Cum a ajuns Mihai Petre dansator și ce sacrificii a făcut pentru carieră: "Am avut rupturi musculare, acupunctură, ace băgate..."

 Dumba Gabriela
.

Invidiat pentru cariera sa fabuloasă, Mihai Petre recunoaște că a făcut sacrificii mari pentru a ajunge mare dansator și un nume respectat în zona aceasta. Până la cei 44 de ani ai săi, Mihai Petre spune că a trecut prin numeroase accidentări și situații grele, însă nu le-a perceput drept sacrificii pentru că pasiunea pentru dans l-a ajutat să depășească totul.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Mihai Petre dansează de la 12 ani și nu puține au fost momentele grele prin care a trecut în cariera sa. A câștigat numeroase premii și trofee de-a lungul anilor, însă doar el știe câte sacrificii a făcut și de câte ori a trebuit să danseze cu rupturi musculare sau mâna în gips.

45354535

Ce sacrificii a făcut Mihai Petre în cariera sa de dansator

Invitat în cadrul podcastului „Aproximativ discuții', Mihai Petre a vorbit despre numeroasele accidentări pe care le-a avut de-a lungul carierei sale. Potrivit spuselor sale, toate acestea nu au contat deoarece era foarte pasionat de tot ceea ce făcea, astfel încât, a ajuns să nu mai simtă durerile fizice.

„Întotdeauna mi-a plăcut al naibii de mult (nr. să danseze). Și chestia asta te face să nu mai simți durerea. Am avut rupturi musculare, acupunctură, ace băgate, am dansat în recuperare, nicio problemă. Ești atât de entuziasmat… Am căzut pe mână, mi-au pus-o în ghips, a doua zi am dansat la competiție. Am din astea, dar n-am simțit niciodată vreun sacrificiu', a declarat Mihai Petre.

Mihai Petre recunoaște că nu banii au contat întotdeauna cel mai mult, ci alta a fost motivația pentru care a dansat în orice condiții și a făcut multe sacrificii.

„Atunci eram tânăr și conta asta (nr. să câștige bani). Visul meu era să câștig niște bani. Visul meu era să fac niște bani și să-i reinvestesc în lecții. Dansul, la un moment dat, devine scump, la nivel înalt. La nivel mare, da, devine scump. Mă gândeam că e o bună sursă de venit pentru mine. În timp, chestia asta cu banii nu a mai contat atât de mult. Primul criteriu după care îmi aleg proiectul este motivația mea intrinsecă. Trebuie să mă simt bine„, spunea Mihai Petre, acum ceva timp, în podcastul lui Radu Țibulcă.

Citește și: Cum s-a vindecat Giulia Anghelescu de frica de zbor, după experiența de la America Express: „Pentru prima dată, am reușit fără nicio panică, și la dus și la întors'

Citește și: Cum s-a transformat viața Laurei Giurcanu, după experiențele trăite la America Express: „Am plecat destul de înțeleaptă de acasă, dar îmi place cum m-am întors…'

Cum a ajuns Mihai Petre dansator

Mihai Petre a început să danseze de la vârsta de 12 ani, fiind dus la cursuri aproape forţat de către mama lui, care era profesoară. Recunoaşte că nu era deloc atras de dans pe atunci, dar nu-l deranja să fie înconjurat de fete în sala de antrenament.

„Pe la vreo 12 ani am început să dansez. Mama a fost cea care m-a îndrumat, care m-a trimis la cursuri. Eu am făcut karate de la 8 până la 12 ani şi îmi plăcea foarte mult, dar din păcate programul de la şcoală nu îmi mai permitea să merg la antrenamente. Şi atunci, mama mea avea o colegă la şcoala la care preda, o profesoară de educaţie fizică care făcea dans. I-a povestit mamei despre chestia asta, ea a fost foarte încântată şi m-a dus şi pe mine cu forţa aşa, că nu prea acceptam ideea asta la început. Nu mă simţeam atras deloc de dans„, povestea Mihai Petre acum câțiva ani, într-un interviu pentru Adevărul.

Competiţia este cea care l-a făcut să se îndrăgostească, în cele din urmă, iremediabil de dans, ca act artistic şi sportiv. Primul campionat naţional de dans l-a câştigat la vârsta de 14 ani. Tot prin prisma competiţiei a cunoscut-o pe soţia lui, dansatoarea de origine poloneză Elwira Duda, alături de care are doi copii. 

Da, primul campionat national l-am câştigat pe la 14 ani, dar îmi amintesc cumva vag, pentru că nu mă aşteptam şi s-a întâmplat foarte brusc. Adică evoluţia mea a fost foarte rapidă. Ţin minte că tot schimbam partenerele şi, la un moment dat, am dansat chiar cu o fată care era deja destul de bună prin competiţii şi deodată am ajuns şi eu acolo, pe podium. Şi apoi am continuat aşa. Şi mi-am zis „Wow, ia uite, ce tare! Sunt cel mai bun din România, hai să continuăm„, mai spunea Mihai Petre.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton