Cum a rămas Florin Ristei fără 80.000 de euro, după ce a investit în criptomonede: ”Am cumpărat bitcoin la un preț foarte bun. Mi i-am transformat. Acum 2 ani mi-am schimbat telefonul și...”

.

Cum a rămas Florin Ristei fără 80.000 de euro, după ce a investit în criptomonede. Ei bine, de o perioadă bună de timp, numeroase persoane publice au ales să investească în criptomonede, ceea ce s-a dovedit a fi un real succes pentru unii, însă nu și pentru îndrăgitul artist, care a pierdut aproape 100.000 de euro, după ce a cumpărat un Bitcoin la un preț foarte bun, spune el. Iată ce a făcut și cum a ajuns să rămână cu investiția pe zero.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Florin Ristei este destul de discret cu viața lui personală, mai ales după despărțirea de Naomi Hedman, însă atunci când vine vorba de greșelile pe care le-a făcut, alege să le povestească pentru a-i atenționa pe alții să nu facă la fel. Prin urmare, recent a făcut mărturisiri despre pierderea sa financiară.

Citește și: Florin Ristei revine la X Factor, dar nu ca jurat. Ce rol inedit va avea în noul sezon: „Am acceptat o nouă provocare. Anul acesta voi fi…’


Citește și: Câți bani cere Florin Ristei pentru un concert de o oră. Speak l-a provocat să dezvăluie suma: „Dacă auziți vreodată prețuri din altă parte…’

Citește și: Cum arată părinții lui Valentin Sanfira și ce sacrificii au făcut pentru el: ‘Tata ajungea de la muncă. Muncea pe șantier și țin minte că ne aducea portocale, șosete și…’ / EXCLUSIV

Citește și: Fiica lui Aurelian Temișan și a Monicăi Davidescu își câștigă singură banii, la 13 ani. Ce afacere va moșteni Dora: „Sperăm s-o ducă mai departe…’

Cum a rămas Florin Ristei fără 80.000 de euro, după ce a investit în criptomonede

Florin Ristei a avut 0.8 Bitcoin, la un moment dat, care valora acum 80.000 euro, asta dacă nu ar fi ajuns cu investiția pe minus. Artistul nu voia să mai investească sau să facă ceva anume cu acești bani, ci dorea să-i lase în aplicație pentru mult timp, până când o să aibă cu adevărat nevoie de ei. Zis și făcut, însă a venit timpul să își schimbe telefonul, moment în care nu s-a gândit să salveze și datele portofelului digital. Dorind să intre în portofel de pe noul telefon, a apărut mesajul că nu este autorizat, iar de aici povestea este simplă: nu mai are acces la banii pe care i-a investit.


„Am investit când a fost cazul. Am cumpărat Bitcoin la un preț foarte bun. Aveam 0.8 la un moment dat. Ca să vezi cât de bou sunt. Aveam 0.8, da? A început eGold-ul!

Mi i-am transformat. Mi-am luat portofelul de la eGold, bineînțeles. Acum doi ani mi-am schimbat telefonul și n-am mai intrat. Am zis să-i las acolo forever.

La un moment dat, dau click să intru în portofel. Pai n-ai autorizat. Și m-a întrebat o d-aia (n.r. parolă de siguranță) de 32 de cuvinte, pe care nu o țin minte.


Nu-mi amintesc să mi-o fi pus, că nu eram atât de idiot să nu o fi notat. Eu îmi amintesc că de fiecare dată mă întreba aplicația: vrei să pui autentificare cu doi factori? Iar eu ziceam nu’, i-a povestit Florin Ristei lui Speak.

Câți bani cere Florin Ristei pentru un concert de o oră

Într-adevăr, să pierzi 80.000 de euro dintr-o asemenea greșeală este frustrant și deloc ușor, însă cu toate acestea, Florin Ristei s-a resemnat și a acceptat că a făcut un pas greșit. Prin prisma carierei sale de mare succes, banii nu sunt o problemă, mai ales atunci când pentru un concert de doar o oră încasează suma de 8500 de euro.


„Tu ai foarte mulți bani, a spus Speak.

„Foarte mulți bani?! Comparativ cu mama. Cu cine?, a răspuns mirat Florin Ristei.

„Cu multă lume. Vă zic eu cât ia el pentru un concert și faceți voi calculele. Uite și ce are la mână…, a spus Speak

„Cât iau pe un concert?! 8.500 de euro cel puțin. Am 10 oameni. Iau 8.500 de euro pe o oră de cântat. Asta direct prin mine, pentru că nu mă vinde nimeni altcineva. Dacă auziți vreodată prețuri din altă parte, să ne sunați că e mai ieftin, a spus Florin Ristei.


Ce sunt Criptomonedele

Criptomonedele sunt monede digitale sau virtuale care utilizează tehnologia de criptografie pentru a asigura tranzacțiile financiare, pentru a controla crearea de noi unități și pentru a verifica transferurile de active. Acestea sunt descentralizate, ceea ce înseamnă că nu sunt reglementate de nici o autoritate centrală, precum o bancă sau un guvern. Cel mai bine cunoscut exemplu de criptomonedă este Bitcoin, care a fost creat în 2009, dar există și multe alte criptomonede, cum ar fi Ethereum, Litecoin și Ripple.


Principalele caracteristici ale criptomonedelor sunt:

  1. Descentralizarea: Criptomonedele sunt gestionate prin rețele distribuite de computere (numite blockchain), fără a fi necesară o autoritate centrală.
  2. Securitate: Criptomonedele sunt protejate prin criptografie avansată, care face aproape imposibil ca tranzacțiile să fie falsificate sau că identitățile să fie piratate.
  3. Transparența: Tranzacțiile sunt înregistrate într-un registru public, ceea ce face ca mișcările de monedă să fie vizibile pentru oricine dorește să le verifice.
  4. Volatilitatea: Prețurile criptomonedelor pot varia semnificativ într-un timp scurt, ceea ce poate reprezenta atât o oportunitate, cât și un risc.
  5. Anonimitatea: Deși tranzacțiile sunt transparente, utilizatorii pot rămâne anonimi, folosind adrese publice care nu sunt direct legate de identitățile lor reale.

Criptomonedele pot fi folosite pentru a cumpăra bunuri și servicii, ca investiție, sau ca formă de transfer de bani.

Sursă foto: Facebook / Instagram