Cum a fost carantina în Dubai pentru Raluca Zenga: "Virusul este încă o amenințare reală care ne pândește, parcă, la cotitură" Ce măsuri de precauție și-au luat ea și copiii / EXCLUSIV

 Dumba Gabriela
.

Trăiește de nouă ani în Dubai, însă nu opulența mall-urilor și stilul de viață luxos o atrag aici, ci siguranța, ne asigură Raluca Zenga. Și-a păstrat calmul și zâmbetul pe buze, în ciuda stresului cauzat de pandemia COVID-19 și s-a străduit să fie, pentru cei doi copii ai săi, mămica Zen dintotdeauna. Clipele grele n-au dispărut complet, dar meditațiile, poeziile și încrederea în Dumnezeu o ajută să creadă într-un final fericit.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ai învățat în urma acestei situații fără precedent?

Am înțeles că nu mă împac foarte bine cu Singurătatea! Dacă pe timpul zilei, eu și copiii ne umpleam orele cu activități și jocuri, odată ce ei mergeau la culcare casa noastră, pe cât de frumoasă și de confortabilă este ea, mi se părea o colivie aurită. Cu soțul în Italia și fără posibilitatea de a te întâlni cu prietenii, nu a fost ușor să scap de anxietatea lunatică a serilor interminabile: prin rotație, pe telefon, între cele trei aplicații – Instagram, Facebook și mai nou TikTok, seriale pe Netflix, trei genuri diferite de cărți și diverse drumuri către cămară' și frigider pentru reprize succesive de gustări și snacks-uri. Am învățat că trebuie să caut adânc la interior resurse de supraviețuire' pentru un tonus mental bun și pentru a fi mereu o mamă plină de energie pozitivă pentru copiii mei!

1111

Cum s-a simțit / se simte pandemia COVID-19 în Dubai?

Carantina la noi s-a complicat din momentul în care a intrat în vigoare lockdown' total de la 8 seara până la 6 dimineața, cu permisia de a ieși preț de două ore la cumpărături doar o dată la trei zile. Atunci am intrat oarecum în panică gândindu-mă că situația e gravă și viitorul incert. Statul de prizonierat' acasă nu a fost greu în cazul nostru, avand o casă pe malul marii, cu spații generoase, grădină și o vedere care să-ți dea aripi în fiecare zi!

Copiilor cum le-ai explicat situația? S-au adaptat ușor noilor reguli?

Din fericire, copiii au cuplat' rapid la noile reguli și la vacanța prelungită, cu transformarea studiului în școală virtuală și lecții online. Suntem norocosi, nu avem copii pretențioși care să se ceară la mall, la film, la cumpăraturi. Samira și Walter Junior își găsesc mereu ceva de făcut acasă, ne continuăm netulburați activitatile și nu se plâng niciodată de plictiseală. Au înțeles că afară e un virus care îmbolnăvește oameni și că e o situație ca de scenariu Sci-Fi, bună de pus într-o carte cu extratereștri. Planuri de vară încă nu ne-am facut, chiar dacă încet-încet activitățile vor intra pe făgașul normal. Eu una nu mă grabesc să reiau vacanțele, mondenitatile și petrecerile, virusul este încă o amenințare reală care ne pândește parcă la cotitură. Ai în continuare senzația că nu ar trebui să provoci soarta!

Voi cum v-ați protejat?

Eu am fost singura din casă care în perioada carantinei ieșea sa facă aprovizionarea, am redus la minim contactul cu lumea exterioară, nu am primit și nu am făcut vizite, nu ne-am mai văzut cu prietenii. Ne-am protejat cât am putut de bine și ne-am rugat la Dumnezeu sa ne țină sănătoși și să aibă grijă de toți cei dragi nouă aflați departe.

Spiritual, cum ai grijă de tine?

Sunt o femeie credincioasă și am trăit mereu cu convingerea că Dumnezeu are grijă de mine și îmi ocrotește calea. Practic meditație și găsesc mult confort si alinare în lecturi care să ne ajute să evoluăm spiritual și să ținem sub control maladiile existențiale ale societății moderne: anxietatea, ideea de insuficiență de sine, invidia, materialismul excesiv. Am darul empatiei și simt o satisfacție profundă când mă pun în serviciul altora și ajut persoane la nevoie. Citesc și multă poezie, actul în sine este pură terapie, mă inspiră și îmi impulsionează creativitatea!

Puteți citi restul interviului cu Raluca Zenga în numărul de iunie al revistei VIVA!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton