Cum a dobândit regretatul Șerban Ionescu porecla Pelicanu’: „Am ținut să precizez asta ca să nu mai întrebe lumea dacă porecla tatei e furată de la personajul interpretat de George Ivașcu în serialul Clanul”

 Tudorache Simona
.

Șerban Ionescu avea o poreclă ceva mai specială, i se spunea Pelicanu. Astăzi, Carol Ionescu, fiul lui, explică cum a ajuns actorul să fie strigat cu acest apelativ, unul care după părerea apropiaților i se potrivea foarte bine. Carol Ionescu și-a pierdut mult prea devreme tatăl, dar amintirea lui îi va însoți întotdeauna.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Și-a urmat părinții în profesie și datorită rolurilor cărora le-a dat valoare a reușit să ajungă la inima publicului, așa cum și celebrul lui tată a făcut cândva. Carol Ionescu și Magda Catone, continuă să organizeze, în memoria celui care le-a oferit momente atât de frumoase, și cu dorul de el, un altfel de festival.

magda-catone-si-fiul-eimagda-catone-si-fiul-ei

Șerban Ionescu a dobândit porecla Pelicanu în facultate

Șerban Ionescu era strigat de apropiați Pelicanu. După câte se pare, porecla o dobândise în facultate, după un schimb de replici cu un profesor. „Lui Șerban Ionescu- căruia eu îi ziceam tata, nu Șerban Ionescu, pentru că ar fi fost ciudat, i se zicea și Pelicanu.

Povestea vine cică de când era el la proba scrisă de la admiterea la facultate și supraveghetorul sau cine o fi fost acolo l-a văzut că nu scrie și l-a întrebat: „De ce nu scrii, bă?' sau vreo banalitate din asta. Și tata cică i-a zis ca nu-i mai merge pixul sau ceva și nenea ăla cică i-a oferit un pix. Tata l-a acceptat, dar a completat cu ceva de genu „E nu scriu decât cu Pelikan, da merge și ăsta'.

Pelikan era un brand așa mare că ar fi fost greu să crezi că un vlăjgan din Corabia ar fi obișnuit să scrie cu un stilou de-ale lor. Colegii de admitere au prins ironia. Au râs doi-trei, probabil, iar unul dintre ei, Dinu Manolache cică ar fi fost, și-a propus, așa în glumă, să-i zică lui tata- Pelicanu. Și porecla a rămas. Mulțumim Dinu!

Pentru mulți oameni a fost derutant de ce i se zice așa. Unii i-au justificat porecla prin prisma pasiunii lui pentru vânătoare. Alții probabil au pus-o pe seama faptului că poate să bea mult spriț, la fel cum un pelican, datorită gâtului bea multă apă sau pește sau ce dracu beau pelicanii că nu știu. Eu însumi am găsit porecla ciudată datorită faptului că îl vedeam zilnic și n-avea nici cioc, nici pene. Ok scuze', mărturisește Carol Ionescu, pe o rețea de socializare.

Carol Ionescu nu vrea ca tatăl său să fie asociat cu personajul lui George Ivașcu din Clanul

La început, Carol nu a înțeles de ce celebrul lui tată era strigat așa, dar în timp a realizat cât de bine i se potrivea, pentru că iubea libertatea și avea un caracter generos.

„Cred, totuși, că porecla s-a lipit atât de bine în timp pentru că imaginea unui pelican a ajuns să se întrepătrundă cu felul lui liber de a fi, cu caracterul lui generos și cu atitudinea ludică, și nu pentru că ar fi fost o poreclă din facultate sau că ar fi fost pasionat de vănătoare sau altceva.

Și tocmai de-aia mă emoționez de fiecare dată când ne apucăm de organizarea ȘI Festival.
Pentru că deși a început ca o idee greu de realizat aruncată în discuții cu Magdalena Marta Catone ani de zile, festivalul a căpătat în timp, și foarte organic, trăsăturile tatei. Dar nu dintr-o dorință de-al înlocui. Ci datorită implicării oameniilor care îl pun la cale. Datorită generozității oamenilor care îl sprijină. Datorită oamenilor care îl petrec acolo, la fața locului, cu deschidere și-n spirit ludic.
Și asemenea lui Șerban Ionescu, festivalul reușește să-și lase amprenta pe plan personal, intim și cald, asupra tuturor oamenilor care ajung să-l cunoască.

În fine, am ținut să precizez asta ca să nu mai întrebe lumea dacă porecla tatei și logo-ul festivalului sunt furate de la personajul interpretat de George Ivașcu în serialul Clanul' de la ProTV„, mai spune Carol Ionescu.

Citește și: Oana Moșneagu și Vlad Gherman își doresc un copil cât mai repede: „Ne gândim cu atâta bucurie la momentul ăla!”

Citește și: Influencerița Valerie Lungu continuă scandalul cu mama ei: „Am decis să nu mai vorbesc cu acea persoană! Nu tolerez comportamentul negativ, amenințările sau minciunile” / În trecut, a dat-o afară din casă

Citește și: Feli Donose are un nou iubit: „E un om care m-a făcut să înțeleg că iubirea nu-i cu am trecut de fluturi în stomac” / A trecut peste despărțirea de tatăl fiicei sale

Citește și: 'Va spune de când este cu Reghecampf, când a rămas gravidă, numărăm lunile…' De ce a chemat-o, de fapt, Anamaria Prodan pe Corina Caciuc drept martor în procesul de divorț cu Laurențiu Reghecampf / EXCLUSIV

De ce a vrut Magda Catone să divorțeze de Șerban Ionescu

Magda Catone și Șerban Ionescu au avut un mariaj cu lumini și umbre. Au trăit clipe frumoase împreună, dar s-au confruntat și cu multe neînțelegeri. Pentru a-i da o lecție soțului ei, Magda Catone s-a gândit la despărțire. Divorțul nu a fost pronunțat niciodată, asta pentru că Șerban Ionescu a murit.

„Niște evenimente care au conturat încheierea de trai în cuplu. El a trecut în lumea de dincolo, dar am rămas soț și soție, nu s-a pronunțat nimic. A fost mai degrabă din partea mea această intenție de a-i face lui Șerban un duș rece. Să îi arăt ce poate să piardă. Nu am știut că nu o să îl duc la bun sfârșit. Am vrut să păstrez sănătos ceea ce aveam. Faptul că aș fi divorțat nu a fost pentru noi o despărțire, dar această depărtare pe care o propuneam eu, încercam să fac din ea un fel de pedagogie pentru el', mărturisea Magda Catone, la Metropola TV.

Foto: Facebook, arhivă

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton