Cum arată și cum se simte Horia Moculescu, la un an de la operația complexă pe care a suferit-o: "Eu am activitate și la 87 de ani". Compozitorul are planuri mari pentru vara aceasta

 Dumba Gabriela
.

Horia Moculescu a trecut printr-o operație în vara anului trecut, însă a preferat să nu dea mai multe detalii și doar i-a liniștit pe oamenii care îl admiră spunându-le că se simte bine. Și în anii trecuți, Horia Moculescu a ajuns pe mâna doctorilor și dezvăluia că plâmânii lui au de suferit de pe urma fumatului. Cu toate astea, Horia Moculescu este foarte activ, la cei 87 de ani ai săi și are o vară foarte plină.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

La 87 de ani, Horia Moculescu dă semne că se simte foarte bine și recent a fost prezent la Iași, unde a vorbit despre muzică și filme, în cadrul unui eveniment cultural, avându-le drept partenere de dialog pe Corina Chiriac și Ileana Popovici.

corina-chiriaccorina-chiriac

Horia Moculescu a fost premiat, la Iași, pentru o viață dedicată muzicii

Pe 2 august, la Hotel Unirea, din Iași, a avut loc evenimentul – Horia Moculescu și muzica de film: evocări și momente. Maestrul a fost prezent, alături de solista Corina Chiriac și actrița Ileana Popovici, și a dezbătut teme interesante: Ce rol și impact are muzica în cinematografia românească? Cât de semnificativă este coloana sonoră a unui film? Cum colaborează muzicienii și cineaștii?

Horia Moculescu (87 de ani) a fost premiat și aplaudat, iar emoțiile se pot citi în fotografiile publicate de organizatori pe pagina de Facebook a festivalului.

„Acest gând, așezat în cuvinte în august 2024, aduce o mulțumire specială unui nume sinonim cu muzica. Pentru legenda căreia i-a dat viață și care a inspirat generații prin artă. Recunoștință și admirație pentru toate proiectele prin care ne-ați învățat că muzica înseamnă și dăruire în spectacolul vieții, că nu are vârstă sau bariere. Și, mai ales, că este o sursă de inspirație și un exemplu al valorilor autentice. Chiar și în film', este mesajul dedicat lui Horia Moculescu, la decernarea Premiul de Excelență SFR 15, oferit împreună cu Universitatea „Petre Andrei' din Iași, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Citește și: Antonia, despre momentele dificile de la începtul relației cu Alex Velea: „Eram supuși bullyingului, era o tensiune constantă. Nu am niciun regret, am învățat…'. Cum și-au consolidat relația și ce spune despre nuntă / EXCLUSIV

Citește și: Andrei și Cristina Rotaru de la Insula iubirii au plecat împreună din România, după ce au anunțat divorțul. Cum au fost surprinși în aeroport și reacția fanilor: „Și-a luat și bagajul cu el, fix ca în Thailanda’

Cum arată și cum se simte Horia Moculescu, la un an de la operația complexă pe care a suferit-o: 'Eu am activitate și la 87 de ani'

Horia Moculescu i-a transmis un mesaj de susținere lui Mircea Lucescu, cu ocazia preluării echipei naționale de fotbal a României, la 79 de ani.

'Știu sigur că Mircea este băiat deștept, l-am verificat în timp. Pot să spun asta pentru că sunt mult mai bătrân decât el. Am opt ani mai mult decât el. Ultimii, nu primii (râde). Dacă are o selecție bună face performanță. Problema noastră este că nu mai avem mingicari în fotbalul românesc, care să rezolve duelurile unu la unu. Le pierdem pe toate. Dacă el înainte se ferea, din antipatii clubistice, să ia jucători de la Steaua, mai existau și la Dinamo mingicari. În ziua de astăzi nu mai avem asemenea jucători', a declarat Horia Moculescu pentru fanatik.ro.

De asemenea, Horia Moculescu i-a transmis lui Mircea Lucescu că și el se menține în formă la 87 de ani.

'Eu la 75 de ani am câștigat ultimul trofeu de la Mamaia la creație. Anul acesta am trei melodii scoase pe piață. Anul trecut am avut piesa cu Smile, care a avut succes, dar și alte piese, pentru fiica mea și alți cântăreți. Eu am activitate și la 87 de ani. În iulie am fost la Sibiu, la Zilele Muzicii Ușoare Românești, apoi am mers la Iași, la Serile Filmului Românesc. Pe 23 august plec la Mamaia, pentru că sunt președintele juriului și în aceiași seară am și un recital cu orchestra mea', a mai spus Horia Moculescu.

Horia Moculescu a renunțat la fumat de peste 20 de ani

În iunie 2023, Horia Moculescu a suferit o operație și nu a dezvăluit exact cauza pentru care a ajuns în spital, dar a dat asigurări că nu e nimic alarmant.

'Atât timp cât se opresc la gât și nu se duc puțin mai sus, sunt suportabile toate (n.r. problemele de sănătate). Dacă se duc puțin mai sus, începi să devii o povară pentru cei din jur. Am avut o operație destul de recentă și evoluează în parametri așteptați și buni. Nu, la plămâni nu se atinge. La vârsta mea nimeni nu face intervenții chirurgicale la plămâni', declara atunci Horia Moculescu, la Antena Stars.

Horia Moculescu a ajuns pe mâinile specialiștilor și în octombrie 2022, fiind internat timp de două săptămâni. Și la acea vreme artistul dădea asigurări că nu se confruntă cu nicio problemă gravă, însă, spunea el, își dorește să-și mențină sănătatea la cote bune cât mai mult timp.

'Nu am nicio problemă, doar anul nașterii. Cu anul nașterii mă confrunt. Sunt internat de două săptămâni pentru revigorare, pentru refacere, nu întinerire, dar pentru menținerea unui statut. Așa am făcut și în primăvară și m-am simțit excepțional după. (…)„.

Plămânii artistului sunt destul de afectați din cauza unui viciu pe care l-a avut foarte mulți ani, după cum recunoștea chiar el, în trecut. Totuși, maestrul a reușit performanța de a se lăsa de fumat, și asta cum 20 de ani. 'Am niște probleme de BPOC (boala pulmonară obstructivă cronică), înseamnă o boală de plămâni din cauza fumatului excesiv de pe vremuri. Nu mai fumez de 20 și ceva de ani. Trebuie să-mi completez oxigenul cu oxigen dintr-un aparat. Asta este tot', mărturisea Horia Moculescu, în urmă cu ceva vreme.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton