Cum arată și cu ce se ocupă Alexandrina Halic, la 82 de ani. De peste șase decenii, actrița îi dă viață personajului Pinocchio: "Copiii mei nu și-au dorit niciodată să facă o meserie legată de această artă, și-au ales alte profesii"

 Dumba Gabriela
.

Alexandrina Halic a urcat prima dată pe scena Teatrului Ion Creangă în 1961 și de peste 62 de ani îi dă viață lui Pinocchio, personajul său preferat. Sute de premiere, mii de reprezentaţii şi sute de mii de copii care au intrat în sala teatrului Ion Creangă să-i vadă pe Pinocchio, Micul Prinţ sau Alice în Ţara Minunilor, personajele interpretate cu mare emoție de Alexandrina Halic.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Alexandrina Halic și-a dedicat întreaga viață teatrului. Nu a avut o copilărie ușoară. Născută în timpul războiul, a asistat la toate schimbările care au urmat. Părinții ei au divorțat și a crescut, alături de sora ei, fără tată. Anii au trecut și cu ei s-a dezvoltat și pasiunea Alexandrinei Halic pentru teatru. Și aici a rămas mai bine de 62 de ani.

343343

Cum arată și cu ce se ocupă Alexandrina Halic, la 82 de ani

Cea mai mare bucurie a actriţei Alexandrina Halic este că astăzi, în sălile de teatru vin copii insoţiţi de bunicii care în urmă cu 50 de ani erau şi ei mici spectatori.

Când vorbesc de poveste nu mă refer doar la basmul clasic cu care au crescut generații întregi de copii. Mă refer la orice fel de narațiune care le poate stârni interesul și emoția necesare oricărui spectacol reușit. Vă asigur că și copiii de atunci se bucurau la fel de mult de povești ca cei de azi. Erau și ei justițiari înnăscuți. Încurajau sonor eroii îndrăgiți chiar dacă, pe vremea aceea, ei se numeau Harap Alb, Făt Frumos și Nică fără frică. Astăzi se numesc Superman sau Harry Potter„, a declarat Alexandrina Halic pentru unica.ro.

Am înțeles, încă din anii de început, că teatrul pentru copii e necesar și benefic. Când un adult mă oprește pe stradă și-mi spune „vă știu de la teatru' sau „vă ascultăm la radio, mi-ați bucurat copilăria' îmi dau seama că aceste mulțumiri li se cuvin tuturor celor care au slujit acest teatru. Abia acum conștientizez, cu adevărat, tot binele pe care l-a făcut și îl face, în continuare, teatrul pentru copii„, a continut actrița.

Teatrul pentru copii era și în vizorul securității și Alexandrina Halic și-a amintit prin ce a trecut în perioada comunismului.

„Am asistat, neputincioși, la scoaterea din repertoriu a unui spectacol admirabil, creat de Ion Lucian după scrierile lui Eugen Ionescu. Asta pentru că autorul era considerat „trădător și dușman al poporului' pe vremea aceea', povestește Alexandrina Halic.

Citește și: Laurențiu Reghecampf a mers cu Poliția peste Anamaria Prodan: ‘M-au sunat vecinii că soțul meu vrea să fure. Te faci de râs în fața țării…’. De la ce s-a ajuns la un nou scandal de proporții

Citește și: Mesajul emoționant transmis de soțul Ancăi Molnar, după înmormântarea soției: „Mi-e atât de dor deja…'

Citește și: La al doilea concert Coldplay, Chris Martin le-a cerut spectatorilor să-l huiduie, apoi l-a invitat pe scenă pe Babasha: „Am fost șocat, trist și supărat pentru ce s-a întâmplat. Huiduitul de azi a fost mai bun’

Alexandrina Halic: „Nu m-am considerat niciodată o celebritate'

În plan personal, Alexandrina Halic are doi copii, pe Anne Marie și Alexandru, și este o bunica fericită cu patru nepoți.

Nu m-am considerat niciodată o celebritate, pentru că nici nu eram. Pentru copiii mei eram doar mama lor care joacă pe scenă. Se întâmpla să fiu nevoită să-i iau cu mine la repetiții pentru că eu și soțul meu, actor și el la alt teatru, nu aveam cu cine să ii lăsăm cât timp eram ocupați.

Copiii mei se bucurau să vină la teatru. Nu și-au dorit niciodată să facă o meserie legată de această artă, și-au ales alte profesii. Stând mereu în teatru s-au prins repede când dispare mama lor zile la rând, de dimineață până seară. Se întâmpla, în perioada aceea, să jucăm și trei spectacole pe zi. Ziua mea de muncă începea la 8 dimineața, într-un studio de radio, de unde alergam la teatru„, a mai spus actrița pentru unica.ro.

Alexandrina Halic spună că pentru ea nu există dar mai preţios ca zâmbetul unui copil. De aceea, actriţa de la teatrul Ion Creangă îşi doreşte să fie alături de cei mici cât mai mult. Aşa că îi aşteaptă pe toţi prichindeii în sala de spectacole, acolo unde ea este prezentă săptămână de săptămână.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton