Cum a ajuns Robert Turcescu ținta escrocilor pe Facebook: "E o problemă de siguranță națională. Oamenii au băgat bani...". Și Andreea Esca a fost victima infractorilor din mediul online

 Dumba Gabriela
.

Cum a ajuns Robert Turcescu ținta escrocilor pe Facebook. Numele lui Robert Turcescu, al Andreei Esca, dar și al altor vedete au fost folosite de o rețea de escroci pentru a păcăli oamenii pe Facebook. Robert Turcescu spune că a negat mereu implicarea lui în aceste proiecte și campanii sponsorizate pe Facebook, care cer bani oamenilor, însă chiar și așa tot există persoane care au fost păcălite de escroci.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Cum a ajuns Robert Turcescu ținta escrocilor pe Facebook. Robert Turcescu a vorbit despre situația gravă cu care se confruntă, numele său fiind folosit în mod abuziv de niște infractori din mediul virtual. Și Andreea Esca s-a trezit într-o poveste similară în rețeaua prin care niște persoane de care autoritățile nu au dat până acum se folosesc de nume celebre din România pentru a-i stoarce pe naivi de bani.

454454

Cum a ajuns Robert Turcescu ținta escrocilor pe Facebook

Robert Turcescu este exasperat de situație și spune că a făcut numeroase apeluri legate de escrocheriile în care este folosit numele său, dar și al altor persoane publice.

„Am făcut numeroase apeluri legate de aceste fake-uri. Am vorbit și în emisiune, am vorbit peste tot. Nu sunt singurul în situația asta. Deja e vorba de o problemă de siguranță națională.

Vocea Andreei Esca este furată și vorbește despre un director de la Hidroelectrica…  Cred că deja e o problemă de DIICOT, de SRI, prin divizia de cyber, de intelligence.

Din investigațiile făcute am aflat că aceste reclame sunt făcute în afară. Cei care fac astea sunt dinspre India, până unde am reușit eu să ajung. Nu știu dacă jurisdicția permite unui procuror să ajungă acolo, având în vedere că e alt stat, sunt alte legi', a declarat Robert Turcescu pentru FANATIK.

Citește și:Ozana Barabancea a devenit profesoară de liceu. Unde predă și ce spune despre acest nou job: ‘Nu o fac pentru bani…’/ EXCLUSIV

Citește și:Loredana Chivu a câștigat procesul cu fostul iubit, care i-a confiscat cadourile: „S-a dovedit că era ilegal să intre la mine și la mama în casă. Toate bunurile se întorc la mine'

Citește șiRăzvan Simion și Daliana Răducan și-au ales nașii pentru nuntă. Unde vor să organizeze petrecerea: „Am vrut să facem ceva foarte mic, acum…'

Unii oameni au fost țepuiți de escrocii care s-au folosit de numele lui Robert Turcescu

Robert Turcescu spune că există oameni care au crezut în reclamele prin care hackerii îi storc pe oameni de bani. Jurnalistul cunoaște persoane care au pierdut bani din cauza naivității lor.

„Sunt oameni care îmi scriu să le spun unde să investească, de unde să câștige bani. Le zic: cum să credeți că e adevărat așa ceva? Sunt mulți oameni care nu se prind. Oamenii cad în plasa unor astfel de escroci care îi convinge să achiziționeze niște acțiuni la companii românești.

Mi-au scris mie și au zis că au bagat bani. Sunt clonate niște identități ale unor site-uri. E și emisiunea Denisei Rifai clonată. Tu când vezi că ai un astfel de fenomen ar trebui să te autosesizezi ca autoritate.

Pe Facebook, și asta chiar vreau să subliniez, unde apar acest reclame, am dat reporturi, dar am senzația că Facebook e cumva părtaș. Mereu mi se spune ca răspuns la reclamații că nu se încalcă niciun fel de politică a rețelei sociale. Păi când ai reclame care sunt sponsorizate, îți dai seama că Facebook știe de unde vin banii, nu?', a adăugat Robert Turcescu pentru fanatik.ro.

Victimă a infractorilor din mediul virtual a fost, de curând, și Gina Pistol, care a fost prezentată recomandând cure pentru slăbit și diverse produce pe care cele care voiau să slăbească urmau să le comande de pe internet.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton