Cum l-a afectat pe Julien Dassin lipsa tatălui său, Joe Dassin, care a murit când el avea doar 5 luni: „E ceva dur, tulburător. Când ești un urmaș al lui Joe Dassin, trebuie să fii la înălțimea a ceea ce ți s-a lăsat moștenire genetică și sufletească...” / Ce spune despre România

 Calin Maria Bianca
.

Julien Dassin a avut o copilărie marcată de lipsa tatălui său, asta fiindcă marele artist, Joe Dassin, a încetat din viață pe când el era bebeluș și avea doar câteva luni. Nu știa atunci ce înseamnă să îți pierzi un părinte, însă cu trecerea timpului a simțit multă durere, mai ales după ce i-a călcat pe urme cu talentul muzical. I-a cântat melodiile părintelui său și încă o face, cu multă emoție, însă abia acum a dezvăluit cum s-a creat legătura lui cu domeniul muzical, dar și cum a învățat să trăiască cu memoria tatălui său în inimă.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

În urmă cu aproape 44 de ani, pe 20 august, marele cântăreţ şi compozitor francez Joe Dassin a încetat din viață. Joe Dassin a fost una dintre cele mai apreciate voci ale secolului al XX-lea, astfel a devenit un adevărat fenomen social, intrând în istorie cu melodii care au rămas celebre și în prezent, fiind fredonate de numeroase generații. Din păcate însă, cel de al doilea fiu, Julien, nu s-a putut bucura de prezența lui în viața sa, având 5 luni când tatăl său a murit.

1422801-photo-prise-en-1979-a-l-hotel-cosmos-de-moscou-du-chanteur-franco-americain-joe-dassin1422801-photo-prise-en-1979-a-l-hotel-cosmos-de-moscou-du-chanteur-franco-americain-joe-dassin

Citește și: Cine este Delvine Meringor, atleta din Kenya care a concurat pentru România la maratonul de la Jocurile Olimpice: „Tata are 4 neveste și 30 de copii. Din primele zile de școală am început să alerg”

Citește și: Povestea de dragoste dintre Oana Zăvoranu și Pepe: de la prima întâlnire, la aventura brunetei cu Tudy și divorțul cu scandal / Detalii picante: „L-am înșelat. Când mi-am dat seama că îl iubesc, era prea târziu'

Citește și: Iulia Albu și Mikaela, fiica ei, apariție de senzație la Festivalul SummerWell. Fanii au fost impresionați: „Ce frumoasă este, seamănă cu mami”

Citește și: Augusta Lazarov dezvăluie cum a depășit moartea primului ei soț, Valeriu Lazarov: „Eu și copiii lui am petrecut ultimele zile în spital cu el”. În ce relații se află acum cu copiii și cu fostele soții ale regretatului om de televiziune

Cum l-a afectat pe Julien Dassin lipsa tatălui său, Joe Dassin, care a murit când el avea doar 5 luni

Julien Dassin a crescut marcat de lipsa tatălui său și cu trecerea timpului a învățat să trăiască cu memoria tatălui său în inimă. Artistul francez a vorbit pe larg despre cea mai mare durere în viața sa, dar și cum a ajuns să-i calce pe urme.

„E ceva cu adevărat special… Sunt mulți copii care și-au pierdut tatăl și care au avut aceleași trăiri ca mine. Diferența între mine și ceilalți copii este că tatăl meu era cunoscut. Tatăl unuia dintre prietenii mei era brutar, iar un alt tată era avocat. Iar tatăl meu era la televizor, apăreau imagini cu el și cu cântecele sale și după ce nu a mai fost… De-abia pe la 10-11 ani am realizat că nu am avut un tată ca ceilalți copii… E ceva neobișnuit, tulburător… Iar lipsa unui tată e ceva dur.

Tații îi învață pe băieți să se bărbierească, iar tatăl meu a murit când eu aveam câteva luni. E un cântec ce se numește „A mon fils și în care tatăl meu spune: „Tu sais, je ne vais pas te voir grandir/ Et c’est pas moi qui va t’apprendre/ A lire ou à taper dans un ballon (trad. – „Știi, nu o să te văd cum crești/ Și nu voi fi eu cel care te va învăța/ Să citești sau să lovești mingea). Și toate astea mi-au lipsit și îmi lipsesc mult și acum, îmi lipsește tata. A trebuit să învăț să trăiesc fără tata… Și am mult respect pentru toate mamele văduve care își cresc singure băieții pentru că nu e deloc ușor.', a povestit Julien Dassin pentru Adevărul.

Julien Dassin: „Face parte cumva din codul nostru genetic'

Julien Dassin se bucură de mare succes pe plan profesional după ce a moștenit talentul tatălui său. Artistul francez susține însă că tot de la tatăl său poartă în gene talentul, melancolia, farmecul și emoțiile, dorindu-și întotdeauna să fie demn de acest nume și pe aceeași treaptă ca regretatul său părinte.

„Când oamenii îmi spun că semăn cu tata, sunt flatat și emoționat, pentru că tata a fost un bărbat frumos. Când ești un urmaș al lui Joe Dassin, trebuie să fii la înălțimea a ceea ce ți s-a lăsat moștenire genetică și sufletească. M-au influențat mult politețea și gentilețea tatălui meu, rigoarea sa. Sunt un Dassin, trebuie să fiu așa, nu pot să fiu diferit.

Este ceva pur și simplu impresionant și mă face să fiu foarte mândru de ceea ce a lăsat tatăl meu. Iar copiii și oamenii continuă să învețe și să cânte melodiile tatălui meu pentru că acest lucru îi face fericiți, e cumva o bucurie a vieții.

Bunicul meu a călătorit enorm, datorită carierei sale de cineast, dar și a vieții. Tatăl meu, la rândul său, a călătorit foarte mult. Și eu călătoresc din ce în ce mai mult. Probabil că a călători face parte cumva din codul nostru genetic, să călătorim, să facem turnee și să dăm tot ce e mai bun din noi pentru public și din respect față de ceea ce ne-au lăsat înaintașii noștri.', a continuat el.

Cum a început să cânte Julien Dassin

Julien Dassin a avut dintotdeaun talentul tatălui său, însă debutul în lumea muzicii nu a fost deloc unul ușor pentru el, mai ales că avea trac atunci când urca pe scen. Totuși, pas cu pas a reușit să își formeze o carieră incredibilă și să fie cunoscut peste tot în lume.

A fost cumva un hazard, o întâmplare, un hazard fără hazard. Tuturor ne place să cântăm. Însă sunt unii oameni care cântă mai bine față de alții. Îmi aduc aminte că eram la școală și făceam cursuri de Drept. Iar la un moment dat, cineva mi-a spus că ar trebui să cânt. M-am uitat la acea persoană și am spus: „De ce nu? Hai să încercăm. Iubesc să cânt, însă nu știam că sunt capabil să cânt atunci când eram adolescent. Și apoi au fost primele întâlniri cu publicul. Pentru mine a cânta este cea mai frumoasă meserie.

Cred că aveam în jur de 16-17 ani când am susținut primul meu concert și aveam un trac incredibil – și am în continuare trac pentru că îmi e teamă de fiecare dată că e posibil să nu dau suficient pe scenă. La primul meu concert aveam trac și îmi era frică, însă, în același timp, eram foarte fericit. Iubesc să urc pe scenă. Să cânți în fața câtorva mii de oameni… nu fac toți asta. Cumva e normal să ai o teamă. Când am cântat la București, la Sala Palatului, în 2023, pe scenă a urcat și Corul Meloritm. Și cumva eram intimidat și impresionat de acei copii români, de acei mici artiști. Eram foarte impresionat că toți acei copii din Corul Meloritm știau cântecele tatălui meu, le cântau atât de bine și le iubeau. A fost extrem de emoționant. Mi-au dat lacrimile atunci.', a mai povestit Julien Dassin.

Julien Dassin, impresionat de ceea ce a trăit la un concert în București

Pentru Julien Dassin fiecare concert este unic în felul său, însă printre poveștile lui impresionante de artist se numără și un moment trăit chiar la București. Reamintim că artistul francez va veni și anul acesta la București și va cânta în cadrul Unforgettable Festival, eveniment ce va avea loc între 13 și 15 septembrie, la Romexpo.

Fiecare concert are ceva special. Iar concertul de la București a fost unul emoționant. Este unul dintre concertele ce m-au emoționat cel mai mult în ultimii ani și la asta au contribuit și acei copii români minunați din Corul Meloritm.

Nu știam România înainte să vin la București anul trecut. În general, când ai un concert în altă țară, vii cu o zi înainte, ai concert în ziua următoare, iar apoi pleci și nu prea ai cum să vezi multe. Legat de România și de București, mi-au rămas în memorie gentilețea oamenilor. Românii mă vedeau pentru prima oară și mi-au făcut o primire minunată. Sunt foarte încântat și bucuros că voi reveni în România în luna septembrie. Revin pentru că publicul a cerut să revin, i-a plăcut concertul de anul trecut de la Sala Palatului. Și eu am iubit să cânt în România și să am un public atât de special.„, a concluzionat Julien Dassin.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton