Fuego a urmat exemplul lui Dragoș Bucur, s-a mutat din Capitală la țară. Artistul locuiește acum în satul Bălteni, județul Ilfov și vine în București doar pentru concerte Solistul trăiește într-o vilă impunătoare, situată lângă pădure și cu acces la lac. Fuego a avut în superba casă și o piscină interioară, dar a renunțat la ea pentru a-și face un dressing, știind pasiunea lui pentru costume de scenă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Vila construită de Fuego are bucătărie de vară, grădină și gazon și un gard care nu prea lasă nimic la vedere. Proprietatea este supravegheată cu camere de luat vederi. Fuego obișnuiește să se relaxeze aici atunci când nu are spectacole sau turnee. Locul pare potrivit pentru un alt domeniu care l-a cucerit pe cunoscutul artist, pictura.
Fuego a renunțat la piscina din casă și a făcut dressing în locul ei
Fuego are acasă peste 500 de costume. Acestea poartă semnătura unor designeri celebri, cum ar fi Doina Levintza sau Alexandru Ciucu.
„Am acasă peste 500 de costume de scenă, jumătate din ele nu pot să le mai port, pentru că, în ani, m-am mai împlinit. Am desființat piscina din casă și am făcut dressing. Am nenumărate costume pe care nu mai pot să le port, dar, în timp, vreau să devină o expoziție permanentă. Asta la 70 de ani, când o să am fundația mea și o să am și un muzeu cu toate creațiile mele, cu toate distincțiile, cu toate discurile de aur și cu toate costumele populare pe care le-am strâns în 30 de ani, cu colecția mea de pictură.
Nu mai am unde să pun nimic. Sunt costume făcută de Doina Levintza, lucrate de mână, de scenă făcute. Designerul Casei regale, Alexandru Ciucu, păi numai el mi-a făcut 30 de costume până acum de scenă, Maria Miu, una dintre cele mai mari creatoare și scenografe din România, mi-a făcut zeci de costume și ea’, a mărturisit cântărețul, în cadrul podcastului găzduit de Mara Bănică.
Cum sunt sărbătorile pentru Fuego
Fuego recunoaște că a petrecut multe dintre sărbători pe scenă, aproape de public. „Pentru mine, Crăciunul, de 19 ani, înseamnă scenă, cântat, colindat, turnee, drumuri și oameni fericiți. Ies pe scenele țării toată luna și încerc să fac publicul meu să uite pentru două ore de concert de toate problemele și să simtă pacea pe care această sărbătoare o aduce în noi. Nu e nimic artificial la mijloc. Nu vă imaginați ce sentimente trăiesc eu atunci când văd chipuri împlinite care au transformat în tradiție prezența la spectacolul meu. Și încerc mereu să ofer noutăți, să vin cu umor, cu farmec al sărbătorii, cu amintiri, cu ritm și cu multă emoție. La spectacolele mele de Crăciun este ca în viață, ca într-o poveste, cu râs, cu simplitate, cântec, lacrimi, emoții, nostalgie și cu starea de bine care le rămâne tuturor la final. Eu văd Crăciunul ca pe o stare de bine. Asta înseamnă și pentru mine și vreau să cred că asta înseamnă pentru toți„, mai spune el.
Cum e perceput Fuego de localnici
Localnicii din Bălteni îl descriu ca pe o persoană respectuoasă și modestă. „Este un băiat tare cumsecade. Nu are obiceiul să vină des la magazine, are pe cineva care îi face cumpărăturile, dar dacă te întâlnești cu el, vorbește cu toată lumea’, povestește o localnică, conform Libertatea.