Ștefan Hrușcă este unul dintre cei mai iubiți artiști români, însă a avut tot timpul grijă să mențină discreția când vine vorba despre familie. Și pentru că locuiește în Canada din anul 1991, colindătorului i-a fost ușor să facă asta! În trecut, Ștefan Hrușcă dezvăluia că cei doi copii ai săi iubesc muzica la fel de mult ca și el, însă nu au făcut o carieră din asta. Iată cum arată și cu ce se ocupă fiica lui, Andra Hrușcă!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Foarte discret cu viaţa privată, Ştefan Hruşcă și-a expus foarte rar spre deloc familia. Puțini știu amănunte despre viața lui în Canada sau despre soția și cei doi copii ai lor, mai ales că locuiesc de 33 de ani departe de țară.
Cum arată și cu ce se ocupă Andra Hrușcă, fiica lui Ștefan Hrușcă
Gianina și Ștefan Hrușcă au ales, în 1991, să-și facă o viață departe de țară și au ales Canada pentru a le oferi un viitor luminos copiilor lor. Steven și Andra iubesc muzica la fel ca tatăl lor, însă au ales cu totul alte cariere decât artistul supranumit „cel mai iubit colindător român'.
În trecut, Ștefan Hrușcă dezvăluia că cei doi copii ai săi sunt talentați la muzică. Steven Hrușcă, în vârstă de 32 de ani, este pasionat de muzica rock și are o trupă, însă de meserie este programator. La rândul său, Andra Hrușcă iubește colindele, însă este pasionată de știință și lucrează deja cu cele mai luminate minți din Canada.
Tânăra, în vârstă de 23 de ani acum, seamănă leit cu tatăl său. Este blondă, cu ochi albaștri și studiază neurobiologia în Canada, la Campbell Neurocognitive Aging Lab, un laborator care se concentrează pe studiul creierului și al proceselor mentale care au loc pe măsură ce îmbătrânim.
‘Sunt studentă în anul al treilea la licență, urmărind o diplomă cu onoruri în Neurobiologie la Brock. Sunt recunoscătoare să fac parte atât din laboratorul Dr. Campbell, cât și din laboratorul VCN al Dr. Emrich, unde o asist pe Rosa, doctorandă, în studiile sale EEG. Îmi place foarte mult să fiu implicată într-o astfel de atmosferă inspirațională! Consider că munca de asistent de cercetare este un prim pas esențial pentru a-mi susține curiozitatea și pentru a obține o înțelegere mai profundă în domeniul cercetării neuroștiințifice. Sunt încântată să aplic ceea ce învăț în laborator în viitoarele mele demersuri academice, în special pentru a explora interesul meu privind modul în care experiența influențează procesarea informației și comportamentul’, se prezintă Andra Hrușcă pe site-ul instituției, potrivit Cancan.ro.
Soția lui Ștefan Hrușcă este programator în Canada
Cât despre doamna Hrușcă, numele acesteia este Gianina și este din Iași, iar în Canada i se spune Gia sau Genny. Într-un interviu mai vechi, artistul a povestit că imediat după Revoluție, aceasta l-a urmat în Canada, la jumătate de an după ce el ajunsese acolo în căutarea unei vieți mai bune și se pare că le-a ieșit.
În țară, Geanina Hrușcă a studiat Filologia, dar în Canada s-a reprofilat si acum este programator într-o mare companie de IT din Toronto. Ștefan Hrușcă declara, acum ceva timp, că soția sa a fost manechin și este, încă, o femeie extrem de frumoasă, fără să-și fi făcut vreo operație estetică.
Ștefan Hrușcă îi datorează cariera lui Adrian Păunescu
Ștefan Hrușcă povestea în trecut că locuiește într-o vilă imensă pe care chiar el a renovat-o. Stă pe o străduță liniștită într-o casă cu patru camere, două băi, piscină și un garaj unde încap două mașini.
Artistul este născut pe 8 decembrie 1957 la Ieud, Maramureș. A debutat în 1981 cu Cenaclul Flacăra, alături de care a avut peste 1000 de spectacole în cei trei ani de colaborare.
În 1981, Ștefan Hrușcă era învățător la o școală din Borșa (Maramureș): „În 1981, m-a sunat de la Bucureşti contabilul de la Cenaclul Flacăra să-mi spună că domnul Adrian Păunescu vrea să înregistrez nişte cântece. După aceea mi-am dat seama că mă văzuse la Curtea de Argeş, la un festival, „Dulce Românie’, în 1979, unde mi-a dat locul 2, spunea artistul, în urmă cu ceva vreme, într-un interviu pentru Jurnalul național.
După un cenaclu la Sala Polivalentă, l-a chemat Adrian Păunescu:
„Mi-a spus: „Hruşcă Ştefan, vino încoace, te duci în maşină şi mă aştepţi. Plecăm la Sinaia’. M-am dus. Când a sosit, mi-a spus: „Uite, plecăm la Sinaia şi vedem, ori te fac mare, ori te întorci la catedră!’. Nu ştiam la ce se referă. Am stat la Casa Scriitorilor de la Sinaia patru nopţi şi am făcut patru cântece.
A doua noapte s-a făcut „Rugă pentru părinţi’. Noroc că avea casetofon şi se înregistra tot ce se cânta şi se lucra. Dimineaţa după ce m-am trezit, uitasem cântecul. Şi Adrian Păunescu mi-a spus: „Nu-i nimic. Uite, ţi-l pun să-l asculţi’. Şi aşa l-am învăţat din nou. De emoţie, de oboseală, nu ştiam ce cântasem. Aşa s-a născut „Rugă pentru părinţi’, care mi-a botezat şi mi-a pecetluit cariera. Dumnezeu a fost mereu cu mine, a mai povestit artistul în interviul pentru sursa citată.