru probele în care înot de obicei, 100 și 200 liber. Dar nu a încercat să mă schimbe. Chiar și astăzi lucrez exact mișcările pe care le făceam când eram copil', a mai spus David Popovici.

Care sunt sursele lui de inspirație și fericire

David Popovici a povestit pe larg despre stilul său de viață, cum doarme, ce obișnuiește să facă, dar și cum își găsește fericirea. În timp ce tinerii de vârsta lui văd fericirea prin vacanțe și nopți pierdute, el se rezumă la înot, împlinire și echilibru între inimă și minte. Mai mult decât atât, a povestit care sunt sursele lui de inspirație, iar totodată a recunoscut că succesul său a venit brusc și pe neașteptate.

Cea mai frumoasă parte a înotului este că mă face să mă simt ușor și să uit de lucrurile rele din viață, de trecut, de viitor și de stres, care este o realitate care ne acaparează mai devreme sau mai târziu.

Epicur, Seneca și mai ales Marcus Aurelius m-au ajutat să găsesc fericirea. Nu este genul de fericire convențională despre care se vorbește acolo. Nu există râs, nu există lacrimi, nu există zâmbet de la o ureche la alta. Este fericirea care vine din împlinire. Aceasta este definiția fericirii pentru mine: când găsesc echilibrul între lucruri și contează doar ceea ce am în minte și în inimă. Când mă simt bine la antrenament și în competiție, indiferent de rezultate.

Fiecare cursă este unică și este o șansă de a arăta la ce ai lucrat. Nu este o demonstrație de putere. În marea schemă a lucrurilor, lumea nu se va schimba deloc dacă voi câștiga 300 de medalii olimpice. Ceea ce ar avea un impact este cum și ce aleg să expun prin munca mea, ce îi fac pe oameni să simtă și ce mesaje pot transmite. Asta ar lăsa o amprentă: să-mi folosesc imaginea și vocea pentru o cauză mai mare. Înotul este doar profesia mea. Victoria și înfrângerea fac parte din portofoliul meu. Vreau să fiu mai mult decât atât. 

Poate sună pretențios, totul s-a întâmplat brusc. Oamenii mă recunosc pe stradă. Trebuie să mă adaptez și să mă gândesc serios la ceea ce contează pentru mine: este vorba cu adevărat despre înot? Da, dar ceea ce contează cu adevărat este să fac bine prin înot. De exemplu, să-i învăț pe oameni să fie fericiți prin sport: „Faceți ceva! Mișcați-vă corpurile, pentru că veți fi închiși în ele pentru tot restul vieții!„', a concluzionat David Popovici.

Sursă foto: Profimedia / Facebook

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton