Cum a ajuns Wilmark în România: "În urma unei discuții cu poetul Marin Sorescu...". Ce meserie are, de fapt

 Dumba Gabriela
.

Cum a ajuns Wilmark în România. De meserie inginer, dar care a devenit celebru în România ca dansator, Wilmark a povestit recent cum a ajuns el, de fapt, în țara noastră. De „vină” pentru faptul că Wilmark a ajuns să studieze în România și, mai apoi, să-și facă o familie aici este poetul Marin Sorescu, bun prieten acum mulți ani cu tatăl lui Wilmark.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Cum a ajuns Wilmark în România. Wilmark a venit în România în 1994, la Facultatea de Petrol și Gaze, cu o bursă de studii. Decizia de a studia în România i-a aparținut tatălui dansatorului, care s-a consultat înainte cu poetul Marin Sorescu. Mulți ani mai târziu, după ce a cunoscut-o pe soția lui, s-a decis de comun acord să rămână aici, deși Wilmark își propusese inițial să se întoarcă acasă, în Columbia.

269254668_10221008176859465_9057542596408154595_n269254668_10221008176859465_9057542596408154595_n

Cum a ajuns Wilmark în România datorită lui Marin Sorescu

Wilmark este un nume foarte cunoscut în România. Columbianul Wilmark Rizzo Hernandez a ajuns la vârsta de 55 de ani, chiar dacă nu pare. Celebrul profesor de salsa, fost jurat la „Dansez pentru tine' (PRO TV), a acordat recent un interviu în care a vorbit despre afacerile sale, despre familie, dar a mărturisit și cum a ajuns în România.

„N-am profesat nici măcar un an. Dar, am făcut ingineria, la cererea tatălui, care în urma unei discuții cu bunul său prieten, Marin Sorescu, celebrul poet, a decis că trebuie să fac ingineria în România. Eu mă gândeam la cibernetică, dar tata fost categoric.

Așa am ajuns să devin inginer de gaze și petrol, la bază. În cele din urmă, m-am ales cu salsa!', a declarat Wilmark Rizzo Hernandez pentru Playtech Știri.

Wilmark trăiește de ani buni în România, însă de câte ori are ocazia se întoarce în Columbia, pentru a-și vizita rudele. Acestea nu i-au reproșat niciodată faptul că a ales România, în detrimentul țării sale natale.

„Chiar recent m-am întors din Columbia, unde am stat două săptămâni. Ori de câte ori pot mai dau o fugă pe-acasă. Casa mea e aici, la București, aici am familia, copiii. Am ales româncele!', a mai spus celebrul dansator.

Citește și: Flavia Mihășan regretă că nu-și poate vizita părinții, care locuiesc în Italia de ani buni:Cel mai tare mă sperie gândul că unii oameni nu au înțeles nimic din experiența asta / INTERVIU

Citește și: Antonia, totul despre începutul relației cu Alex Velea:„Calea cea mai ușoară a fost să ne ascundem’/ EXCLUSIV

Citește și: Cine este Angela Martini, soția lui Dragoș Săvulescu.Cu ce se ocupă Miss Albania

Pentru ce îi este Wilmark recunoscător României

Wilmark a vorbit, acum ceva timp, despre lucrurile pentru care este recunoscător României.

„În 1994 am venit la Facultatea de Petrol și Gaze să studiez, cu o bursă de studii. Și așa s-au legat lucrurile, datorită faptului că părinții mei m-au trimis, de mic, la dans, la muzică, la canto, nu s-a lipit nimic decât dansul. Când am ajuns în România, s-au schimbat lucrurile. Dar, în mod normal, venisem și eu cu o treabă serioasă.

Când am coborât din avion, a venit o mașină din corpul diplomatic să mă ia și să mă ducă până la reședința Ambasadei Columbiei din București. Drumul acesta pe mine m-a marcat enorm. Era toamnă, era frig și prima mea impresie era foarte ciudată… Imaginați-vă marile bulevarde, Unirii, Romană, Universitate, goale. Erau 3-4 mașini, oamenii țineau pâinea la subraț. Mă gândeam că nu știu cât o să rezist. În seara respectivă, camera aceea nu avea geamuri și băteau crenguțele. La ce te gândești când ești aici? Nu că vine Hagi, că vine Dracula, la naiba!

Datorită vouă am rămas. Oamenii erau foarte primitori. Mă simțeam foarte bine aici. Tot timpul oamenii voiau să știe ceva, să învețe ceva de la mine.

Din cauza deciziei mele de a întrerupe școala și a mă dedica radioului și televizunii, tatăl meu nu a vorbit cu mine 3 ani. După care am reluat relația, a venit tata aici să vadă, la nuntă. Și a zis `Aaa, bineee… Deci tu asta faci aici. Hai, bine. Te primim înapoi`.

Decizia de a rămâne aici a fost… soția. M-am îndrăgostit de ea aici, ea și-a dorit mult să rămână aici. Eu am zis ok, îmi place aici, aveam multe de descoperit. Lucram mult la radio, la tv, am simțit că mă dezvolt ca om și pentru asta sunt recunoscător țării.', povestea Wilmark la DigiFM, în emisiunea Doi Matinali și Jumătate, acum câteva luni.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton