Cum își cresc copiii Andreea și Cabral Ibacka: ”E cea mai mare grijă și temere. Nu reușesc să...”

 Calin Maria Bianca
.

Cum își cresc copiii Andreea și Cabral Ibacka. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că cei doi trăiesc o frumoasă poveste de dragoste de mai mulți ani de zile. Ei bine, din rodul iubirii lor au rezultat și doi copii adorabili, care zilnic le aduce zâmbetul pe buze. Totuși, pe măsură ce cresc, le dă câteva bătăi de cap părinților, care se gândesc cum să-i crească mai bine pentru a fi pregătiți de orice lucru în viață. Au decis încă de când s-a născut prima lor fetiță să dea dovadă de părinți moderni, astfel că, zis și făcut!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Andreea Ibacka și soțul ei și-au intrat foarte repede în rolul de părinți, iar acest lucru nu îl spunem noi, ci chiar ei. La început, cât timp au fost mici, actrița a renunțat la o mare parte din ceea ce ținea de activitatea ei profesională și s-a dedicat în totalitate micuților. Ei bine, pe măsură ce au mai crescut, ea s-a reîntors pe micile ecrane, iar acum cel care face o pauză este nimeni altul decât îndrăgitul prezentator TV.

ibacka-7ibacka-7

Andreea Ibacka s-a documentat foarte mult despre tot ceea ce înseamnă parentingul în ziua de azi. Deși își dorește să fie pe deplin o mamă modernă, este de părere că câteva metode din cele folosite de părinții noștri, nu strică. Mai mult decât atât, încearcă să le alterneze, explicând că metodele de parenting modern o depășesc în anumite circumstanțe.

Citește și: Andreea Ibacka va avea emisiune la TV în ianuarie: 'Abia aștept să dăm startul'. Pe ce canal poate fi urmărită

Citește și: Andreea Ibacka, anunț surprinzător despre Cabral, după ce prezentatorul a luat o pauză de la televiziune: „Este greu de pensionat'

Citește și: Rebel Wilson și iubita ei, Ramona Agruma, s-au logodit, la Disneyland: „Am spus DA”

Citește și: Alte două cutremure puternice au lovit Turcia și Siria. 6 oameni au murit, iar 300 au fost răniți

Cum își cresc copiii Andreea și Cabral Ibacka

Andreea și Cabral Ibacka au povestit de mai multe ori că rolul de părinte nu este deloc atât de simplu. Cei doi încearcă din răsputeri să le ofere copiilor săi educația de care au nevoie pentru a face față problemelor din viață. Își doresc ca atunci când cresc, fiica și fiul lor să fie buni, dar niciodată să nu se lase folosiți prin prisma acestei calități.

'E cea mai mare grijă și temere totodată, acum, de-a noastră și de-a părinților în general. Îmi doresc să știm să facem pentru ei ce trebuie și cum trebuie. Să-i dezvoltăm frumos. Să nu le tăiem aripile, totodată să-i obișnuim pentru lumea în care vor intra. Pentru că acasă toată lumea este bună și înțelegătoare cu tine. Dar cumva naivitatea nu-ți servește atât de mult în momentul în care chiar intri în lumea reală. În colectivele de la școală, de la grădiniță, de la serviciu.

Și ne preocupăm constant să facem lucrurile bine. Cât se poate de bine luând exemplele alor noștri, dar adaptându-le cumva la vremurile astea. Între timp ne putem informa, documenta, mult mai simplu. Putem apela la ajutor și aici vorbesc de terapie. Consultanți, și-n somn, și-n hrană. E minunat că misiunea teoretic e din ce în ce mai simplă.„, a povestit Andreea Ibacka în emisiunea FRESH by UNICA.

Andreea Ibacka: 'E bine să nu-i foțezi'

Andreea Ibacka încearcă pe cât posibil să combine parentingul de azi, cu cel pe stil vechi. Cu toate astea, întrebările dacă a luat decizia cea bună sunt mereu în minte ei. Susține că în ziua de azi este totul mult mai ușor fiindcă tehnologia a avansat și ne putem informa mereu. Totodată explică că sunt atât de multe noutăți și lucrurii, încât nu știi ce e bine și ce este rău.

'Ai noștri nu beneficiau de atâtea gadget-uri și cărți.Ne-au crescut pe parenting-ul vechi. Au făcut cât și cum s-au priceput. Mie îmi place să mixez cumva metoda aia tradițională cu care am crescut noi în anii `90 cu tehnicile moderne. Sincer, mi-e greu să le înțeleg. Nu reușesc, de exemplu, să mă abțin în a le spune nu. De multe ori se zice că pentru a nu le îngrădi libertatea și pentru a-i ajuta să înțeleagă singuri care sunt barierele și limitele, e bine să nu îi forțezi tu să nu facă anumite lucruri.', a continuat actrița.

Cabral Ibacka, un tată implicat în creșterea celor doi copii

Andree Ibacka se consideră fără doar și poate o femeie împlinită și fericită. Are parte de un soț iubitor, care îi este mereu alături, indiferent despre ce este vorba. Îndrăgitul prezentator TV și-a intrat și el foarte repede în rolul de părinte alături de Andreea Ibacka. Actrița se poate baza oricând pe el. Știe că poate fi un ajutor de nădejde oricând și la orice oră, mai ales acum de când a decis să facă o pauză în televiziune.

„Cabral este un tătic care se pricepe, în primul rând, sau nici nu știu. E vorba în primă fază de disponibilitate. Că poate dacă îndrăznim să schimbăm un scutec. Să facem băiță. Chiar dacă este copilul micuț și firav, nu e fizică cuantică. Oricine, femeie sau bărbat la 20, 30, 40, se poate descurca. El a fost tăticul ăla implicat. N-a avut teamă de nimic și, în limita programului, pentru că lucrează și el foarte mult, da, m-a susținut. M-a ajutat pe partea de somn mai ales. El face și acum echipă de minune cu Namiko. Seara ne-am împărțit copiii. Eu dorm cu Tiago, el cu Namiko.', a spus Andreea Ibacka despre soțul ei.

Ce părere are Andreea Ibacka despre concediul de maternitate

Ei bine, Andreea Ibacka a povestit că încearcă să facă cele mai bune alegeri când vine vorba despre educația copiilor săi. Totuși, deși a stat în concediu de maternitate până când copiii s-au mai mărit, nu ste deloc de acord cu această sintagmă. Actrița a explicat că atunci când spui concediu, te gândești la odihnă și relaxare, pe când grija de un copil abia născut nu se rezumă la aceste două cuvinte, ci la opusul lor.

„Rolul de mamă la momentul actual și până nu ajungi în postura asta nu-ți dai seama. E cel care te împlinește cel mai mult, dar e și cel mai complicat. Când aud sintagma „concediu de maternitate' și mai ales din partea bărbaților, care nu trec prin asta… Mi se pare foarte impropriu spus concediu. Pentru că nu e deloc simplu să ai grijă de cei mici. Până la urmă, să le oferi educația aia care să-i facă oamenii mari pe care tu ți-ai dori să îi ai alături de tine.', a mai spus Andreea Ibacka.

Sursă foto: Facebook / Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton