Cum arată și cu ce se ocupă acum Diana Muscă, Lizuca din filmul Dumbrava Minunată. Are 49 de ani și o cu totul altă meserie: "Nu am simţit niciodată dorinţa de a face actorie" / Avea 5 ani când a jucat în film

 Dumba Gabriela
.

Lizuca din Dumbrava Minunată este unul dintre cele mai iubite personaje pentru copiii anilor ’80, interpretată de Diana Muscă atunci când avea 5 ani. După ce s-au încheiat filmările pentru Dumbrava Minunată, Diana Muscă a ieșit din lumina reflectoarelor și spune că niciodată nu și-a dorit să fie actriță.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Diana Muscă a interpretat-o pe simpatica Lizuca, în apreciatul film pentru copii, Dumbrava Minunată. Cei ce au copilărit în acea perioadă încă își amintesc cu drag de micuța actriță. Lizuca a fost primul și singurul rol al său, iar acum, la 49 de ani are o meserie ce nu are nici o legătură cu cinematografia.

617abd0f8e17012ad611d6ae6b908445617abd0f8e17012ad611d6ae6b908445

Cum arată și cu ce se ocupă Diana Muscă, Lizuca din Dumbrava Minunată, la 49 de ani

Diana Muscă, actrița care a interpretat rolul Lizuca din filmul pentru copii „Dumbrava Minunată' a renunțat la cinematografie pentru marea ei iubire. Ea s-a născut în anul 1975 și a jucat în primul său film la doar 5 ani, în 1980. Lizuca a fost primul și singurul ei rol într-un film.

„Nu am simţit niciodată dorinţa de a face actorie', a declarat Diana Muscă pentru Kanal D.

La 19 ani, Diana Muscă s-a îndrăgostit de un astriac și a plecat din țară. Nu a continuat cu actoria, ba chiar are o meserie total diferită și nu are nici un regret în acest sens. Așadar, acum Diana Muscă locuiește în Austria, este căsătorită cu un austriac și are doi copii. Este jurist de profesie.

„Am plecat în 1994. M-am căsătorit din dragoste. Mi-am urmat soțul, ne bucurăm de copiii noștri. Sunt mulțumită cu decizia pe care am luat-o și nu am regrete. A fost o experiență unică pentru mine filmul în care am jucat”.

Ea îşi aminteşte cu drag de câinele Patrocle. „Câinele a stat la noi câteva luni înainte de filmări. Era foarte recunoscător şi s-a obişnuit la noi foarte repede', a declarat interpreta Lizucăi.

Citește și: De ce s-a întors Kira Hagi în România, deși plecase la studii în America cu gândul de a rămâne definitiv: „Acolo mi-am schimbat perspectiva. M-am întors în țară pentru că…' Ce spune despre cariera de actriță, dar și despre pasiunea pentru pictură / EXCLUSIV

Citește și: Giovanni Becali, detalii neștiute din triunghiul amoros Cristi Borcea – Valentina Pelinel – Alina Vidican, pe când se aflau la închisoare: „Îi dădeam din telefoanele noastre, din minutele noastre, să vorbească'

Ce-și amintește Rodica Popescu Bitănescu de la filmările pentru Dumbrava Minunată

În 1980, apărea unul din cele mai îndrăgite filme pentru copii, Dumbrava Minunată. Aventurile unei fetițe de cinci ani, Lizuca, luată din casa bunicilor ei de către mama sa vitregă, erau urmărite cu sufletul la gură de copii, părinți și bunici.

Ea decide să plece în căutarea bunicilor pe care îi adoră și începe o călătorie fantastică alături de câinele ei Patrocle. Pe drumul spre bunici o prinde întuinericul în pădure. Pe timpul noții, Lizuca descoperă o lume magică. Ascunsă în scorbura unui copac, visează că dumbrava se transformă într-o lume fericita, plină de vietăți și personaje din basm. Dimineața e găsită de bunicii săi și dusă la casa pe care o iubește atât de mult.

„Aveam o scenă în care trebuia să-i sucesc părul, să fiu foarte rea cu ea. Mișcarea pe care am făcut-o eu a fost una foarte dură, dar ea a stat nemișcată și n-a spus nimic. I-am spus după aceea iartă-mă, Diana, dar așa trebuia să fac, ca să fie cât mai real, iar ea mi-a răspuns da, știu, așa trebuie să fie la filmări', a declarat Rodica Popescu Bitănescu, cea care a interpretat personajul negativ din Dumbrava Minunată, respectiv pe mama vitregă a Lizucăi.

Pe lângă Lizuca, personajul interpretat de Diana Muscă, nume mari ale cinematografiei și teatrului au jucat în acel film precum Ernest Maftei, Elena Drăgoi, Florina Cercel, Draga Olteanu Matei, Ileana Stana Ionescu, Rodica Popescu Bitănescu, Aimée Iacobescu dar și Delia Mateescu, Adela Mărculescu, Gabriela Vlad și Maria Strujac.

Filmul a fost recompensat cu mai multe premii, precum Gijon Spania 1981 – Diploma de onoare, Moscova 1981 – Premiul pentru cel mai bun basm cinematografic, Quito (Ecuador) 1985 – Premiul I.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton