Cum l-a întâlnit Alin Oprea pe tatăl lui la 33 de ani, după ce îl abandonase la naștere: „Am avut o discuție cu el până pe la 7 dimineața, am ascultat și povestea lui. Mi-a spus...”

 Tudorache Simona
.

Alin Oprea are o poveste tristă de viață. Artistul a crescut fără tată încă de la naștere. Bărbatul a părăsit-o pe mama lui pentru că avea o altă familie. Alin Oprea a avut, însă, norocul să îl întâlnească atunci când avea 33 de ani. L-a sunat la vreme de sărbătoare și au discutat până dimineața, apoi s-au întâlnit. Momentul a fost unul emoționant pentru amândoi.

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

A avut surpriza să descopere un om care îi semăna foarte mult. De la tatăl lui artistul a moștenit și dragostea pentru muzică. Astfel, Alin Oprea și-a cunoscut și cea de-a doua familie. Nu a condamnat pe nimeni, era prea fericit pentru întâlnirea de care avusese parte. Alin Oprea este un descendent al familiei Rațiu.

alin oprea si medanaalin oprea si medana

Cum l-a întâlnit Alin Oprea pe tatăl lui la 33 de ani, după ce îl abandonase la naștere

Viața lui Alin Oprea ar putea face subiectul unui roman, pentru că are toate ingredientele. Artistul provine dintr-o familie de vază, care a avut multe de tras în timpul regimului comunist

Povestea mea de viață începe puțin înainte să mă nasc, pentru că eu provin, practic, din familia Rațiu, sunt un descendent al familiei Rațiu. Mă cheamă Oprea, după numele mamei, care a fost preluat după numele tatălui fratelui meu. O familie care înainte de perioada interbelică a avut lucruri importante de spus în istorie României, a fost prima familie nobiliară de români din Ardeal, celelalte erau maghiare și austriece. Familia Rațiu a luptat greu să fie respectată și apreciată.

Sigur, a venit comunismul și a distrus tot acest imperiu creat pe valoare și a impus un imperiu creat pe clasa muncitoare, între ghilimele, pentru că, de fapt, clasa muncitoare era doar o fațadă, iar cei de la putere conduceau prin intermediul unor interpuși, acolo', a spus Alin Oprea în podcastul lui Adrian Artene, Altceva.

Alin Oprea a crescut fără tată

Mama lui Alin Oprea și-a pierdut primul soț când avea 20 de ani, dar nu a avut noroc nici cu cea de a doua dragoste. A rămas singură cu un copil și, deși nu i-a fost ușor, a făcut totul ca să le fie bine.

Sigur că nu mă puteam naște fără un tată, însă tatăl meu, după ce mama i-a dat toată încrederea, a crezut că va avea un soț, după ce soțul dinainte, tatăl fratelui meu, a murit la 22 de ani, când mama avea 20. A crezut că-și va reface viața… Nu și-a refăcut-o! De fapt, a descoperit că tata mai avea o familie, mai avea copii. A aflat prea târziu, a hotărât ca eu să rămân alinarea vieții ei și o amintire frumoasă din a doua iubire, iar tatăl meu nu a venit nici măcar la nașterea mea, să mă vadă sau să semneze în locul acelei liniuțe din buletin pe care am avut-o toată viața și m-a durut mare parte a vieții liniuța asta', a povestit Alin.

Cum și-a cunoscut Alin Oprea tatăl

Artistul și-a cunoscut tatăl când avea 33 de ani, într-o seară de Crăciun, asta după ce a făcut rost de numărul lui printr-un prieten care lucra în Poliție. A aflat așa că bărbatul îi seamănă foarte mult.

Tatăl meu a apărut în viața mea, pentru că la vârsta de 33 de ani, când aveam eu 33 de ani, într-o seară de Crăciun, amintindu-mi că la 33 de ani Iisus a fost crucificat ș, am pus mâna pe telefon și am sunat la un număr pe care mi l-a dat un prieten care lucra în Poliția din Turda. A identificat o persoană care semnăna foarte mult cu mine, părea că are vârsta corespunzătoare și părea că ar fi tata. A cercetat omul puțin în istoricul și secretele pe care le dețineau ei la Poliție, la Securitate sau cum era și mi-a dat un număr de telefon fix. Și, în noaptea de Crăciun, atunci când am împlinit eu 33 de ani, am sunat, a răspuns un domn, prima dată am crezut că-i vocea mea din partea cealaltă… Alo, alo…

I-am spus: Tată, sunt Alin și te-am sunat să-ți spun că sunt fericit!` Asta la vârsta de 33 de ani, după ce eu nu am fost nici căutat, nici n-am știut cine-i tatăl meu. N-a reacționat nicicum, s-a auzit ca un ton de telefon închis sau desființat, am sunat încă o dată, de câteva ori, suna ocupat, era telefonul scos din furcă sau ceva de genul ăsta… Am tot sunat așa de-a lungul serii, până pe la două noaptea, când a răspuns.

Și mi-a spus: Iartă-mă, am leșinat când am răspuns, abia acum mi-am revenit și mă bucur că m-ai sunat din nou. Da, eu sunt tatăl tău`. Am avut o discuție cu el până pe la șapte dimineața, când a răsărit soarele. Înainte de Revelion, m-am dus la Turda, l-am luat și l-am adus la București, să-mi viziteze familia, copiii și să-și vadă, mă rog, și familia de care n-a știut nimic', mai spune Alin Oprea.

Citește și: Ana Baniciu, noi imagini din casa veche de un secol, moștenită de la bunicii ei: a mobilat livingul, dormitorul și camera copilului / Designul îmbină arhitectura orginală cu accente moderne: „Cât de frumos ne-a ieșit proiectul'

Citește și: Cum și-a educat actrița Tania Popa cei doi copii: „Fata e la casa ei de la 18 ani, se descurcă singură, nu cere nimic. Băiatul nu mă lasă să car o sacoșă, e un gentleman”. Cu ce se ocupă Daria, în vârstă de 25 de ani și fiul adolescent, Slavic / EXCLUSIV

Citește și: Lora, despre perioada în care a fugit de acasă, pentru a-și începe cariera în muzică: „Mama era convinsă că mă voi întoarce acasă și mă voi face farmacist sau avocat. Eu am rămas mereu verticală și am învățat să spun NU când greul a devenit rău” / EXCLUSIV

Citește și: Cum arată Cesonia Postelnicu la 56 de ani. Geta din Liceenii este acum blondă și foarte cochetă: „Eram minoră. Am citit scenariul cu o lanternă sub pătură”

Ce a aflat Alin Oprea despre tatăl lui

Solistul nu l-a judecat, i-a ascultat povestea și a fost fericit că îl întâlnise. De la tatăl lui, Alin Oprea susține că a moștenit talentul muzical.

Sigur, am ascultat și povestea lui, nu m-a interesat să judec, să condamn sau să pedepsesc pe nimeni, m-am bucurat că mi-am găsit tatăl în viață și că am avut bucuria de a reface o relație karmică, să spun așa, care nu ar fi trebuit să rămână destrămată. Ăsta a fost și motivul pentru care pentru mine familia a fost sfântă, iar copiii doar o treaptă mai jos decât Dumnezeu.

Se pare că și mama a pus niște frâne în intențiile lui de a încerca să mă caute, fiind foarte traumatizată la momentul în care a aflat că are o familie și trei copii, mă rog, a simțit mama că a fost o trădare, nici ea nu și-a mai dorit să aibă un contact cu tata și, probabil, a pus niște frâne în a veni el aproape de mine, să nu-mi distrugă parcursul firesc pe care ea mi-l dăduse, până la urmă.

Cumva, i-am înțeles pe amândoi, repet, nu pot să judec, sunt bucuros că trăiesc și sunt aici. Fătă mama și tata n-aș fi aici și n-aș fi cine sunt și n-aș fi moștenit niște gene extraordinare din toate punctele de vedere. De la tata am moștenit talentul muzical. E de acolo.

Și, după ce l-am cunoscut pe tata, mi-am cunoscut familia de-a doua', a mai spus Alin Oprea.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton