Fiica lui Nicolai Tand împlinește 14 ani în luna decembrie și este o adolescentă superbă, care a moștenit pasiunea pentru gătit de la tatăl ei, însă preferă să meargă pe un alt drum în viață. Nicolai Tand ne-a dezvăluit că Ilona este pasionată de muzică și teatru de când era mică și deja face primii pași în această direcție, spre mândria părinților săi.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI
Nicolai Tand și soția sa, Monica, au devenit părinți pentru prima dată în decembrie 2010. Atunci a venit pe lume Ilona, iar trei ani mai târziu familia lor s-a mai mărit cu un membru, cu Iancu. Deși aleg să își trăiască viața de familie departe de ochii lumii, Nicolai și Monica mai împărtășesc, din când în când, cu fanii lor, imagini în care apar cu cei doi copii ai lor.
La 14 ani, fiica lui Nicolai Tand este pasionată de actorie și muzică
Pe lângă postura de bucătar, Nicolai Tand este și tatăl a doi copii: Ilona și Iancu, despre care spune că-I va îndemna să îmbrățișeze ce carieră își doresc, nu să-i calce pe urme neapărat. Deși fiica lui iubește să gătească, altele sunt pasiunile ei principale.
„Ilona face 14 ani la începutul lunii decembrie. E pasionată de teatru și de muzică încă de când era mică, iar noi am încurajat-o să facă ceea ce îi place. De vreo doi ani merge în fiecare vară la cursurile școlii de vară West End din Londra. E o experiență super interesantă pentru că întâlnește tineri din diverse parti ale lumii și sunt câteva zile intense de masterclass-uri de dans, actorie, muzică.
Cel mai fain e că la final pun în scena și un spectacol, la His Majesty Theater, unde se joacă Phantom of the opera. Noi suntem super fericiți să o vedem așa încântată!', ne-a declarat Nicolai Tand.
Întrebat, într-un interviu acordat VIVA! acum câteva luni, dacă are un ajutor în bucătăria de acasă, Nicolai Tand ne-a spus că fiica lui iubește să gătească.
„Aseară am făcut cu fiica mea, Ilona, tiramisu, pentru că îi place foarte mult. Ea gătește binișor. Are 13 ani. Nu gătește în fiecare zi, dar când se apucă să facă mâncare, chiar se pricepe, mâncarea are gust. Monica mea gătește mai rar, dar dă un gust senzațional la mâncare. Iancu, fiul nostru e degustătorul. Lui îi place să mănânce bine. Face diferența între o mâncare bună și foarte bună. Sau dacă nu e așa bună. Așa e când îi obișnuiești de mici, când ei sunt educați în mediul acesta„, ne spunea Nicolai Tand.
Citește și: Nicolai Tand a fost bucătarul lui Ronaldinho: „Îmi dădea câte 500 de euro de câte ori dădea noroc cu mine’
Nicolai Tand își susține copiii în pasiunile lor, indiferent de alegerile lor
Nicolai Tand este un tată cât se poate de mândru. Nu vorbește des despre copiii lui, dar atunci când o face este cu bucurie și mândrie. Spune că nu va interveni niciodată în destinul copiilor săi și îi va susține cu tot ce poate, indiferent de drumul pe care îl vor alege în viață.
„Să facă în viaţă ce vor ei. Dacă o să le placă, da, dacă nu, până la urmă pot să-i oblig? Eu vreau să le ofer o educaţie bună. Dacă vor avea asta, vor alege ei ce e mai bine pentru ei în viaţă’, a declarant Nicolai Tand în urmă cu câțiva ani.
Deși este din Maramureș, Nicolai Tand s-a format ca bucătar în Franța și a devenit celebru în România, prin talentul său culinar desăvârșit. Nicolai Tand a povestit că a început de jos în Franța, a ajuns în cele din urmă la restaurant și a învățat să gătească franțuzește.
„Am dormit în case abandonate, am făcut orice, de la vândut ziare, la spălat vase și lucrat pe ambulanță. Am ajuns apoi într-un restaurant, locul în care mi-am dat seama că a fi ospătar e chiar o meserie. Am pornit de la spălatul vaselor și am fost pe rând, piccolo, ospătar, manager de restaurant, director și director general. Mi-am dorit să cresc și mereu când am făcut un lucru, mi-a plăcut să-l fac bine. Așa fac și acum’, a spus Nicolai Tand în blogul său.
Nicolai Tand a descoperit că bucătăria înseamnă creație și s-a îndrăgostit de meseria de bucătar.
„Iubesc oamenii. Iubesc să îi cunosc, să le ascult poveștile și să le spun povești. Asta m-a ajutat să întru în bucătărie prima dată, deși pasiunea pentru gătit o am încă de pe vremea în care mama mă lasă de pază la oală cu fasole de pe foc. Am învățat de la colegii mei bucătari cum să gătesc franțuzește, chiar dacă eu le pregăteam acasă fasole bătută și sarmale, un deliciu pe care-l mâncau cu nesaț de fiecare dată. De asta cred că mi-a și plăcut Franța atât de mult. Oamenii se respectă și respectă mâncarea, iar a fi bucătar e o meserie făină, e creație.
Îmi place să mănânc, să fac mâncare, îmi place să degust, să descopăr arome. Când am ajuns pe ultima treaptă pe care puteam urcă în Franța, m-am intorsc acasă, locul în care mi s-a părut că o pot lua de la zero și pot valorifica cel mai bine ce am învățat în perioada mea franceză.
Astăzi, timpul mi se împarte între cele mai speciale persoane din viață mea, Ilona, fetiță mea, Iancu, băiețelul meu și Monica soția mea, bucătărie și restaurant„, spunea Nicoloai Tand în blogul său, nicolaitand.ro.