Marina Florea are, astăzi, 62 de ani, dar apare tot mai rar pe scenă. În anii 80, muzica ei era un balsam pentru suflet. Cânta despre dragoste ca nimeni alta, avea un lipici fantastic la public și o anume eleganță. După Revoluție, când era deja un nume în muzica românească, Marina Florea a început să își rărească aparițiile. Motivul pentru care a luat această hotărâre rămâne un mister.
Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!
Solista nu s-a căsătorit niciodată și a susținut întotdeauna că singurătatea nu a fost povară pentru ea, deși în trecut se specula că i-ar fi plăcut să formeze un cuplu cu Gabriel Dorobanțu. Mihaela Runceanu a remarcat-o pe Marina Florea la un concurs pentru artiştii amatori. Pe atunci, Marina lucra la AMC Otopeni, dar visa să cânte. Aceasta a insistat ca Marina să se înscrie la clasa ei, la Şcoala Populară de Artă. Acela a fost momentul în care viața avea să i se schimbe radical.
Cum arată Marina Florea la 62 de ani. Artista nu s-a căsătorit niciodată, dar nu regretă
Școlită de Mihaela Runceanu, artista începe să atragă atenția cu glasul ei. În 1983, participă la Festivalul de la Mamaia cu o piesă compusă de George Grigoriu, „Marea mea, iubirea marea”, și câștigă trofeul la secţiunea de interpretare a festivalului. Marina Florea a îmbrățișat trecerea anilor cu grație. Are 62 de ani, dar nu îi dai vârsta.
„După cum spunea o prietenă: dacă o femeie nu s-a măritat până la 45 de ani, atunci proastă să fie să se mai mărite după. Eu chiar mă simt bine așa. Singuratatea nu e neapărat o povară, ci poate să fie de-a dreptul un răsfăț', mărturisea ea într-un interviu.
Pe cine are aproape Marina Florea, acum
Deși nu are o familie a ei, Marina Florea se bucură de dragostea nepoților, a fratelui și a cumnatei ei.
„Optimismul şi veselia îmi sunt alimentate şi de iubirea cu care sunt înconjurată de familia mea, de mama, de fratele şi de cumnata mea, dar şi de cei doi nepoţi şi de prietenii mei', spunea artista, într-un interviu mai vechi.selia îmi sunt alimentate şi de iubirea cu care sunt înconjurată de familia mea, de mama, de fratele şi de cumnata mea, dar şi de cei doi nepoţi şi de prietenii mei.
Nu am mulţi prieteni, probabil că-mi ajung degetele de la o mână ca să-i număr, dar ei reprezintă pentru mine un reazem psihologic şi emoţional nepreţuit. Unul dintre aceşti prieteni este Aurora Andronache, un muzician desăvârşit, una dintre vocile de aur ale Corului Madrigal, unul dintre realizatorii cei mai importanţi de emisiuni din Televiziunea Română şi un om cu-adevărat înţelept şi generos', declara Marina Florea pentru revista Formula As.
Marina Florea crede că optimismul o împiedică să se îmbolnăvească
Recunoaște că a încercat întotdeauna să nu își piardă optimismul, indiferent de obstacole, pentru că nu a vrut să dea cale liberă bolilor. Are convingerea că și omul bun are parte de răutăți, dar trebuie să dea dovadă de toleranță.
„În primul şi-n primul rând, energia şi optimismul îmi vin din încrederea în Dumnezeu, în inteligenţa şi-n bunătatea Lui fără margini. Eu, în fiecare dimineaţă, mă trezesc şi-i mulţumesc lui Dumnezeu, pur şi simplu pentru că exist şi pentru că mi-a mai dăruit încă o dimineaţă. Unde mai pui că psihicul (după tot ceea ce am citit), este cel care „domină” trupul, care ne „dictează” şi starea de sănătate. Dacă eşti marcat de frustrări, de temeri, de răutăţi, de nemulţumiri, şi bolile au cale liberă. Din acest punct de vedere, cred că veselia şi optimismul sunt adevărate terapii. În al doilea rând, starea asta de spirit îmi vine şi din realism: viaţa nu poate fi mereu lină, obstacolele mai mici sau mai mari sunt inerente. Cheia este să iei lucrurile aşa cum vin şi, când te poticneşti, să lupţi cu încredere şi cu speranţă. Chiar şi om bun fiind, nu întotdeauna calea care ţi se aşterne în faţă e doar cu soare şi cu cer senin.
Şi omul bun are parte de răutăţi, de injustiţie, de necazuri, dar eu cred că ele ne sunt date ca lecţii de viaţă, ca teste: omul bun şi înţelept nu trebuie să răspundă la răutăţi cu răutate, ci trebuie să dea dovadă de înţelegere şi de toleranţă', mai spune ea pentru aceeași publicație.
Marina Florea are casă la munte
În urmă cu mai mulți ani a reușit să își achiziționeze o casă la munte și trăirile ei s-au schimbat. Acum, dimineața se trezește altfel. Cu toate astea, nu stă acolo în permanență.
„Apoi foarte importantă pentru starea mea interioară e natura. Dumnezeu m-a ajutat şi, în urmă cu mulţi ani, am izbutit să-mi fac o căsuţă la munte, unde mă mut de când dă colţul ierbii şi până toamna, târziu. Nici nu ştii cât de mult înseamnă pentru mine acele luni pe care le petrec acolo! Cât de mult înseamnă să mă trezesc dimineaţa în ciripit de păsări, şi nu în huruit de tramvaie sau în claxoane de maşini, cât de mult înseamnă florile cu care mi-am umplut grădina şi pe care le îngrijesc ca pe nişte copii, cât de mult înseamnă arborii din pădurea aflată în apropiere', adaugă Marina Florea.