Dragoș Pătraru a reușit să dea jos, în total, 42 de kilograme și odată cu această performanță, și-a schimbat complet stilul de viață. Jurnalistul a dezvăluit la ce alimente a renunțat, însă nu a reușit doar prin dietă să slăbească atât de mult, ci și prin sport.
Vezi și acest video VIVA!:
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Dragoş Pătraru este cunoscut pentru informațiile prețioase pe care le oferă în domeniul sănătății. În emisiunea sa, Starea Sănătății, jurnalistul abordează diferite subiecte controversate, precum laptele, ketchup-ul din supermarket, zahărul sau făina albă.
Dragoș Pătraru a slăbit, în total, 42 de kilograme
Vorbind despre decizia sa de a slăbi, Dragoș Pătraru spunea: „eram un „animal' de 106 kilograme, cu burtă şi respiraţie greoaie. Parcă ai doi copii în cârcă atunci când treci de suta de kilograme. Îmi stătea rău cămaşa pe mine, mi se vedea burta, e o chestie de respect să te prezinţi în faţa telespectatorilor într-un mod OK”.
A luat decizia de a-și schimba viața și a trecut prin schimbări importante în ceea ce privește stilul de viață, iar asta l-a ajutat să slăbească 30 de kilograme.
„Știu că orice dietă funcționează, până nu mai funcționează și apoi am înțeles, că am vrut să știu mai mult. (…) Primele 10 kilograme le elimini foarte repede, trebuie să-ți pui doar o ordine în viață. Eu mi-am schimbat toată viziunea despre diete și viață când am stat de vorbă cu un doctor mai bătrân care mi-a spus că amândoi o să murim la aceeași vârstă, diferența o face confortul din ultimii 25 de ani.
Atunci când ești tânăr, ești nemuritor și corpul duce oricât și orice. Eu fac sport în fiecare zi, mănânc controlat, știu ce mănânc și cum îmi dozez sportul', a declarat Dragoș Pătraru în cadrul podcastului lui Cătălin Măruță.
Primele măsuri luate de Dragoș Pătraru când și-a propus să slăbească
După ce a ajuns, la un moment dat, la 122 de kilograme, Dragoș a luat decizia radicală de a-și schimba complet stilul de viață, rezultatul fiind o pierdere impresionantă de 42 de kilograme, în total.
„Am renunţat la alcool, şapte luni n-am băut nimic, am renunţat la zahăr, nu m-am mai atins de nicio prăjitură, nu mai fac exces de carbohidraţi şi am o alimentaţie bazată pe proteine şi grăsimi naturale. Am combinat două chestiuni foarte importante: alimentaţia şi sportul. Dimineaţa mănânc patru, cinci ouă, ceva carne, brânză sau caşcaval şi în rest, legume crude, ardei, castravete, roşie. Deci, dimineaţa mănânc foarte mult şi mai am apoi o masă la prânz şi atât, până a doua zi dimineaţa nu mai mănânc.
Am scos masa de seară. La ora 17:00-18:00, când termin înregistrarea emisiunii, mai gust nişte seminţe: caju crud, nuci, migdale, o mână cu fructe de pădure şi gata! Mi-a fost greu o lună, două, dar apoi organismul s-a obişnuit. E greu când deschizi frigiderul şi vezi băutură sau tot felul de mâncăruri gătite, când văd la cantină ardei umpluţi îmi vine să mă urc pe pereţi de poftă, dar nu mai mănânc aşa ceva. Îmi iau un grătar, şi cu asta basta!
Plătesc un instructor, care e şi nutriţionist, să-mi spună lunar, pentru că deja ştiu în mare ce am de făcut, ce măsuri trebuie să iau ca să ating un anumit scop. Mi-a spus nutriţionistul că, şi dacă mănânc un carton întreg de prăjituri, nu mă îngraş acum, pentru că am intrat într-un anumit ritm de consumare a caloriilor„, declara Dragoș Pătraru într-un interviu pentru Taifasuri.
Ce alimente a eliminat complet din dietă Dragoș Pătraru
Dragoș Pătraru a precizat că zahărul este printre cele mai nocive alimente. Însă, jurnalistul a eliminat din dietă și orezul alb, făina albă și, implicit, produsele de patiserie.
„Tot ce înseamnă orez alb, făină albă, produsele de patiserie. Orezul alb e doar energia din bobul de orez, e carbohidratul simplu. Nu mai mâncați covrigi, astea sunt dezastru pentru sănătate, tot ce înseamnă fresh, nu mai beți fresh-uri, mănâncă portocala întreagă.
Fibrele din fruct împiedică absorbția zahărului și odată ajunsă în fresh nu mai are nicio barieră, mănânci două tone de zahăr. Laptele dulce este la fel, cea mai mare nenorocire. După ce le scoți pe astea, slăbești 30 de kilograme.
Mâncăm pește din când în când. Eu nu credeam că nu pot să mă simt atât de bine. Mie-mi plăcea carnea foarte mult, dar eu sunt mult mai bine acum, inclusiv cu analizele', a mai precizat Dragoș Pătraru.
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/02/c1-001-cover-6-209.jpg)
Totodată, Dragoș Pătraru a analizat etichetele a 10 tipuri de produse, ajungând la concluzia că multe dintre ele conțin zahăr în cantități mari.
„La 100 de grame de ketchup, avem până la 20 de grame de zahăr, sub diverse forme. Asta înseamnă enorm. Dacă un copil în ziua respectivă mănâncă porția asta de ketchup, care este de 5 ori mai mare decât doza recomandată de unul dintre producători, atunci el ar trebui să nu mai mănânce niciun fel de zahăr în ziua respectivă. Ei bine, asta nu se întâmplă pentru că un copil ia azi din toate alimentele procesate foarte mult zahăr', a adăugat jurnalistul.
Dragoş Pătraru a prezentat și rezultatele unui studiu realizat de Asociația Pro Consumatori (APC). Reprezentanții organizației au 17 tipuri de ketchup din marile structuri comerciale, le-au analizat și au prezentat concluziile, din dorința de a atrage atenția în ceea ce privește conținutul acestui tip de produs.
„Cantitatea de zahăr per unitatea de vânzare variază între 12 linguriţe şi 26 de linguriţe. La 71% dintre produsele analizate s-a folosit zahăr. La 65% dintre produsele analizate s-au folosit conservanţi, iar la 53% dintre acestea s-au folosit câte 2 conservanţi. La 35% dintre produsele analizate s-a folosit aroma de tomate. La 24% dintre produsele analizate s-au folosit îndulcitori artificiali, respectiv sucraloza la 12% dintre produsele analizate şi acesulfam de potasiu la 12% dintre produsele analizate.', se arată în studiul realizat de APC.