Cum arată mormântul lui Amza Pellea. Oana Pellea a mers la cimitirul Bellu, unde odihnesc părinții ei: "Pomenirea și parastasul se fac din iubire. Nu din obligație sau datorie"

 Dumba Gabriela
.

Pe 12 decembrie se împlinesc 41 de ani de la moartea lui Amza Pellea, unul dintre cei mai mari actori români, iar fiica acestuia, Oana Pellea, a mers recent la mormânt pentru a aprinde o lumânare. Actrița avea doar 21 de ani atunci când și-a pierdut tatăl și nu a încetat niciodată să-i cinstească memoria, dar spune că „pomenirea și parastasul se fac din iubire. Nu din obligație sau datorie”.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Oana Pellea și-a iubit enorm tatăl și nu a încetat să-i poarte recunoștință în cei aproape 41 de ani care au trecut de la moartea marelui Amza Pellea. Iubitul actor se stingea din viață, la numai 52 de ani, din cauza unui cancer pulmonar cu care actorul se lupta de ceva vreme.

20799465_10156545691499937_5122173779660135181_n20799465_10156545691499937_5122173779660135181_n

Oana Pellea, în vizită la cimitirul Bellu, la mormintele părinților săi, Amza Pellea și Domnica Mihaela Pellea

Oana Pellea a mers recent la cimitirul Bellu, acolo unde își dorm somnul de veci părinții ei, Amza Pellea și Domnica Mihaela Pellea, și a scris un mesaj emoționant: 'Pomenirea și parastasul se fac din iubire. Nu din obligație sau datorie. Dumnezeu să-i odihnească pe toți din cer'.

Oana Pellea are mare grijă ca mormântul părinților ei să fie mereu decorat cu lumânări și flori proaspete.

în urmă cu ceva timp, Oana Pellea povestea despre suferința pricinuită de pierderea celor doi părinți și mărturisea că este un privilegiu pentru ea să se nască în această familie.

„Am avut și am un privilegiu extraordinar de a avea din ambele părți o familie, un neam, de care sunt foarte mândră, de oameni cinstiți, oameni frumoși, oameni cu frică de Dumnezeu. E un mare privilegiu ăsta. Și îi mulțumesc Domnului în fiecare zi că am nimerit în neamul ăsta. (…)

Mama a fost iubirea vieții mele, pe lângă tata. Am două iubiri ale vieții mele. Am mai avut eu iubiri, dar nu sunt iubirile vieții mele. Când am pierdut-o pe mama. Am vrut să se termine viața. Nu să mă sinucid, dar nu m-a mai interesat viața.

Pe urmă mi-am dat seama că dorința pe care o avea mama cu tata era să fiu fericită. Și atunci am spus că dacă ei mă vor fericită, apoi e musai să fiu. Și am început să fiu fericită', spunea actrița Oana Pellea, în podcastul „Fain&Simplu', realizat de Mihai Morar pentru YouTube.

Oana Pellea a spus și care este, în opinia sa, cea mai importantă lecție pe care a învățat-o de la tatăl ei, Amza Pellea, care a cucerit publicul cu rolurile interpretate în filme precum „Dacii', „Osânda', „Nea Mărin Miliardar' sau „Mihai Viteazu'.

În viață este important să lași o dâră de frumos după ce pleci de pe lumea asta', a redat, cât de fidel a putut, Oana Pellea, sfatul primit de la tatăl ei.

Citește și: Sânziana Buruiană alăptează de 9 ani, dar vrea să întrerupă alăptarea, pentru că are probleme de sănătate: „Cred că este cazul. O să fie destul de greu

Citește și: Dana Nălbaru, răspuns ironic genial pentru cei care îi comentează aspectul fizic pe social media: „Te părăsesc, pentru că n-ai avut timp să-ţi vopseşti părul şi să-ţi faci unghiile roşii’

Oana Pellea a avut o relație extraordinară cu părinții ei, Amza Pellea și Domnica Mihaela Pellea

Oana Pellea a vorbit, în podcastul lui Mihai Morar și despre felul în care simte prezența tatălui său în fiecare zi.

Nu există zi de la bunul Dumnezeu să nu mă oprească lumea, sau un șofer de taxi, sau cineva pe stradă, și să îmi spună, cu lacrimi în och, «Nouă ne e dor de el». Zi nu există! Ceea ce înseamnă că omul ăsta chiar a dăruit ceva. Dar ce a dăruit și de ce este iubit și astăzi sigur este pentru că a fost un actor excepțional.

Sunt copii care îl iubesc, deși îl știu doar din filme. Sunt copii care întrebă de el. Anul ăsta se împlinesc 40 de ani de când nu mai e și se vorbește încă așa despre el. Și asta pentru că acest om a fost de o bunătate excepțională', a spus, în podcast-ului „Fain&Simplu', Oana Pellea.

Actrița Oana Pellea vrea să clarifice discuția în jurul controversatei dublări a vocii tatălui ei, Amza Pellea, în celebrul film „Mihai Viteazul', unde l-a interpretat pe marele voievod.

„Nu este adevărat! Motivul real este că Sergiu Nicolaescu a vrut să îi dubleze vocea cu cea a lui Emanuil Petruț! Nu tata a cerut! Nu lui tata i-a fost frică că ar avea accent oltenesc!

O dată pentru totdeauna: Dublarea vocii lui tata în Mihai Viteazul a fost decizia lui Sergiu Nicolaescu …împotriva voinței tatălui meu! Tata a suferit enorm că i-a fost dublată vocea!

Sunt încă în viață și știu CEL MAI BINE cum și ce s-a întâmplat! Îmi pare foarte rău că doamna Irina Nistor nu a înțeles ce i-am explicat!
Ps: Rog presa să nu mă sune pentru explicații Acesta este adevărul și nu mai am nimic de comentat!', a scris Oana Pellea pe Facebook, la un moment dat.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton