Stela Popescu a murit pe 23 noiembrie 2017 și pare că apropiații au uitat-o, având în vedere că mormântul actriței este neîngrijit și nimeni nu i-a aprins o lumânare de ceva vreme. Locul de veci al marii actrițe arată dezolant, iar imaginile cu florile uscate și aspectul părăginit îi poate afecta emoțional pe cei care au iubit-o atât de mult pe Stela Popescu, în cei 60 de ani de carieră.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Cum arată mormântul Stelei Popescu, la 6 ani de la moartea actriței. După o viață închinată scenei, în care a adus zâmbetul pe buze tuturor celor care au mers la spectacolele sale și ale lui Alexandru Arșinel sau i-au urmărit la TV pe cei doi mari actori, Stela Popescu pare că a fost uitată de apropiați.
Cum arată mormântul Stelei Popescu, la 6 ani de la moartea actriței
Dacă la început mormântul îi era acoperit de flori iar lumânările ardeau la căpătâiul său, acum pe cavoul unde se odihnește trupul neînsuflețit al Stelei Popescu de la Cimitirul Cernica mai sunt doar trei ghivece de flori uscate, dintre care două sunt de plastic.
De asemenea, din imaginile surprinse de reporterul Click!, care a fost în urmă cu câteva zile acolo, putem vedea că nicio lumânare nu mai este aprinsă la căpătâiul său pentru a avea lumină pe lumea cealaltă.
Situația este cu atât mai nedreaptă cu cât Stela Popescu a lăsat o moștenire generoasă urmașilor săi.
Pentru că a muncit o viață întreagă, regretata actriță a lăsat în urmă o avere colosală și anume o vilă în zona Grădina Icoanei, evaluată la peste 300.000 de euro, o vilă în Crevedia, una în stațiunea 2 Mai, dar și un bloc de apartamente în București.
„Mă simţeam mai în siguranţă când era Stela lângă mine şi aveam cui să îi spun necazurile şi bucuriile mele’, declara Doina Maximilian, fiica adoptivă a Stelei Popescu, pentru Click! după tragedie.
Averea lăsată de Stela Popescu s-a dus pe Apa Sâmbetei
Toate proprietățile, bunurile și banii i-au revenit Doinei Maximilian, fiica adoptativă a răposatei actrițe. Fiica Stelei Popescu are 68 de ani, însă pare că nu își găsește locul nicăieri.
Ea a abandonat fiecare casă în care a locuit. Doina a stat doar trei luni în vila din București, iar în casa de la 2 Mai, ea nu a rezistat mult și a părăsit-o, scria VIVA! în urmă cu trei ani.
Doina a moştenit o avere considerabilă, mai exact un bloc cu trei etaje în Bucureşti, estimat la cel puţin 500.000 de euro, vila din Crevedia, de 220.000 de euro, cea de la mare, în staţiunea 2 Mai, de 200.000 de euro, dar şi o alta, de peste 250.000 de euro, în București, unde artista a locuit până pe 23 noiembrie 2017, când a murit. Actriţa mai deţinea un apartament pe Calea Moşilor şi o casă pe Strada Thomas Masaryk, mai multe terenuri, dar şi un cont de 300.000 de euro.
Se pare însă că fata adoptativă a Stelei părăseşte casele rând pe rând. ‘N-a rezistat mai mult de trei luni în casa în care Stela a locuit până în ultima clipă a vieţii, s-a mutat în Bucureştii Noi. Iar vila de la 2 Mai este acum abandonată, arată apropiaţii actriţei.
Doina a recunoscut că mama ei o ajuta financiar: Îi simt prezenţa şi acum. Stela, mama mea, ne ocroteşte din cer: pe mine, pe fiica mea, dar şi pe nepoţelul meu. Ea a fost stâlpul familiei noastre! Cât a fost în viaţă, nu ne-a lipsit nimic. Tot timpul ne întreba dacă suntem bine, dacă ne lipseşte ceva. După ce a murit, o apreciez şi mai mult, îi simt enorm lipsa.
Stela Popescu a trudit toată viața pentru avere
Stela Popescu a povestit, într-un interviu despre eforturile ei de a strânge bani:
„Am călătorit în trenuri cu gheaţă la ferestre, am jucat în săli unde spectatorii aveau cojoacele pe ei, dar eu n-am urcat pe scenă cu cojocul pe mine! Când vedeam lumea stup acolo, oameni fericiţi, cum să nu mă bucur? Am muncit, am îndurat, dar am ştiut întotdeauna pentru ce. Am o meserie în care se aleargă mult.
Acele spectacole de probă, făcute cu marii actori ai României, se făceau peste tot prin ţară, pentru că salariile erau foarte mici. Ca să ne fie bine, trebuia să jucăm şi câte trei spectacole în aceeaşi zi şi mai mereu eram pe drumuri – cu trenul, cu maşina, chiar şi cu căruţa, apropo de vorba mamei. Lucram şase zile din şapte, în fiecare zi, mai puţin lunea. Rareori prindeam câte o zi liberă. Şi, în loc să mă relaxez, plecam la Cluj, la Timişoara, prin tot felul de săli de prin ţară, şi jucam aceste şuşe', povestea Stela Popescu.