Cum arată casa Cristinei Bâtlan de la Imperiul Leilor, amenajată în stil asiatic: "Tatami te izolează de pământ" / Are o cameră specială pentru ceai și meditație

 Dumba Gabriela
.

Cristina Bâtlan de la Imperiul Leilor are o casă amenajată în stil asiatic, de care este foarte mândră. Femeia de afaceri a ales să trăiască într-o astfel de locuință în urma pasiunii sale pentru cultura asiatică. Cristina Bâtlan crede că într-o altă viață a locuit în China sau în Japonia, două țări în care spune că s-a simțit ca acasă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Deși locuiește în București, Cristina Bâtlan locuiește ca în Japonia și ori de câte ori calcă pragul casei sale are impresia că se teleportează instant în zona îndepărtată care îi este atât de dragă. Casa ei este amenajată după tradițiile asiatice, cu elemente de decor din culturile japoneză și chineză.

500473500473

Cum arată casa în stil asiatic a Cristinei Bâtlan de la Imperiul Leilor

În fiecare dimineață, înainte de a-și începe ziua de lucru, Cristina Bâtlan bea ceai, meditează și face mișcare. Femeia de afaceri practică atât Yoga, cât și Qicong, două tipuri de exerciții care își au originea în India și, respectiv, China.

Casa Cristinei Bâtlan are o cameră specială pentru ceai și meditație, închisă cu „uși chinezești antice'.

„Acesta este un tatami tradițional japonez. Tatami te izolează de pământ. Conform tradiției am pus un strat de lemn, un strat de cărbune, alt strat de lemn și apoi saltelele. Stratul de cărbune este un strat izolator care ține cald, care niciodată nu are umezeală și care niciodată nu are ciuperci și bacterii, pentru că este un cărbune ars, septic. Înălțimea e de 17 centimetri, iar saltelele le-am cumpărat din Japonia', a explicat Cristina Bâtlan, în emisiunea „La Măruță'.

Pereții din holul casei Cristinei sunt văruiți în degrade roșu-negru. „Facem asta foarte greu la piele, la lemn e cu atât mai dificil. Toate ușile sunt lucrate cu acest desen chinezesc. Lămpile sunt create de un artist român', a mai declarat Cristina Bâtlan.

Bucătăria Cristinei Bâtlan a fost realizată în Italia și are blat din piatră veritabilă. Investitoarea își ține apa într-un recipient special din ceramică.

Citește și: Ioana Cosma, primele declarații după ce a fost dată afară din trustul PRO: „Ne gândim, analizăm și acționăm’. A rămas fără emisiunea „Ora exactă în Sport’

Citește și: Robert Pattinson va deveni tată pentru prima dată. Anunțul iubitei sale, Suki Waterhouse: „Pentru a vă distrage atenția de la altceva…'

Cristina Bâtlan de la Imperiul Leilor crede că a trăit în Japonia într-o altă viață

Mobila nu este la înălțime și nu are nicio canapea pe care să se așeze. Când vine vorba despre bucătărie, Cristina Bâtlan de la Imperiul Leilor a optat pentru aparatură profesională, ea fiind vegană. De asemenea, din fiecare loc în care a călătorit, ea s-a întors cu condimente.

„Am o casă japoneză, nu am mobilă la înălțime, nu am nicio canapea pe care să mă așez în casă. Am o bucătărie impecabilă, utilată, aproape profesională pentru că, fiind vegană, trebuie să gătesc. Am călătorit în toată lumea și de peste tot am adus mirodenii, asta legat de bucătărie.

Am obiceiuri alimentare din locurile pe care le-am iubit cel mai mult și cred că într-o viață anterioară, poate, dacă asta ar fi existat, am fost asiatică pentru că sunt foarte atașată de cultura japoneză, chineză, taiwaneză.

Adică în zona de Asie pură, acolo mă simt foarte bine. Acum, cred că vorbesc despre asta pentru că am dor de Asia, în octombrie plec la Seoul, la cel mai mare târg de skincare. Apoi, o să vă povestesc, cred că o să fie superb. De 3 ani nu am ieșit din România în Asia, doar în Europa am circulat', a declarat Cristina Bâtlan pentru ego.ro.

Cristina Bâtlan de la Imperiul Leilor are și o grădină japoneză

Cristina Bâtlan de la Imperiul Leilor are o grădină japoneză.

„Eu merg desculță pentru că pietrele astea simbolizează râul, așa se construiește o grădină Zen. Când mergi pe pietre îți faci un masaj la picioare, e ieftin și nu trebuie să pleci de-acasă. Am integrat în acest peisaj japonez, asiatic, florile care rezistă cel mai bine la umbră, hortensiile. Îmi plac foarte mult florile. Toți acești copaci, de fapt, izolează de zgomotul străzii. Nu-ți vine să crezi că ești în București', a mai declarat Cristina Bâtlan, în emisiunea „La Măruță'.

Cristina Bâtlan a mai povestit că s-a integrat foarte repede în cultura asiatică. Îi plac oamenii, clima, tradițiile și nu numai. „Când am fost în China și Japonia m-am gândit că eu în altă viață, dacă există, am fost asiatică. M-am integrat foarte repede acolo. M-am simțit imediat ca acasă, a completat Cristina Bâtlan.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton