Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu, mama eroină care a născut la 67 de ani. Eliza a împlinit 15 ani și mama ei i-a găsit tată adoptiv în caz că ea pățește ceva!

 Dumba Gabriela
.

O mai țineți minte pe Adriana Iliescu, curajoasa care a născut o fetiță la 67 de ani? De altfel, vârsta neobișnuită a trimis-o pe mama eroină în Cartea Recordurilor pentru că la acea vreme, în 2005 mai exact, Adriana era cea mai vârstnică femeie din lume care dădea naştere unui copil. Fiica ei, Eliza, este acum o adolecentă în toată regula, frumoasă foc!

La începutul acestui an, Eliza a împlinit 15 ani, însă este deja în clasa a X-a pentru că mama ei a insistat să înceapă școala devreme, la șase ani.

Deși este mai mică decât colegii ei de liceu, fetița este una dintre cele mai bune eleve din clasă, iar rezultatele excelente i-au adus o binemeritată bursă școlară.

Suntem foarte bine amândouă, sănătoase, cu ajutorul lui Dumnezeu. Eliza este cuminte, este bursieră, a terminat anul trecut cu 9,45', a declarat Adriana Iliescu pentru wowbiz.ro, în urmă cu câteva luni.

Adriana Iliescu și fiica ei sunt acum în izolare la domiciliu și pentru că are 81 de ani acum și este în grupa de risc în fața COVID-19, mama eroină s-a gândit deja în grija cui să o lase pe Eliza dacă ea se îmbolnăvește.

'Dacă mi se întâmplă ceva, o las în grija medicului Bogdan Marinescu', a spus mama de 81 de ani, potrivit cancan.ro.

Avantajul Elizei îl reprezintă faptul că mama ei este fost profesor universitar și a avut grijă întotdeauna să-i acorde o educație aleasă.

Pentru admiterea în clasa întâi, fiica Adrianei Iliescu a dat două testări: una de cunoștințe, iar alta psihologică și, evident, le-a trecut cu brio. Însă, la Evaluarea Națională, Eliza nu a obținut punctajul necesar pentru a intra la un liceu de elită din Capitală.

Înainte să intre la liceu, Eliza Iliescu a participat la numeroase concursuri, iar în urma unora dintre acestea, a câștigat burse de merit. La 10 ani, ea era în clasa a VI-a, iar clasa a V-a a terminat-o cu note foarte mari, dar și cu premii luate la competiții. La unul dintre ele, fata Adrianei Iliescu a primit suma de 1.000, bani pe care i-a cheltuit într-o clipă după ce a mers într-un magazin. Potrivit mărturisirilor mamei Elizei Iliescu, ea și-a dorit un smartphone și l-a avut.

Pentru distincţiile primite la concursuri şi olimpiade a luat bursă de excelenţă. A primit şi un premiu în bani, în valoare de 1.000 de lei. A vrut să-şi cumpere un telefon mobil modern, din acela peste care se trage cu degetul pe ecran. Am lăsat-o! Nu am certat-o nici când «l-a învăţat să înoate», am lăsat-o să-şi ia altul. Ăsta a fost singurul ei capriciu, în rest nu are fiţe, nici toane', a povestit Adriana Iliescu într-un interviu mai vechi.

Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România

Adriana Iliescu (n. 31 mai 1938, Craiova, România) este un fost profesor universitar de literatură română și autoare de povești pentru copii, cunoscută mai ales pentru faptul că a fost până la 29 decembrie 2006 cea mai vârstnică femeie din lume care a dat naștere unui copil, la vârsta de 66 de ani și 320 zile. 

Ea a născut-o pe Eliza Maria Bogdana la 16 ianuarie 2005, la Maternitatea Giulești din București, România. Eliza Maria a primit și prenumele Bogdana, nume care era destinat surorii sale gemene, care nu a supraviețuit sarcinii.

Fetița nu este, totuși, copilul său biologic, deoarece ovulul și sperma au provenit de la donatori anonimi, Adriana Iliescu fiind mai degrabă o mamă purtătoare.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton