Cum a învins Adrian Daminescu cancerul la plămâni: „Fumez de la vârsta de 7 ani, de 61 de ani"

 Tudorache Simona
.

Adrian Daminescu a reușit să învingă cancerul la plămâni. Artistul a dus o luptă crâncenă cu boala, dar nu a capitulat niciodată. Adrian Daminescu recunoaște că tratamentul e groaznic, dar a trecut să treacă peste toate cu credință și umor și cu multă dragoste din partea celorlalți. Solistul a renunțat să mai bea alcool, dar de fumat nu s-a despărțit.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Adrian Daminescu mărturisește că cel mai mult l-a ajutat credința, apoi medicii și asistentele. A tratat situația cu umor și crede că a avut de câștigat. A contat mult și ajutorul celor dragi. Soția, Dana, a stat lângă el în această luptă și i-a fost aproape în cele mai grele momente. Adrian Daminescu împlinește 69 de ani pe 2 octombrie.

adrian daminescu 33adrian daminescu 33

Cum a descoperit Adrian Daminescu că are cancer

Adrian Daminescu a descoperit că are cancer după ce și-a făcut o analiză la plămâni. Primul lui gând a fost către lucrurile pe care le mai are de făcut aici.

„Am făcut o analiza la plămâni, mi-au găsit un cancer malign, de 3 cm și jumătate, la plămânul drept, eram la limită. Când a auzit soția mea s-a speriat, dar i-am zis zis: „Stai liniștită, n-am să mor din asta!'. Sunt foarte credincios, de multă vreme, și mi-am spus așa: „Nu mi se poate întâmpla chiar mie, pentru că eu mai am multă treabă de făcut, de compus, de cântat. Dar, da, tratamentul e îngrozitor. Acolo, în spital, poți să îți pierzi încrederea, speranța. Mai sunt și acum anume sechele, în urma tratamentului, care este iadul pe pământ! Dar, cu credință și umor, treci', a spus Adrian Daminescu în emisiunea Florentinei Fântânaru, la Antena 3.

Adrian Daminescu continuă să fumeze, dar nu mai bea alcool

Adrian Daminescu a renunțat la alcool, dar nu și la fumat. Solistul recunoaște că are acest viciu de la șapte ani, adică de 61 de ani.

„Gata, s-a terminat cu băutura, înainte beam mai serios, cu toți colegii mei, dar și aia s-a terminat. Am rămas însă cu fumatul. Și la tratament, în spital, mai fumam câte o țigară electronică. E discutabilă chestia asta, eu nu cred că fumatul îți face rău. Fumez de la vârsta de 7 ani, de 61 de ani, dar cancerul nu e de la fumat, e de la alimente, care conțin chimicale. Acum sunt atent la alimentație, mai și gătesc', a declarat artistul.

Adrian Daminescu i-a încurajat pe ceilalți în lupta cu boala

Adrian Daminescu are convingerea că atitudinea optimistă l-a ajutat mult. Artistul crede că cel mai mare dușman e frica în astfel de situații.

E o boală extraordinară, să tratați boala cu un mare sictir! Dacă ai încredere totală în tine, nu mori! Trebuie să te schimbi, să fii profund în gândire! Cei care urlau noaptea, prin spitale: „Am să mor!', se vor duce primii. Mai mă așteptau pacienții, pe holul spitalului, se și mirau că mie nu mi-e frică, mai vorbeam cu ei, îi încurajam. Cel mai mare dușman al omului este însă frica, nu trebuie să te temi. Am făcut și chimioterapie și radioterapie, mi-au făcut și la cap, căci, de obicei, cancerul de plămâni se duce și la cap. Eu nu sunt o fire tristă, de ce să fii trist? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat îngerașii aceștia, cadrele medicale, infirmierele, asistentele, doctorițele. Le iubesc de mor!', a povestit solistul.

Citește și: Atleta Maricica Puică, medaliată cu aur la olimpiadă, are o pensie de doar 2300 de lei: „Marele regret e că n-am avut un copil. Am pierdut trei băieței. A trebuit să fac avort”

Citește și: Romanița Iovan a spus adevărul despre cât au ajutat-o financiar bărbații care i-au trecut prin viață: „Nu am avut niciodată în viața mea un bărbat mai puternic decât mine”

Citește și: Constantin Zamfirescu își riscă sănătatea, după ce s-a vindecat de cancer: „Sunt restanțier la somn, la odihnă!”. Cu ce se ocupă Gogoașă de la Trăsniții

Citește și: Cine este soțul Iulianei Tudor. Prezentatoarea TV și Răzvan Văcăroiu s-au cunoscut la biserică: „Răzvan are un aer sobru și foarte echilibrat”

Citește și: Theo Rose a refuzat proiecte pentru a petrece mai mult timp cu fiul ei: „Sufăr de fiecare dată când lipsesc mult de lângă el. Nu s-a întâmplat niciodată să…”. Mama lui Anghel Damian vine de la Paris la două săptămâni ca să aibă grijă de Sasha / EXCLUSIV

Adrian Daminescu a renunțat la perucă

Adrian Daminescu a decis să nu mai poarte perucă, după ce i-a căzut părul. Tratamentul pentru cancer a fost unul agresiv.

„M-am hotărât să nu-mi mai las părul să crească, deși la început mă vedeam urât. Dar bărbatul e bărbat, poate să umble și chel! Cu cântatul sunt ok, am succes, am avut două spectacole, lumea a fost foarte încântată. Nu s-au uitat că am păr sau nu, m-au recunoscut după voce', a mărturisit el în cadrul emisiunii „De-a viața ascunselea'.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton