Cum i-a educat Andreea Esca pe Alexia și pe Aris: "Eu cred că, pe vechi, asta cu 'A da milităria jos din pod' funcționează în continuare"

 Oana Pantazi
.

Cum i-a educat Andreea Esca pe Alexia și pe Aris. Acum în vârstă de 23 și, respectiv, 20 de ani, copiii vedetei PRO TV au demonstrat recent că educația primită de la părinții lor a fost ceea ce trebuie. Alexia și Aris au câștigat inimile tuturor atunci când au participat la America Express, show care le-a adus un capital imens de popularitate. Iată ce spune vedeta despre modul cum și-a crescut copiii!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Invitată în emisiunea lui Cătălin Măruță, la PRO TV, Andreea Esca a făcut și câteva dezvăluiri privind educația pe care au primit-o Alexia și Aris de la ea și de la Alexandre Eram, soțul ei, mărturisind că a urmat sfaturile unui renumit pediatru american. Iar cei doi copii adolescenți ai vedetei sunt dovada vie că au funcționat.

andreea-esca.14andreea-esca.14

Cum i-a educat Andreea Esca pe Alexia și pe Aris

Cum parentingul a fost un subiect pentru de interes pentru public dintotdeauna, Cătălin Măruță a adus vorba despre acest subiect arzător, educația, dând niște exemple negatice de pe Tiktok. Andreea Esca a povestit atunci că ea este destul de conservatoare în ceea ce privește parentingul, inspirația venindu-i de la un reputat pediatru american. Vedeta PRO TV a dezvăluit că acesta i-a dat niște sfaturi prețioase pe când era însărcinată cu Alexia, deoarece încă de pe atunci era preocupată de perioada adolescenței și problemele întâmpinate de părinți cu copiii lor.

Citește și: Ce dietă ține Andreea Esca: „Dacă vrei să slăbești, mănânci carne cu salată și nu mai…’. La ce alimente a renunțat

Citește și: De ce are Andreea Esca șofer personal: „S-a hotărât că trebuie pentru că puneam în pericol business-ul. Mă deranja. Era groaznic ca cineva să fie non-stop după mine…„ / A avut și bodyguard o perioadă

„Eu cred că, pe vechi, asta cu ‘A da milităria jos din pod’ funcționează în continuare. Așa cred eu, nu știu. Și cred că a fi prea relaxat nu e în regulă. Să știi că eu am vorbit cu un medic pediatru american care a scris o carte foarte bună, pe care toate mamele o citeau când rămâneau însărcinate. Omul mi-a explicat după ce eu i-am zis: ‘Domne, ce o să fac?’ Eu deja aveam foarte mari griji, nici nu știu dacă se născuse Alexia sau avea două sau trei luni. ‘Ce o să fac, că mie îmi e frică în adolescență? Cum să facem?’.

Și el mi-a spus inclusiv treaba asta: ‘Trebuie să le puneți limite, pentru că din sondajele pe care noi le-am făcut cu copii care erau adolescenți și pe care erau liberi să facă tot ce vor și în momentul în care noi îi întrebam cum sunt părinții voștri, niciunul nu a răspuns că sunt foarte mișto, că sunt cool. Toți ziceau la sondaj că părinții sunt ok, că nu le pasă’. ‘Cum e mama ta? Nu-i pasă, pot să fac ce vreau’.

Deci nu era cu o notă pozitivă, era ‘nu îi pasă’. Și mi-a spus: ‘Trebuie puse limite și să vă țineți de limite. De exemplu, dacă îi spuneți să vină acasă de la petrecere la ora 12 noaptea, întotdeauna la 12 noaptea să fiți la ușă, să îi deschideți ușa, să fiți prezent, nu îi dați oră și apoi mergeți si vă culcați, că atunci oricum știe că tu dormi’. Zicea că atunci, în momentul în care deschizi ușa, oricât ar fi omul ăla de golan, de derbedeu, are un bun-simț că mă vede mama că eram vai de mine', a spus Andreea Esca în emisiunea lui Cătălin Măruță.

Andreea Esca: „Cred că nu trebuie să îi spui copilului în fiecare zi te iubesc”

Copiii Andreei Esca au devenit sunt cunoscuți de public mai ales după participarea la America Express. Fanii au fost surprinși, căci Alexia și Aris au demonstrat că sunt doi tineri educați și că părinții s-au preocupat îndeaproape de ei. Andreea Esca a recunoscut că nu i-a răsfățat pe fiul și pe fiica ei, ci a preferat să-și manifeste dragostea și grija prin dialog și timp petrecut alături de ei. Prezentatoarea TV e de părere că părinții nu ar trebui să devină cei mai buni prieteni ai copiilor, ci să impună limite.

„Cred că nu trebuie să îi spui copilului în fiecare zi te iubesc. Asta mie îmi sună ca într-un film american. Mi se pare că se uzează atât de tare încât nu mai are nicio valoare adevărată.

Am păstrat chestia asta din adolescența mea, atunci când îi spuneai cuiva că îl iubești, chiar îl iubeai. Treceai prin niște etape până ajungeai acolo. Cred că e important să-i faci să simtă că îi iubești, nu neapărat să le spui tot timpul. Sigur, trebuie să le spui, dar nu tot timpul. Cred că e important să îi asculți, să vorbești cu ei, să le pui niște limite. Cred că trebuie să fii prieten, să comunici cu copilul, dar să nu confunzi totuși relația și să crezi că sunteți mai mult prieteni decât părinte-copil. Niște reguli, niște limite de care trebuie să ții cont. E important și pentru copil‘, a precizat Andreea Esca, potrivit Kfetele.ro.



 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton